33. Жовтий груздь
Один із найцінніших грибів у наших широтах.У нього великий м’ясистий капелюшок жовтого або горіхового відтінку зі злегка липкою шкіркою. М’якуш має цікавий гострий присмак.
34. Георгієв гриб
Він же – травнева рядівка. У нього великий капелюшок ніжного кремового відтінку на пружній білій ніжці. Найчастіше він росте на луках та пасовищах, але зустрічається і в лісах.
35. Товстуха
Це ж – їстівний павутинник, і росте вона зазвичай в мохових лісах і лишайниках. Ніжка нагадує пузатий барило, яке звужується ближче до капелюшка.
36. Золотиста лусочка
Це той гриб, який просто неможливо з чимось сплутати. Від ніжки до капелюшка він весь покритий золотистими лусочками. У нього дуже незвичайний солодкий смак, але врахуй, що деякі люди викликають біль у животі.
>
37. Білянка
Або хвиля біла. Гриб з невеликим воронковидним капелюшком, який з віком жовтіє і стає більш гладким.Здебільшого, білянки ростуть великими групами. Врахуй, що в неї досить їдкий сік.
38. Благушка
Цей гриб ще називають лісовим печерицем, і він справді схожий на звичні печериці в магазині. На білій ніжці – великий коричневий капелюшок яйцеподібної форми.
39. Королівський боровик
Його досить складно знайти, але тим він цінніший зі своїм щільним і насиченим смаком. Цей боровик легко впізнати по червонувато-рожевому відтінку капелюшка. М’якуш на зрізі синіє на повітрі.
40. Жовтий їжачок
Це не тільки смачний, але й дуже зручний гриб, тому що його не потрібно спочатку вимочувати чи виварювати. Хвилястий капелюшок зі зворотного боку покритий дрібними шипастими наростами.