Їстівні гриби – назви, фото та описи

Їстівні гриби: назви, фото та описи
Царство грибів настільки велике і різноманітне, що розбиратися в ньому можна кілька сезонів, а то й років. Ця добірка допоможе освоїтися новачкам та освіжить пам’ять досвідченим грибникам. Зібрали для тебе найпопулярніші їстівні гриби з фото, назвами та описами!

1. Білий гриб

Найцінніший гриб, який найчастіше використовується у кулінарії. У нього щільна м’якоть із яскравим смаком та ароматом. Білий гриб – це боровик. Капелюшки особливо великих екземплярів сягають 50 см.

Білий гриб

2. Глива

Їх ще називають устричними грибами, і в природному середовищі це гриб-хижак. Але для людини вона абсолютно безпечна. Чим старший гриб – тим він жорсткіший, але вік легко визначити по діаметру капелюшка. Молоді – до 10 см.

Глива

3. Польський гриб

Це один із найпопулярніших представників боровиків, якщо не самий. Дуже цінний кулінарний продукт, який готують практично як завгодно. Зовні польський гриб нагадує білий.

Польський гриб

4. Лисичка

Яскравий помаранчевий відтінок та характерну форму лисички складно не впізнати. Капелюшки молодих грибів злегка опуклі, але з віком змінюють форму та закручуються.

Лисичка

5. Опеньок

Цей щільний і дуже ароматний гриб насправді паразит, який росте на пнях і деревах. Розмір капелюшка варіюється від 2 до 15 см, і рудувате забарвлення стає яскравішим до середини.

Опенок

6. Шампіньйон

Найпопулярніший і «повсякденний» їстівний гриб. Їх капелюшок набагато більше ніжок, а колір варіюється від сірого до бурого. Діаметр окремих представників сягає 20 см.

Шампіньйон

7. Підберезник

Цей гриб легко дізнатися не лише за місцем виростання, але й яскравим ароматом. Підберезники можна готувати як завгодно – вони гарні у будь-яких стравах. Головне, не сплутати його із жовчним грибом!

Підберезовик