Млинці на воді – дуже тонкі і дуже смачні. 5 перевірених рецептів

Багато хто з нас, напевно, любить поласувати млинцями. І з задоволенням роблять їх частиною свого щільного сніданку. На жаль, таким десертом краще не зловживати — надто вже він калорійний. Принаймні, у своїй класичній версії. На щастя, можна приготувати більш дієтичний варіант, і сьогодні я розповім вам, як це зробити.

Секрет насправді простий. Всього лише замінимо молоко на воду. Випічка на воді завжди виходить більш легкої і краще засвоюється організмом. При цьому за смаком вона нічим не відрізняється від “традиційної” і готується так само просто.

Млинці на воді — це також відмінний варіант для тих, хто страждає непереносимістю лактози. Захворювання зовсім не привід відмовлятися від улюблених ласощів. І я разом з добіркою своїх улюблених рецептів це вам доведу.

Крім того, зручність такого частування в тому, що в млинці можна загорнути практично будь-яку начинку. Вони мають більш нейтральний смак, а значить відмінно поєднуються як з солодкими, так і з солоними інгредієнтами. А також приготуйте з їстівних «сонечок» суперський торт і зачаруйте гостей.

Смачні млинці на воді з яйцями — перевірений рецепт

Цей варіант дуже схожий на звичайний. За тим лише винятком, що тут немає молока. Втім, як ми вже з’ясували, такий варіант має масу переваг!

Інгредієнти:

  • 160 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 0.5 ч. л. розпушувача;
  • 1.5 ст. л. цукру;
  • Щіпка солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 330 мл води.

Послідовність:

Збиваємо яйця з сіллю і цукром до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

Додаємо до неї суміш розпушувача і борошна.

Замішуємо тісто. Якщо заважати важко, то вливаємо воду — приблизно 50 мл

Продовжуємо замішувати. Ретельно стежимо за тим, щоб не залишилося грудок.

Додаємо решту воду і масло.

Тісто готове. Випікаємо з нього млинці — ну з цим, я думаю, всі впораються і без інструкцій.

Перед подачею складаємо їх трикутником і подаємо з медом або сметаною. Приємного апетиту!

Ну і як зазвичай подібна покрокова інструкція, тільки в відео форматі:

Класичні млинці на воді з яйцем і борошном (тонкі з дірочками)

Ще один “майже класичний” варіант, автор якого придумав до млинців ще й чудову начинку. Тільки подивіться на це апетитне фото! Вже слинки течуть, чи не правда? Так чого ж ми чекаємо.

Інгредієнти:

  • 320 г борошна;
  • Щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • 3 ч. л. цукру;
  • 350 мл води;
  • 50 г вершкового масла;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Послідовність:

Просіваємо в чисту миску борошно.

В окрему ємність розбиваємо яйця. Додаємо до них цукор і сіль, а потім збиваємо все віночком. Зупиняємося, коли на поверхні отриманої маси з’являються бульбашки.

Вливаємо в цю ж миску соняшникова олія — 2 ложки. Ще раз перемішуємо.

Переливаємо яєчну суміш у миску з борошном. Перемішуємо інгредієнти.

Додаємо в тісто 200 мл води і заважаємо. Далі додаємо 150 мл — так буде зручніше. Тісто має вийти як густа сметана.

Якщо воно виходить дуже рідким або густим, то беріть менше або більше води відповідно.

Залишаємо тісто під плівкою на 30 хвилин, щоб він настоявся.

Перед готуванням нагріваємо сковороду і змащуємо її маслом.

Випікаємо млинці.

Обсмажуємо як зазвичай — з обох сторін.

Спробуйте перший млинець і посоліть/підсолодіть тісто по своєму смаку.

Промазуємо готові заготовки вершковим маслом, щоб вони не злипалися один з одним. Перед подачею прикрашаємо їх улюбленими фруктами або загортаємо всередину начинку. Приємного апетиту!

Як зробити млинці на воді з окропом без молока

Ні для кого не секрет, що існують заварні млинці. У них додається гаряче молоко або окріп, щоб тісто було більш пишним. У нашому випадку це, звичайно ж, буде другий варіант.

Інгредієнти:

  • Склянка борошна;
  • 330 мл води;
  • 2 яйця;
  • 2 щіпки солі;
  • ⅓ Ч. л. соди;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • 1-2 ст. л. цукру.

Послідовність:

Збиваємо яйця з сіллю і цукром. Не зупиняючи міксер, цівкою вливаємо в суміш половину теплої води.

Далі вводимо борошно.

І знову збиваємо все ретельно, щоб не залишилося грудочок.

Залишилася воду кип’ятимо і розводимо в ній соду. Безперервно збиваючи тісто, вливаємо в нього окріп — але акуратно, щоб яйця в ньому не зварилися.

У самому кінці додаємо масло.

Залишаємо готове тісто на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу печемо млинці. Для першого ласощі можна змастити сковороду, далі — не обов’язково.

Продовжуємо, поки не закінчиться тісто. Приємного апетиту!

Тоненькі млинці в дірочку на мінеральній воді без яєць

Може бути, я вас здивую, але готувати млинці можна на мінеральній воді.

Головне, щоб вона була сильно газованої — це теж відмінний спосіб наситити тісто киснем. А значить, зробити випічку більш повітряної і ніжною.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2.5 склянки сильно газованої мінералки;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • 2 ст. л. цукру.

Послідовність:

Через дрібне сито просіваємо борошно, а потім змішуємо її з цукром і сіллю.

В окрему ємність наливаємо мінералку. Потроху всипаючи борошно, замішуємо однорідне тісто. Зручно для цього використовувати міксер.

Коли тісто буде майже готове, накриваємо його плівкою і залишаємо на 25 хвилин. По закінченні цього часу тонкою цівкою вливаємо гаряче олію і відразу ж збиваємо тісто на повній швидкості.

Випікаємо млинці з двох сторін. Масло при смаженні вже можете не використовувати. Готово!

Млинці з дріжджами на воді і молоці: простий рецепт

Ну і в останньому рецепті все ж відступимо трохи від плану і використовуємо молоко. Але та вода в тесті теж буде, так що в цілому десерт вийде не таким калорійним. А головне — дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 200 мл води;
  • 200 мл молока;
  • 2-3 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 400 г борошна;
  • 1 ч. л. солі.

Послідовність:

У ледь теплу воду розбиваємо яйце. Додаємо сіль з цукром і дріжджі. Все ретельно перемішуємо.

Далі вводимо в тісто борошно. Її кількість зазначено приблизно — вам може знадобитися більше або менше. Головне, щоб в результаті по консистенції тісто нагадувало сметану. Додаємо борошно порціями, як слід перемішуючи кожну з іншими інгредієнтами.

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на пару годин. За цей час воно збільшиться приблизно вдвічі.

Ставимо молоко на вогонь і доводимо майже до кипіння. Вливаємо його в тісто і відразу розмішуємо. Знову ж таки — потрібне вам кількість молока визначайте на око.

Випікаємо млинці як зазвичай — на сковорідці з олією.

Ось такі рум’яні вони виходять.

Частування готово. Ласуни можна подавати до столу!

Як бачите, готувати млинці зовсім нескладно. Я впевнена, що ви з ним обов’язково впораєтеся і ще здивуйте близьких своїм кулінарним мистецтвом. Бажаю всім приємного апетиту.