Всім приветики!
Тарталетками називаються невеликі кошики з пісочного тіста, які можуть наповнюватися самою різною начинкою. На святковому столі вони стають витонченою прикрасою і миттєво привертають увагу гостей. Погодьтеся ну куди ж без них, адже вони так прекрасні))).
Незважаючи на простоту приготування, не варто недооцінювати цю страву. Воно ідеально підходить для тих, хто не любить витрачати час на приготування їжі, але хоче красиво оформити стіл і здивувати оригінальністю. Адже це дуже здорово, коли здавалося б звичайний салатик можна в них взяти і покласти. До прикладу ту ж мимизу, або ніжність можна сміливо організувати в ці кошики.
Розрізняються не тільки варіанти наповнення тарталеток. Саме тісто може складатися з самих незвичайних компонентів. Досвідчені господині експериментують з кукурудзяної і гречаною мукою, пробують різні варіанти добавок (наприклад, сир) і, звичайно, використовують тільки найкращі масло і молоко для отримання ніжного вершкового смаку. Втім, при бажанні можна придбати і вже готові кошики. А ви друзі, як робите?
Тарталетки використовують для подачі під час весіль, презентацій, на ювілеях та ділових заходах. Дітям неодмінно сподобаються десерти у формі мордочок тварин. А дорослі напевно оцінять вишуканий делікатес з сиру і червоної ікри.
Нижче представлено кілька універсальних рецептів, які підійдуть для будь-якого свята і не зажадають від вас багато часу для їх приготування. Ви готові? Беріть собі на замітку скоріше і ви щасливі від таких ласощів, які неодмінно порадують ваших близьких і рідних.
Тарталетки з начинкою з червоної риби – найсмачніший рецепт
Почнемо з такого рецепта, який вже став класичним. Саме такі ніжні вишукані тарталетки з начинкою з червоної риби і сиру стануть гідним доповненням до основних страв. Їх полюблять як дорослі так і діти.
Адже і правда, плюс до всього вони виглядають ще досить привабливо і красиво, повз точно не пройдеш, візьмеш і в рот покладеш.
Для приготування 15 кошичків нам знадобляться наступні продукти:
- Варене яйце – 1 шт.;
- Свіжий огірок – 1 шт.;
- Плавлений сирок – 1 шт.;
- Майонез;
- Слабосолона червона риба – 200 г (наприклад, сьомга, форель)
Етапи:
Яйця і сир натріть на середній або дрібній тертці. Робиться це для того, щоб ця закуска була легше і пишніше.
Рибу очистіть від луски і кісток. Відріжте кілька тонких смужок і відкладіть їх в сторону.
Інше наріжте дрібними кубиками. Чим дрібніше ви це зробите, тим буде краще.
Огірок наріжте кубиками приблизно такої ж величини, як і рибу. Це потрібно для того, щоб все виглядало в одному стилі.
Далі візьміть салатник і змішайте в ньому сир, яйце, рибу і огірок.
Важливо! Заправити все майонезом в такій кількості, щоб маса вийшла не надто рідкою, але і не була сухою.
Як правило, сіль додавати не доводиться через червоної риби, але, якщо є необхідність, ви можете це зробити.
Отриману закуску розкладіть по тарталеткам. Потім кошики потрібно прикрасити, і тут знадобляться рибні смужки, які ми залишили спочатку. Якщо їх обережно згорнути, вийдуть маленькі акуратні трояндочки. З цією ж метою можна використовувати листочки зелені.
Вообщем прикрашайте на свій смак і лад. Приємних відкриттів!
Маленькі пісочні кошики з крабовими паличками
А тепер настав час подивитися ролик з каналу ютуб, сподіваюся вам цей варіант теж доведеться до душі, і ви скористаєтеся ним при зручному випадку. Їжте на здоров’я і не забудьте поділитися своєю думкою внизу цієї замітки.
Святкові тарталетки з грибами і сиром
Гриби і сир – не менш поширене поєднання. Вже, це точно, думаю ви не раз робили на основі таких продуктів салатики або запікали в духовці курку з картоплею. У цьому рецепті використовуються печериці, але ви можете замінити цей інгредієнт на свій розсуд.
Різноманітність начинок для тарталеток практично безмежно. Це величезний простір для фантазії, і експерименти тут не тільки можливі, але і бажані.
