25. Синяк
Наперший погляд цей гриб може відлякати, тому що при найменшому механічному пошкодженні він синіє. Причому, це дуже яскравий відтінок синього. Але речовина, яка викликає цю реакцію, є повністю безпечною.
26. Мокруха
Цей гриб ще називають слимаком. Але попри це він цілком смачний. Ще один вагомий плюс мокрухи в тому, що її неможливо сплутати з отруйними грибами – вона не має двійників.
27. Трубчастий лопастник
Його ще називають трубчастою лисичкою, бо вони трохи схожі. Але у лопатника рівномірно тонка ніжка, і більш сірувато-бурий відтінок. Смак гриба досить слабкий, але цікавий.
28. Підсосновник
У нього є ще кілька назв – сірка та сіра рядівка. Гриб вимагає ретельного виварювання, але його яскравий і виразний смак точно того вартий.
29. Зморшок
Зморшки особливо охоче ростуть на місцях старих згарищ та вирубаних лісів.Як і слідує з назви, їстівний зморшок цілком їстівний, і його навіть не потрібно попередньо варити.
30. Жовтий боровик
Його ще називають напівбілим грибом, і вони справді найближчі родичі. Зростає він найчастіше в гірській місцевості і підходить для сушіння або маринування.
31. Валуй
Або бичок. Цей гриб із пружною білою м’якоттю та пластинчастою структурою відноситься до сироїжок. Капелюшок валуючи жовтого або бурого відтінку, стає плоским з віком. Молоді гриби гарні у маринованому вигляді, але їх потрібно вимочувати.
32. Лиловонога рядовка
Ще один представник свого великого сімейства, який цінується за незвичайний солодкуватий смак. І за незвичайний вигляд, тому що його ніжка справді має химерний фіолетовий відтінок.