Їстівні гриби – назви, фото та описи

16. Шіїтаке

Це популярний японський гриб, без якого взагалі не обходиться азіатська кухня.Їх успішно розводять практично повсюдно, тому дістати їх – зовсім не проблема.

Шиїтаке

17. Козляк

Незважаючи на не наймилозвучнішу назву, це поширений представник маслюків. Ти можеш знати його під назвою моховик чи ґрат. Структура губчастого капелюшка дуже пориста.

Козляк

18. Цезарський гриб

Його називають цезарським мухомором, тому що він нагадує отруйний червоний мухомор. Але це їстівний гриб з красивим золотистим капелюшком, гладкою поверхнею та приємним смаком.

Цезарський гриб

19. Рижик

Рижки мають особливий смак, через який відносяться до найцінніших грибів. Яскраві помаранчеві платівки цікаво реагують на контакт із повітрям – вони зеленіють.

Рижик

20. Товстоногі опінок

Незвичайний представник опеньків з коричневим лускатим капелюшком. У нього злегка гіркуватий смак із виразними сирними нотками. Найкраще він відкривається після виварювання.

Толстоногий опінок

21. Дубовик

Ще один смачний вид боровиків теж схожий на білий гриб. Росте він, як легко здогадатися, у дубових лісах. Його можна відрізнити за темнішим сірувато-бурим забарвленням.

Дубовик

22. Танцюючий гриб

Він же грифол. Зовні гриб нагадує клубок химерно зрощених тонких і хвилястих капелюшків. Вони ростуть великими групами і маскуються під кору.

Танцюючий гриб

23. Трюфель

Трюфель взагалі складно назвати грибом зовні – він абсолютно непримітний та непривабливий, ще й без ніжки. Трюфелі ховаються в ґрунті та їх важко відшукати, але унікальний смак виправдовує всі складнощі.

Трюфель

24. Білий підвантаження

Іноді його називають сухим грузде, але насправді він взагалі не відноситься до цього роду. У нього пріснуватий смак, зате він дуже поширений по всьому континенту.

Білий підвантажень