Їстівні гриби – назви, фото та описи

25. Синяк

Наперший погляд цей гриб може відлякати, тому що при найменшому механічному пошкодженні він синіє. Причому, це дуже яскравий відтінок синього. Але речовина, яка викликає цю реакцію, є повністю безпечною.

Синяк

26. Мокруха

Цей гриб ще називають слимаком. Але попри це він цілком смачний. Ще один вагомий плюс мокрухи в тому, що її неможливо сплутати з отруйними грибами – вона не має двійників.

Мокруха

27. Трубчастий лопастник

Його ще називають трубчастою лисичкою, бо вони трохи схожі. Але у лопатника рівномірно тонка ніжка, і більш сірувато-бурий відтінок. Смак гриба досить слабкий, але цікавий.

Трубчастий лопастник

28. Підсосновник

У нього є ще кілька назв – сірка та сіра рядівка. Гриб вимагає ретельного виварювання, але його яскравий і виразний смак точно того вартий.

Підсосновник

29. Зморшок

Зморшки особливо охоче ростуть на місцях старих згарищ та вирубаних лісів.Як і слідує з назви, їстівний зморшок цілком їстівний, і його навіть не потрібно попередньо варити.

Сморчок

30. Жовтий боровик

Його ще називають напівбілим грибом, і вони справді найближчі родичі. Зростає він найчастіше в гірській місцевості і підходить для сушіння або маринування.

Жовтий боровик

31. Валуй

Або бичок. Цей гриб із пружною білою м’якоттю та пластинчастою структурою відноситься до сироїжок. Капелюшок валуючи жовтого або бурого відтінку, стає плоским з віком. Молоді гриби гарні у маринованому вигляді, але їх потрібно вимочувати.

Валуй

32. Лиловонога рядовка

Ще один представник свого великого сімейства, який цінується за незвичайний солодкуватий смак. І за незвичайний вигляд, тому що його ніжка справді має химерний фіолетовий відтінок.

Лиловонога рядовка