Пишні оладки на дріжджах

Якщо ви любите готувати оладки, то знаєте, як непросто зробити їх пишними. Знають це, напевно, майже всі господині не з чуток. Можна придумувати нові інгредієнти і експериментувати з технологією випікання, а можна піти легшим шляхом і просто додати в тісто дріжджі.

Нічого поганого в цьому способі немає, адже кулінарні вироби завдяки йому піднімаються дійсно на очах. Та й їсти їх відразу ж стає набагато приємніше. Не кажучи вже про те, як красиво вони виглядають на столі.

Я рекомендую вам не економити і придбати кілька варіантів начинок/топпінг для оладок. Погодьтеся, набагато смачніше вони будуть, якщо доповнити їх духмяним медом або холодної сметанкою, а не подати порожніми?

Обов’язково напишіть, вийшли у вас оладки за цими рецептами. І якщо так, що нового ви могли б привнести в них. А поки пропоную перейти від теорії до практики. І не забувайте, що на моєму блозі є купа інших ласощів, пригощайтеся!

Пишні оладки на дріжджах і молоці

Традиційно оладки готуються на молоці, і ми не будемо відступати від цієї традиції. Просто додамо в тісто один додатковий інгредієнт, який допоможе йому швидше піднятися. Результат, як ви бачите на фото, перевершує всі очікування.

Інгредієнти:

  • 0.5 кг борошна;
  • 450 мл теплого молока;
  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. білого цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рослинне масла в тісто + для смаження.

Послідовність:

Виливаємо в миску тепле молоко і розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо склянку борошна (близько 200 г) зі звичайним цукром, ще раз перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Збиваємо яйця і додаємо їх в отриману опару. Далі всипаємо борошно, сіль і ванільний цукор. Вливаємо олію. Знову гарненько вимішуємо і не чіпаємо півгодини.

Вийде тягуче тісто, з якого вже можна випікати оладки. Чим ми, власне, і займемося.

Ось такими пишними вони виходять. Всього виходить близько 20 оладок. Приємного апетиту!

Ловіть схожий варіант з каналу ютуб, готуйте з радістю і натхненням!

Як приготувати оладки на воді та ferment

Замість молока з успіхом можна використати і звичайну воду. Такі оладки виходять більш легкими, але такими ж смачними. Який варіант вам сподобається більше?

Інгредієнти:

  • Вода — 240 мл;
  • Сухі дріжджі — 0.5 ст. л.;
  • Яйце;
  • Борошно — 260 г;
  • Цукор — 1 ст. л,;
  • Щіпка солі;
  • Рафінована соняшникова олія — 1 ст.л. в тісто + для смаження.

Послідовність:

Тісто готується дуже просто. Змішуємо всі перераховані інгредієнти в глибокій ємності.

Потрібно ретельно перемішати, щоб не залишилося грудок. Краще для цього використовувати міксер.

Вийде маса, що нагадує по консистенції сметани.

Накриваємо її харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин.

За цей час тісто підніметься і стане пишним. Ось таким.

Можна готувати оладки. Як це робити — ви вже знаєте.

Не забуваємо вчасно перевертати. От і все. Приємного апетиту!

Дріжджові оладки на кефірі, щоб вийшли пишними

Відмінний спосіб зробити оладки не тільки пишними, але і ніжними — приготувати їх на кефірі. Він додасть випічці приємну кислинку і зробить її більш ситної і корисною. Давайте подивимося, що ж для цього потрібно зробити.

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 200 г борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • Яйце;
  • Сіль і цукор за смаком;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г ванільною глазурі;
  • Молоко — 2-3 ст. л.

Послідовність:

Розводимо в кефірі дріжджі, а потім додаємо борошно. Також додаємо в миску цукор — досить чайної ложки. Все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу додаємо яйце і масло і знову перемішуємо. Даємо тісту постояти ще 15 хвилин. Воно підніметься і стане досить густим.

Випікаємо з нього пишні оладки на рослинному маслі.

Поки оладки готуються, розігріємо в каструльці 2 ст. л. молока і додамо в нього глазур.

Варимо глазур ще пару хвилин, щоб вона як слід розчинилася.

І поливаємо їй наші оладки перед подачею. Приємного апетиту!

Оладки на сухих дріжджах з яблуками

Ну і звичайно куди ж без начинок. Я не змогла втриматися і додала цей рецепт в добірку відразу ж, як його знайшла. Так що сподіваюся, що вам теж сподобається.

Інгредієнти:

  • Тепле молоко — 500 мл;
  • Борошно — 500 г;
  • 2 яйця;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Сухі дріжджі — 3.5 ч. л.;
  • