Хмиз: тонкий і хрусткий! Дуже смачні перевірені рецепти

Привіт, друзі!

Хто з нас не любить смачно поїсти? Правильно, це люблять всі. Причому слабкості у кожного свої. Я, наприклад, дуже ласа на солодке. З дитинства обожнюю саме випічку. Завжди з мамою і бабусею любили спекти щось смачненьке до чаю. З ранніх років я зрозуміла: приготоване своїми руками виходить куди краще, ніж куплене.

Я думаю, багато хто розділяє мою пристрасть до випікання, до ароматним вкусняшкам. А як інакше? Адже вже давно доведено, що саме в солодкому міститься той самий гормон щастя, який відповідає за наш настрій.

До того ж, всі ми знаємо, як багато продукти зараз стали витратні, і солодощі в тому числі. Не так-то просто знайти якісний продукт за прийнятною ціною. А вже якості покупних пиріжків, печива, булочок і т. д. я і зовсім не довіряю.

Саме тому, я вважаю, ви повинні ознайомитися з перевіреними рецептами шалених і дуже смачних хворостів! Це просто знахідка для любителів смачної і корисної випічки. Хочете навчитися їх смажити на сковороді, і отримати неперевершений результат. Який буде тонким і класно хрустіти, любите ви такий? Думаю, що так!

А якщо ви не сприймете таку їжу, або з якоїсь причини вам вона не подобається, то пропоную подивитися приготування пишних пончиків. Або ж зробити в духовці цукрові плюшки.

Хмиз на кефірі — дуже смачний перевірений рецепт

Чи Знали ви, що всіма улюблений хмиз бере свій початок з однією з найдавніших країн – Греції?

Факти! Так, це шедевральний страву придумали саме там.

Давайте розглянемо перший рецепт смачного печива. Хрусткий і одночасно ніжний, що тане в роті смак. А все чому? Тому що на кефірі! Ви повинні це спробувати.

Для цього нам знадобиться:

  • Яйце (2 шт)
  • Кефір (1,5-2 склянки)
  • Борошно (4 склянки)
  • Цукор (3-5 ст. л)
  • Масло рослинне (2-3 ст. л)
  • Сіль (половина ч. л)
  • Розпушувач (половина ч. л)
  • Цукрова пудра

Етапи:

Невеликий відступ… При приготуванні такого ласощі, дуже важливо правильно вибрати масло, на якому його будуть смажити. Масло має бути без додавання води. Ми з вами можемо взяти топлене або рослинне, або навіть свинячий жир.

Ну а тепер приступаємо до готування.

1. Ми повинні змішати в мисці яйця з цукром. Далі додаємо кефір, а разом з ним розпушувач.

2. Потім додаємо борошно, але дивіться не перестарайтеся. Наполягаємо трохи наше тісто, щоб всі інгредієнти просочилися (півгодини).

3. Розділяємо з вами тісто на дві рівні частини.


4. А після розкачуємо кожну з них, але дуже ретельно (товщина не повинна перевищувати 3 мм).

5. Ми тісто розрізаємо на тоненькі смужки, потім їх же розрізаємо навскіс. Посередині кожного шматочка робимо розріз і в цей розріз поміщаємо кінці тесту.

6. Дістаємо з вами сковорідку, і важливо дотримуватися одне важливе правило, а яке?

Виконуємо обов’язково! Сковорідка повинна бути вже сильно розігріта на олії.

Приступаємо до обжарке хмизу з обох сторін, кожен раз перевертаючи. Обсмажуємо до золотистого кольору. Якщо ви захочете обсмажити хмиз у фритюрі, вам знадобиться більше масла і не доведеться щоразу перевертати печиво, обсмажуючи кожну сторону. Необхідно щоб масло повністю покривало печиво.

7. Посипаємо цукровою пудрою і можемо подавати до столу! Це дуже смачно! Хрумкайте на здоров’я!

Тонкий і хрусткий приготований хмиз за класичним рецептом

Хочу познайомити вас з класичним хрустким хмизом. Це більш спрощений рецепт знайомого нам печива. Дійсно бюджетний варіант улюбленого страви дитинства. Ви залишитеся в приємному шоці, коли приготуєте саме таку ласунку. А ваші домочадці будуть вас дякувати і цілувати.

Нам знадобиться:

  • Борошно (760 г)
  • Яйця (3 шт)
  • Фільтрована Вода питна (1 склянка)
  • Сіль кухонна (1 щіпка)
  • Цукрова пудра
  • Олія рафінована

Етапи:

1. Дістаємо миску, додаємо туди яйця, потім кухонну сіль і ретельно збиваємо.

2. Наливаємо в миску склянку води і ретельно перемішуємо до однорідної маси. Борошно, просеявшись, повинна бути висипана з усіма інгредієнтами разом.

3. Залишаємо готове круте тісто настоятися хвилин на 25 у прохолодне місце. Після тонко розкачуємо масу, ріжемо на прямокутники і робимо в середині кожного отвір, вивертаючи через нього один край заготовки назовні.

4. Беремо сковорідку, рясно наливаємо олію. Вона повинна бути розжареним. Розкладаємо наші шматочки тіста і готуємо до рум’яності.

5. Посипаємо печиво цукровою пудрою. Наш смачний десерт готовий. Приємного апетиту!

Хрусткий хмиз на горілці: простий рецепт

Самий, мабуть, ексцентричний рецепт з усіх, якими я з вами поділюся. Але не можу не відзначити також і його вишуканості, відмінного смаку! Десерт вийде обалденным. Завдяки горілці наше печиво буде хрустке зовні, а всередині дуже ніжне і м’яке. Уявляєте, як таке можливо? Так, виходить супер! Неймовірний варіант!

Для цього нам знадобиться:

  • Яйця (4 шт)
  • Кефір (500 мл)
  • Борошно (5-6 склянок)
  • Сода (1,5 ст. л)
  • Горілка (4 ст. л)
  • Цукор (4 ст. л)
  • Сіль (1 ч. л)

Етапи:

1. Яйця розтираємо з цукром.

Важливо: Горілка повинна вливатися на етапі додавання соди з кефіром до яєць.

2. Ми повинні додати борошно і замісити тісто.

3. Залишаємо тісто на деякий час, а потім приступаємо до розкочування.

4. Ріжемо на тонкі смужки, роблячи з них ромбики а потім отвору і вивертаємо навиворіт.

5. Приступаємо до обжарке. Смажимо тісто на великій кількості олії до золотистого, рум’яного відтінку.

6. Завершальний момент-пудра. І можна подавати до столу наш смачний десерт! Приємного апетиту!

Розанцы на сметані

Хто ще не знайомий з таким видом хмизу, як розанцы? Це ще один стародавній рецепт, який відрізняється своїм витонченим смаком. Все за рахунок сметани. Це ніжне печиво відмінно підійде до сніданку з чашкою чаю або ароматної кави.

Нам знадобиться:

  • Жовтки курячих яєць (8 шт)
  • Сметана (200 г)
  • Масло пісне (1 склянка)
  • Борошно (2 склянки)
  • Сіль 1 щіпка)
  • Цукрова пудра

Етапи:

1. Необхідно змішати сметану з яєчними жовтками і сіллю.

2. Додаємо борошно. І починаємо замішувати наше тісто. Далі в процесі необхідно додавати борошно невеликими порціями.

Під час замісу тіста допускається додати столову ложку масла.

Це зробить наше тісто більш пластичним.

3. Ми повинні дуже ретельно розкачати наше тісто. Його товщина не повинна перевищувати 2 мм Чє тонше, тим краще.

4. Далі все як завжди: тісто розрізаємо на прямокутники, робимо надріз всередині кожного і вивертаємо назовні куточок.

5. Ми повинні розігріти олію на сковороді. (Побільше) Кладемо туди розанцы для повноцінної обжарювання.

6. Посипаємо наш виріб пудрою. Всі! Можна пробувати! Виглядає дуже апетитно. Приємного апетиту!

Відео про те, як приготувати хмиз швидко і легко в домашніх умовах

Ще один класний варіант, який мені пощастило побачити в цьому ролику з каналу ютуб. Сподіваюся і ви зацініть, тим більше, що автор все поетапно показує і розповідає. Така інструкція допоможе у всьому детально розібратися.

Як зробити солодкі трояндочки на молоці

Солодкі трояндочки на молоці – це десерт для естетів. Тому що естетика цієї страви зашкалює. Ми зробимо з вами не просто смачну випічку, але і красиву! Вона не тільки вгамує ваш голод, але і прикрасить, різноманітить ваше меню.

Для цього нам знадобиться:

  • Яйце (1 шт)
  • Маргарин (4 ст. л)
  • Сухі дріжджі (1 ст. л)
  • Рослинна олія (4 ст. л)
  • Цукор (4 ст. л)
  • Сіль (0,5 ч. л)
  • Молоко (200 мл)
  • Борошно (450 г)

Етапи:

1. Беремо якусь миску. Змішуємо в неї яйце, маргарин, молоко, рослинне масло, сухі дріжджі, сіль, цукор. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси.

2. Беремо посуд(побільше). Робимо якусь ямку, поглиблення. Саме там буде отримана суміш надалі.

3. Необхідно вилити в цю ямку суміш, яку ми отримали з першого пункту.

4. Формуємо наше тісто. Таке воно еластичне і привабливе.

Тісто має добряче настоятися. Тому ми з вами його накриваємо з усіх боків пакетом, а поверх пакету рушником. Щоб тісто знаходилося в теплі. Настоюватися воно буде півгодини.

5. Можемо приступати до розкочування тіста, в процесі чого посипаємо його цукром.

7. Далі ми з вами повинні зробити з тіста кілька товстих ковбасок. Тобто закатати його шар за шаром. А після защемить тісто з одного боку і порізати на кілька дрібних троянд. Ось, що повинно вийти.

8. Тепер приступаємо до духовці. Вона повинна бути нагріта на 180-200 градусів. Кладемо туди наші трояндочки і залишаємо на 30 хвилин.

9. Готово! Можна приступати до страви нашої смакоти. Ну тільки подивіться, які вони повітряні і красиві. Аж їсти шкода.. Згодні зі мною?

Ну ось, всі карти перед вами розкриті. Тепер ви знаєте самі різні варіації приготування домашньої випічки у вигляді хрустких хворостів. Дуже швидко, а саме головне – корисно. І на будь-який випадок життя. Радуйте себе і своїх близьких, до швидкої зустрічі!