Доброго дня!
Головною особливістю м’яса по-французьки є його листкова структура. Основними інгредієнтами тут незмінно залишаються свинина, яловичина або курка плюс картоплю, до яких часто додаються цибуля, сир або гриби. Крім того, страва обов’язково доповнюється соусом: майонезом, вершками, сметаною або соусом бешамель.
Досить просте і зручне в приготуванні, м’ясо по цьому рецепту буде однаково доречним як на святковому столі, так і на сімейній вечері. Для того щоб створити презентабельне частування, не потрібні особливі навички, оскільки справитися з цим під силу навіть дитині.
Безсумнівним достоїнством страви є те, що в його складі придбає вишуканий смак м’ясо будь-якої якості. А якщо при подачі запропонувати гостям в якості гарніру до нього відварені овочі, або якийсь неповторний салатик, наприклад Цезар, то вийде повноцінне друге.
Експериментуйте з інгредієнтами, способами запікання, розташуванням шарів. Приготувати м’ясо по-французьки можна абсолютно по-своєму, і від цього воно не стане гірше.
Наприклад, якщо додати сюди ананас, блюдо придбає пікантну кислинку. А вибуховою кисло-солодкий присмак граната в такому поєднанні приємно здивує навіть найдосвідченіших гурманів.
М’ясо по-французьки з картоплею і фаршем в духовці – найсмачніший рецепт
У класичному варіанті м’ясо по-французьки являє собою укладене шарами м’ясо, картоплю і сир. Сьогодні варіантів приготування цих інгредієнтів кілька.
Цікаво! Варто змінити послідовність шарів – і перед нами вже нове блюдо.
Нижче представлений один із способів комбінації перерахованих продуктів, що дозволяє без зусиль створити просте, але незвичайне частування.
Нам потрібні:
- 300 г сиру;
- 0.5 кг м’ясного фаршу;
- 1 ч. л. рослинної олії (краще оливкової);
- 0.5-0.6 кг картоплі;
- 1-2 цибулини;
- Сіль;
- Зелень і спеції за вашим смаком.
Послідовність:
Першим кроком очистіть картопля, промийте його під струменем води і приберіть надлишки вологи за допомогою паперового рушника. Наріжте тонкими кружечками.
На змащене маслом деко викладіть картоплю, посоливши його і додавши подрібнену зелень.
Важливо! Далі по всій поверхні страви рівномірно розподіліть фарш. Так само додайте сіль і спеції.
Наступний шар – це цибулю, нарізану півкільцями.
Поверх цибулі викладається сир. Його необхідно попередньо потерти на крупній тертці.
Тепер страву необхідно поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 200 градусів. Через 40 хвилин дістаньте його, прикрасьте листочками зелені і випікайте ще протягом 2 хвилин.
М’ясо по-французьки, розрізане на потрібну кількість порцій, тонкої лопаткою обережно розкладіть по тарілках. Важливо, щоб при цьому не порушувався порядок шарів. Приємного апетиту!
Французький рецепт м’яса з картоплею і помідорами
Популярний варіант приготування це шматочки м’яса і картоплі в поєднанні з помідорами.
Оригінально! Запекаясь, вони надають страві ніжність і роблять смак інших інгредієнтів, що входять до складу, більш свіжим і яскравим.
Нам знадобиться (на 4 порції):
- Свинина – 300 г;
- 200 г сиру;
- 1 цибулини;
- 5 середніх картоплин;
- 2 помідори;
- 150 г майонезу;
- Сіль;
- Мелений чорний перець.
Послідовність:
Нарізане тонкими скибочками м’ясо відбийте і викладіть на деко, покрите пергаментним папером. Додайте сіль і перець-на-віч, а поверх нанесіть тонкий шар майонезу.
Наступним шаром розкладіть картоплю. Він повинен бути нарізана на тонкі скибочки. Так само покрийте його майонезом і посоліть.
Далі викладіть нарізані кружальцями цибулю і помідори.
Пам’ятаєте! Цей шар, як і попередні, не забудьте посолити і змастити соусом.
Середній час запікання м’яса по цьому рецепту становить 45-50 хвилин при температурі 200 градусів. Коли страва буде готове, дістаньте його з духовки, посипте тертим сиром і поставте назад ще ненадовго, щоб той розплавився.
Ситне частування можна подавати до столу. Попередньо не забудьте розрізати його на порції і прикрасити листочками зелені. Приємного апетиту!
Ніжне м’ясо свинини, запечене в духовці по-французьки
М’ясо по-французьки, приготоване з свинини, володіє особливою ніжністю і буквально тане в роті. Незважаючи на уявну простоту інгредієнтів, блюдо має витончений смак, який, без сумніву, залишить небайдужим будь-якого гостя. А ви як вважаєте?
