Мясо по-французьки з картоплею. Топ-6 кращих рецептів мяса в духовці

Доброго дня!

Головною особливістю м’яса по-французьки є його листкова структура. Основними інгредієнтами тут незмінно залишаються свинина, яловичина або курка плюс картоплю, до яких часто додаються цибуля, сир або гриби. Крім того, страва обов’язково доповнюється соусом: майонезом, вершками, сметаною або соусом бешамель.

Досить просте і зручне в приготуванні, м’ясо по цьому рецепту буде однаково доречним як на святковому столі, так і на сімейній вечері. Для того щоб створити презентабельне частування, не потрібні особливі навички, оскільки справитися з цим під силу навіть дитині.

Безсумнівним достоїнством страви є те, що в його складі придбає вишуканий смак м’ясо будь-якої якості. А якщо при подачі запропонувати гостям в якості гарніру до нього відварені овочі, або якийсь неповторний салатик, наприклад Цезар, то вийде повноцінне друге.

Експериментуйте з інгредієнтами, способами запікання, розташуванням шарів. Приготувати м’ясо по-французьки можна абсолютно по-своєму, і від цього воно не стане гірше.

Наприклад, якщо додати сюди ананас, блюдо придбає пікантну кислинку. А вибуховою кисло-солодкий присмак граната в такому поєднанні приємно здивує навіть найдосвідченіших гурманів.

М’ясо по-французьки з картоплею і фаршем в духовці – найсмачніший рецепт

У класичному варіанті м’ясо по-французьки являє собою укладене шарами м’ясо, картоплю і сир. Сьогодні варіантів приготування цих інгредієнтів кілька.

Цікаво! Варто змінити послідовність шарів – і перед нами вже нове блюдо.

Нижче представлений один із способів комбінації перерахованих продуктів, що дозволяє без зусиль створити просте, але незвичайне частування.

Нам потрібні:

  • 300 г сиру;
  • 0.5 кг м’ясного фаршу;
  • 1 ч. л. рослинної олії (краще оливкової);
  • 0.5-0.6 кг картоплі;
  • 1-2 цибулини;
  • Сіль;
  • Зелень і спеції за вашим смаком.

Послідовність:

Першим кроком очистіть картопля, промийте його під струменем води і приберіть надлишки вологи за допомогою паперового рушника. Наріжте тонкими кружечками.

На змащене маслом деко викладіть картоплю, посоливши його і додавши подрібнену зелень.

Важливо! Далі по всій поверхні страви рівномірно розподіліть фарш. Так само додайте сіль і спеції.

Наступний шар – це цибулю, нарізану півкільцями.

Поверх цибулі викладається сир. Його необхідно попередньо потерти на крупній тертці.

Тепер страву необхідно поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 200 градусів. Через 40 хвилин дістаньте його, прикрасьте листочками зелені і випікайте ще протягом 2 хвилин.

М’ясо по-французьки, розрізане на потрібну кількість порцій, тонкої лопаткою обережно розкладіть по тарілках. Важливо, щоб при цьому не порушувався порядок шарів. Приємного апетиту!