Їстівні гриби – назви, фото та описи

8.Подосиновик

За смаком та харчовою цінністю загалом подосиновик наближається до білого гриба. У нього висока товста ніжка, бурий або оливковий капелюшок і м’ясиста світла м’якоть, що темніє на повітрі.

Подосиновик

9. Їстівний дощовик

Незважаючи на назву, це представник печериць. Його цінують за виразний грибний смак, але в кулінарії використовуються тільки молоді гриби. З віком м’якуш стає жорстким.

їстівний дощовик

10. Строкатий парасолька

Це дуже смачний гриб, але його варто збирати лише досвідченим грибникам. Його дуже легко сплутати з отруйними родичами, або навіть з мухоморами. У міру зростання капелюшка досягає колосальних розмірів – до 50 см.

Строкатий парасолька

11. Масляна

Найпопулярніший представник однойменного вигляду. У деяких регіонах гриб відомий під назвою болотовик. Маслюки досить дрібні, приємного кремового відтінку, з оригінальним маслянистим смаком.

Маслоня

12.Сироїжка

Група цих грибів налічує кількадесятків видів, і майже всі вони їстівні. Сироїжки можна дізнатися по загнутих краях капелюшка, а ось колір варіюється від сірого до червоного.

Сироїжка

13. Кільчастий ковпак

Його легко впізнати по великому конусному капелюшку та кремовому відтінку. Біла м’якоть швидко жовтіє на розрізах та розломах. Проблема в тому, що ковпак має багато отруйних двійників.

Кільчастий ковпак

14. Овечий трутовик

Його легко впізнати по великому світлому капелюшку, який тріскається і стає бугристим з віком. Молодий гриб можна їсти навіть сирим. У деяких регіонах цей вид трутовика занесений до Червоної книги.

Овечий трутовик

15. Груздь справжній

Справжній груздь належить до сироїжкових. У нього лійчастий капелюшок з краями, які сильно закручуються всередину. У груздя гіркуватий смак, але приємний фруктовий аромат.

Грузь справжній