Млинці на воді – дуже тонкі і дуже смачні. 5 перевірених рецептів

Багато хто з нас, напевно, любить поласувати млинцями. І з задоволенням роблять їх частиною свого щільного сніданку. На жаль, таким десертом краще не зловживати — надто вже він калорійний. Принаймні, у своїй класичній версії. На щастя, можна приготувати більш дієтичний варіант, і сьогодні я розповім вам, як це зробити.

Секрет насправді простий. Всього лише замінимо молоко на воду. Випічка на воді завжди виходить більш легкої і краще засвоюється організмом. При цьому за смаком вона нічим не відрізняється від “традиційної” і готується так само просто.

Млинці на воді — це також відмінний варіант для тих, хто страждає непереносимістю лактози. Захворювання зовсім не привід відмовлятися від улюблених ласощів. І я разом з добіркою своїх улюблених рецептів це вам доведу.

Крім того, зручність такого частування в тому, що в млинці можна загорнути практично будь-яку начинку. Вони мають більш нейтральний смак, а значить відмінно поєднуються як з солодкими, так і з солоними інгредієнтами. А також приготуйте з їстівних «сонечок» суперський торт і зачаруйте гостей.

Смачні млинці на воді з яйцями — перевірений рецепт

Цей варіант дуже схожий на звичайний. За тим лише винятком, що тут немає молока. Втім, як ми вже з’ясували, такий варіант має масу переваг!

Інгредієнти:

  • 160 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 0.5 ч. л. розпушувача;
  • 1.5 ст. л. цукру;
  • Щіпка солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 330 мл води.

Послідовність:

Збиваємо яйця з сіллю і цукром до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

Додаємо до неї суміш розпушувача і борошна.

Замішуємо тісто. Якщо заважати важко, то вливаємо воду — приблизно 50 мл

Продовжуємо замішувати. Ретельно стежимо за тим, щоб не залишилося грудок.

Додаємо решту воду і масло.

Тісто готове. Випікаємо з нього млинці — ну з цим, я думаю, всі впораються і без інструкцій.

Перед подачею складаємо їх трикутником і подаємо з медом або сметаною. Приємного апетиту!

Ну і як зазвичай подібна покрокова інструкція, тільки в відео форматі: