Доброго дня!
Головною особливістю м’яса по-французьки є його листкова структура. Основними інгредієнтами тут незмінно залишаються свинина, яловичина або курка плюс картоплю, до яких часто додаються цибуля, сир або гриби. Крім того, страва обов’язково доповнюється соусом: майонезом, вершками, сметаною або соусом бешамель.
Досить просте і зручне в приготуванні, м’ясо по цьому рецепту буде однаково доречним як на святковому столі, так і на сімейній вечері. Для того щоб створити презентабельне частування, не потрібні особливі навички, оскільки справитися з цим під силу навіть дитині.
Безсумнівним достоїнством страви є те, що в його складі придбає вишуканий смак м’ясо будь-якої якості. А якщо при подачі запропонувати гостям в якості гарніру до нього відварені овочі, або якийсь неповторний салатик, наприклад Цезар, то вийде повноцінне друге.
Експериментуйте з інгредієнтами, способами запікання, розташуванням шарів. Приготувати м’ясо по-французьки можна абсолютно по-своєму, і від цього воно не стане гірше.
Наприклад, якщо додати сюди ананас, блюдо придбає пікантну кислинку. А вибуховою кисло-солодкий присмак граната в такому поєднанні приємно здивує навіть найдосвідченіших гурманів.
М’ясо по-французьки з картоплею і фаршем в духовці – найсмачніший рецепт
У класичному варіанті м’ясо по-французьки являє собою укладене шарами м’ясо, картоплю і сир. Сьогодні варіантів приготування цих інгредієнтів кілька.
Цікаво! Варто змінити послідовність шарів – і перед нами вже нове блюдо.
Нижче представлений один із способів комбінації перерахованих продуктів, що дозволяє без зусиль створити просте, але незвичайне частування.
Нам потрібні:
- 300 г сиру;
- 0.5 кг м’ясного фаршу;
- 1 ч. л. рослинної олії (краще оливкової);
- 0.5-0.6 кг картоплі;
- 1-2 цибулини;
- Сіль;
- Зелень і спеції за вашим смаком.
Послідовність:
Першим кроком очистіть картопля, промийте його під струменем води і приберіть надлишки вологи за допомогою паперового рушника. Наріжте тонкими кружечками.
На змащене маслом деко викладіть картоплю, посоливши його і додавши подрібнену зелень.
Важливо! Далі по всій поверхні страви рівномірно розподіліть фарш. Так само додайте сіль і спеції.
Наступний шар – це цибулю, нарізану півкільцями.
Поверх цибулі викладається сир. Його необхідно попередньо потерти на крупній тертці.
Тепер страву необхідно поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 200 градусів. Через 40 хвилин дістаньте його, прикрасьте листочками зелені і випікайте ще протягом 2 хвилин.
М’ясо по-французьки, розрізане на потрібну кількість порцій, тонкої лопаткою обережно розкладіть по тарілках. Важливо, щоб при цьому не порушувався порядок шарів. Приємного апетиту!