Хмиз: тонкий і хрусткий! Дуже смачні перевірені рецепти

Привіт, друзі!

Хто з нас не любить смачно поїсти? Правильно, це люблять всі. Причому слабкості у кожного свої. Я, наприклад, дуже ласа на солодке. З дитинства обожнюю саме випічку. Завжди з мамою і бабусею любили спекти щось смачненьке до чаю. З ранніх років я зрозуміла: приготоване своїми руками виходить куди краще, ніж куплене.

Я думаю, багато хто розділяє мою пристрасть до випікання, до ароматним вкусняшкам. А як інакше? Адже вже давно доведено, що саме в солодкому міститься той самий гормон щастя, який відповідає за наш настрій.

До того ж, всі ми знаємо, як багато продукти зараз стали витратні, і солодощі в тому числі. Не так-то просто знайти якісний продукт за прийнятною ціною. А вже якості покупних пиріжків, печива, булочок і т. д. я і зовсім не довіряю.

Саме тому, я вважаю, ви повинні ознайомитися з перевіреними рецептами шалених і дуже смачних хворостів! Це просто знахідка для любителів смачної і корисної випічки. Хочете навчитися їх смажити на сковороді, і отримати неперевершений результат. Який буде тонким і класно хрустіти, любите ви такий? Думаю, що так!

А якщо ви не сприймете таку їжу, або з якоїсь причини вам вона не подобається, то пропоную подивитися приготування пишних пончиків. Або ж зробити в духовці цукрові плюшки.

Хмиз на кефірі — дуже смачний перевірений рецепт

Чи Знали ви, що всіма улюблений хмиз бере свій початок з однією з найдавніших країн – Греції?

Факти! Так, це шедевральний страву придумали саме там.

Давайте розглянемо перший рецепт смачного печива. Хрусткий і одночасно ніжний, що тане в роті смак. А все чому? Тому що на кефірі! Ви повинні це спробувати.

Для цього нам знадобиться:

  • Яйце (2 шт)
  • Кефір (1,5-2 склянки)
  • Борошно (4 склянки)
  • Цукор (3-5 ст. л)
  • Масло рослинне (2-3 ст. л)
  • Сіль (половина ч. л)
  • Розпушувач (половина ч. л)
  • Цукрова пудра

Етапи:

Невеликий відступ… При приготуванні такого ласощі, дуже важливо правильно вибрати масло, на якому його будуть смажити. Масло має бути без додавання води. Ми з вами можемо взяти топлене або рослинне, або навіть свинячий жир.

Ну а тепер приступаємо до готування.

1. Ми повинні змішати в мисці яйця з цукром. Далі додаємо кефір, а разом з ним розпушувач.

2. Потім додаємо борошно, але дивіться не перестарайтеся. Наполягаємо трохи наше тісто, щоб всі інгредієнти просочилися (півгодини).

3. Розділяємо з вами тісто на дві рівні частини.


4. А після розкачуємо кожну з них, але дуже ретельно (товщина не повинна перевищувати 3 мм).

5. Ми тісто розрізаємо на тоненькі смужки, потім їх же розрізаємо навскіс. Посередині кожного шматочка робимо розріз і в цей розріз поміщаємо кінці тесту.

6. Дістаємо з вами сковорідку, і важливо дотримуватися одне важливе правило, а яке?

Виконуємо обов’язково! Сковорідка повинна бути вже сильно розігріта на олії.

Приступаємо до обжарке хмизу з обох сторін, кожен раз перевертаючи. Обсмажуємо до золотистого кольору. Якщо ви захочете обсмажити хмиз у фритюрі, вам знадобиться більше масла і не доведеться щоразу перевертати печиво, обсмажуючи кожну сторону. Необхідно щоб масло повністю покривало печиво.

7. Посипаємо цукровою пудрою і можемо подавати до столу! Це дуже смачно! Хрумкайте на здоров’я!