Нам знадобляться (10 порцій):
- 1 ст. л. гірчиці;
- Стільки ж соєвого соусу;
- 0.5 кг свинячого ошийка;
- 20 г твердого сиру, натертого на крупній тертці;
- Майонез;
- Сіль і суміш мелених перців за смаком.
Послідовність:
М’ясо промийте під струменем води і, нарізавши шматочками приблизно по 2 см в товщину, відбийте їх з обох боків за допомогою спеціального молотка.
Викладіть шматочки на деко, попередньо покритий пергаментним папером. Кожен биточек обмажте гірчицею і соєвим соусом. Додайте сіль і перець.
Після цього шар кожного шматка покрийте ще майонезом і рясно посипте сиром.
У такому вигляді залиште страву запікатися в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Коли буде готове мяско, розріжте його на 10 шматочків і подавайте до столу. При бажанні можна прикрасити готову страву зеленню. Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки з курки з картоплею
М’ясо по-французьки з куркою в якості основного інгредієнта зустрічається досить часто. Це пояснюється тим, що куряче філе набагато легше для засвоєння, ніж яловичина або свинина.
Ви уявляєте? Готову страву виходить майже дієтичним, але від цього не менш смачним і ситним.
Нам знадобиться:
- 300 г твердого сиру;
- 3 цибулини;
- Куряче філе – 3 шт.;
- Майонез;
- Сіль і чорний перець;
- Рослинне масло.
Послідовність:
Куряче філе промийте, просушіть і наріжте на невеликі шматочки. Кожен шматочок відбийте за допомогою молотка. Для того, щоб не забруднити кухню, м’ясо перед відбиттям краще класти в целофановий пакетик.
Філе посоліть і поперчіть і, переклавши в окрему ємність, залиште на 20 хвилин, щоб дати йому просочитися. Для того, щоб шматочки не злиплися один з одним, можна трохи змастити їх олією.
На деко, також змащений маслом, тонким шаром викладіть нарізану півкільцями цибулю.
Зверху рівномірно розподіліть м’ясо і здобріть його майонезом.
Засипте все натертим на крупній тертці сиром. Ох, як це виглядає грандіозно, що пальчики оближеш! Ам-ам.
Приготована за цим рецептом ласощі, потрібно запікати в духовці при температурі 200 градусів протягом 30-40 хвилин. Ви зрозумієте, що страва готова, коли сир добре підрум’яниться. При бажанні можна прикрасити зеленню або шматочками лимона і в такому вигляді подавати до столу. Приємного апетиту!
Простий рецепт запікання м’яса по-французьки з грибами і картоплею
Ще одне гармонійне поєднання – м’ясо і гриби. Смак свинини тут звучить зовсім по-новому, купуючи особливу яскравість.
Супер! Цей варіант виконання зручний тим, навіть без додавання гарніру ви отримуєте повноцінне друге блюдо – ситне, вишукане й ароматне.
Нам знадобиться:
- 300 г печериць;
- Свинина – 0.5–0.6 кг;
- Цибулина – 1 шт.;
- Майонез;
- 1-2 помідори;
- Твердий сир – 200 г;
- Солодкий перець – 1 шт.;
- Кілька зубчиків часнику;
- Сіль і перець;
- Прованські трави;
- Вершкове масло.
Послідовність:
Розрізавши м’ясо на шматочки потрібної величини, відбийте кожен з них і, натерти спеціями з майонезом і тиском часником, залиште на 1-1.5 години.
Гриби наріжте кільцями і обсмажте на вершковому маслі до отримання апетитною скоринки.
Таким же чином наріжте цибулю, помідори і перець.
Тепер, коли всі компоненти приготовані, можна приступати до викладання шарів:
1. Свинина;
2. Цибуля;
3. Печериці;
4. Помідори;
5. Перець;
6. Майонез;
7. Тертий сир.
Блюдо випікається в духовці на середньому вогні протягом 60 хвилин. Гаряче і ароматне м’ясо перед подаванням на стіл варто розділити на необхідну кількість порцій. Допускається додавання прикрас у вигляді зелені або інших інгредієнтів за смаком. Приємного апетиту!
Французька картопля в духовці з мисом і сиром
Ну і нарешті ще один рецепт, тільки він буде розглянутий у відеоформаті. Насолоджуйтесь переглядом, а потім приготуванням. Бажаю всім удачі на кухні.
Друзі на цьому все, пригощайте своїх рідних і близьких таким чудовим блюдом, а м’ясо по-французьки. Творіть, експериментуйте з інгредієнтами і вийде шалено смачно. Всім до нових зустрічей, поки!