Качку розводять у господарстві для м’яса, яєць та для краси. А все тому, що вони прості у змісті, невибагливі та майже не завдають клопоту. А чи ти знаєш, що насправді їх існує десятки видів, і всі вони дуже різні? Ми підготували добірку з 25 найпопулярніших порід качок – з фото та описами!
М’ясні породи качок
Качине м’ясо вважається дієтичним і багатим на корисні мікроелементи та білок. М’ясні качки – найбільші та швидко набирають вагу, буквально на очах.
Пекінська
Це найкраща м’ясна порода, яку ще понад 300 років тому вивели у Китаї. Великі селезні виростають до 4 кг, причому вони практично всеїдні та невибагливі до кліматичних умов. Їм не обов’язково потрібна водойма, але пекінські качки бувають дуже галасливими.
Сірий український
Велика масивна качка виведена при схрещуванні диких птахів із свійськими. У неї дуже довге широке тіло, і вже до місяця каченята набирають до 4 кг ваги. Порода легко переносить зиму і зовсім невибаглива в їжі, але чутлива до протягів.
Руанська
Міцна порода французького походження лягла в основу багатьох пізніших видів домашніх качок. М’ясо руанців дуже ніжне, і доросла особина важить близько 3,5 кг.
Чорна білогруда
Гібрид пекінської качки та качки кемпбелл витривал чудово адаптований до умов середніх широт. Їх відрізняє повністю чорне забарвлення тіла з темною дзьобом і білою грудкою. Качки швидко дозрівають, але схильні до ожиріння, тому потрібен збалансований раціон.
Стар 53
Це великий та важкий бройлер з масивною та мускулистою грудною клітиною, за рахунок чого особливо цінується філе. Качкам не потрібен вигул, і вони швидко набирають вагу на спеціальних кормах, але потрібно постійно стежити за чистотою, сухістю та температурним режимом пташника.