Нам знадобиться:
- 2 цибулини;
- 100 г пармезану;
- Сіль;
- Рослинна олія;
- 0.5 кг печериць;
- Чорний мелений перець
Етапи:
Почистіть гриби від бруду за допомогою щіточки і промийте під струменем води. Після цього відкиньте печериці на друшляк, щоб з них стекла рідина. Ні в якому разі не слід залишати їх у воді навіть на короткий час.
А ти знав? Ці гриби дуже швидко вбирають вологу, через що втрачають свій яскравий смак.
Цибулю з печерицями поріжте на невеликі шматочки, ось так, як показано на цьому фото.
Підсмажте цибулю на сковороді в рослинному маслі. Потім додайте гриби і обсмажте все разом.
Рада! Приготування суміші займе у вас по часу приблизно 20 хвилин.
Додайте сіль і перець за смаком, але не переборщіть, тому що сюди згодом ще буде додано сир, який сам по собі має солоний присмак.
Пармезан натріть на дрібній тертці. Столову ложку сиру відкладіть: він стане в нагоді для прикраси. А решта перемішайте з остиглої сумішшю з грибів і цибулі.
Наповніть цією масою тарталетки і зверху посипте їх тертим сиром.
Готові кошички для подачі до столу. Приємного апетиту і вдалих відкриттів!
Кошики з печінкою (ну дуже смачний рецепт)
Тим, хто любить закуски посытнее, напевно сподобається цей варіант наповнення пісочних кошиків. У поєднанні з грибами, овочами і яйцями, печінка набуває яскравий насичений смак, так що ваше блюдо гарантовано не залишить нікого байдужим. Уявляєте, як це ще буде ситно, пальчики точно все оближуть. А вам господині скажуть величезне спасибі. І ви будете безмежно щасливі.
Нам буде потрібно:
- 2 яйця;
- 150 р ріпчастої цибулі;
- Майонез;
- 150 г моркви;
- Рослинна олія;
- Сіль за смаком;
- 300 г курячої печінки;
- Печериці – 300 г;
- Зелень;
- Оливки (виходячи з кількості порцій);
- Спеції за смаком
Етапи:
Печінка варіть в киплячій воді не менше 15 хвилин, щоб точно не залишилося сирих ділянок. Після того, як вона охолоне, натріть її на дрібній тертці. Те ж саме потрібно зробити з морквою і яйцями. Курячі яйця і моркву заздалегідь відваріть і остудіть, потім очистіть.
Гриби, цибулю і зелень наріжте.
Цибулю обсмажте на рослинному маслі. Коли він придбає золотавий відтінок, додайте до нього шампіньйони і теж підсмажте. Додайте спеції і сіль за смаком.
Далі морква, яйця, печінка і суміш з грибів і цибулі змішайте. Заправте отриману масу майонезом. У вас вийшло те, що треба, вітаю ви впоралися із завданням.
Після цього начинку можна розкладати по тарталеткам. Виглядає просто чудово!
Для прикраси використовуйте зелень, половинки оливок або шматочки овочів. Наприклад, добре освіжать смак кошиків шматочки свіжих помідорів або огірків.
Приємного апетиту!
Начинка для тарталеток з червоною ікрою
Ще одна «класична» начинка – ви не повірите, ага, червона ікра. Найбільш часто її використовують з вершковим сиром, який ніжно відтіняє її яскравий смак. Тому нижче представлений саме такий рецепт. Я знаю, що ви його з нетерпінням шукайте, і ось вже знайшли.
Нам знадобиться:
- Червона ікра – 50 г;
- Вершковий сир – 100 г;
- Лимон, огірок, петрушка для прикраси
Етапи:
Наріжте тонкими кружечками лимон. Чим тонше, тим краще. Кожен кружечок розділіть на 4 частини. Наріжте кружечками і огірок. Як же ці два продукти прикрашають один до одного.
Далі візьміть тарталетки. На дно кожної кошики покладіть ложкою вершковий сир так, щоб він займав близько 2/3 від загального об’єму начинки. У час, що залишився простір укладіть ікру.
Тепер можна приступати до прикраси. Для цього в кожну штучку можна покласти шматочок лимона, огірка або додати зелень в якості завершального штриха.
Є ще одна хитрість. Оскільки ікра швидко втрачає свою свіжість на повітрі, робити такі ласуни потрібно незадовго перед подачею на стіл.
Проблем з цим не виникне, оскільки рецепт досить простий, так що приготування страви відніме у вас буквально 15 хвилин. Приємного апетиту!
Тарталетки для дитячого столу до Дня народження
Який же дитина не любить солодкого? Для дитячих тарталеток в якості начинки в більшості випадків використовуються фрукти, шоколад, ягоди і подібні компоненти. Часто такі кошики мають незвичайне оформлення, щоб дітям було не тільки приємно, але й цікаво їх їсти.
Нижче представлений один з варіантів приготування кошичків для дитячого свята, який точно сподобається вашому малюку. Так, і вашим гостям неодмінно. Ловіть, або беріть собі на замітку.
Нам знадобиться:
- Вершки – 200 мл;
- Кілька столових ложок малинового варення (або будь-якого іншого джему за смаком);
- Будь солодкий шоколад
Етапи:
Першим кроком збийте вершки за допомогою блендера так, щоб утворилася ніжна пінка. Якщо хочете зробити її солодше, то можна додати цукрову пудру. Втім, зазвичай в цьому немає необхідності, так як всі інгредієнти вже досить солодкі.
Вершками заповніть кошики і поверх них налийте трохи варення. Зверху посипте стружкою шоколаду, натертого на дрібній тертці. Приємного враження!
Що покласти і чим можна начинити тарталетки? Простий і смачний рецепт приготування
Ага, думаєте над цим питанням і хочете зачарувати тих, хто вам так сильно доріг. Тоді швидше вмикайте кнопку перегляду та готуйте разом з героїнею сюжету. Ви дізнаєтеся відразу п’яти потрясных начинках, і прямо підете на кухню творити. Бажаю удачі!
Солодкі тарталетки з листкового тіста з ананасом
А тепер ще один варіант, який закрутить голову будь-кому. Тому що смак солоденький і з певним відтінком екзотичних фруктів. Хочете такі ласуни спробувати? Тоді, беріть цей кулінарний шедевр собі на замітку.
Нам знадобиться:
- філе курки — 0,2 кг
- ананаси консервовані — 1 банку
- сир — 70 г
- часник — долька
- горішки волоські — 25 г
- сіль і перець
- яйце куряче — 2 шт.
- майонез
- тарталетки
- зеленушка
Етапи:
1. Куряче м’ясо відварюємо в підсоленій воді, потім охолоджуємо. Нарізаємо шматочками разом з ананасами. Волоський горіх подрібнюємо на тертці, сир пропускаємо через крупну тертку.
2. Курячі яйця також відварюємо і очищаємо від шкаралупи, ріжемо кубиками. Часник пропускаємо через прес. Солимо і перчимо на свій розсуд. Додаємо майонез і перемішуємо.
3. Залишається тепер прикрасити вже готові кошички, начиніть їх підготовленою сумішшю. Вийде дуже красиво і привабливо. Удачі!
Запечені тарталетки в духовці: доступний та простий рецепт на закуску
І в ув’язненні хочеться поділитися знахідкою, а саме гарячих закусок. Які ви буквально за пів години зробите самостійно в домашніх умовах. Уявляєте, як це буде смачно і скажено ситно.
Нам знадобиться:
- тарталетки — 8 шт.
- куряче м’ясо — 0,2 кг
- гриби — 0,2 кг
- цибуля ріпка — 1 шт.
- рослинне масло — 1 ч. л
- сир — 120 г
- яйце перепелине — 8 шт.
- сіль і мелений перець
Етапи:
1. Свіжі або розморожені гриби ріжемо на кухонній дошці дрібно, до них додаємо цибулю кубиками. Поміщаємо продукти на розігріту сковорідку з олією і обсмажуємо до готовності. Не забуваємо солити і перчити за смаком.
Після додаємо курячі шматочки порізані теж не сильно крупно. Обсмажуємо.
2. Після того, як начинка охолоне поміщаємо її в готові «штучки». Зверху присипаємо тертим сиром. А для пікантної нотки можна внести перепелине яйце. Це все відправляємо в духовку і чекаємо 15 хвилин. Температура випікання 180 градусів.
3. Ось, що вийшло, ммм…смакота! Приємних відкриттів і вдалих експериментів!
На цьому друзі у мене все, ми розглянули з вами усілякі начинки до тарталеткам, і тепер я думаю, що ви знаєте, чим здивувати і порадувати ваших гостей або родичів. Всім до зустрічі!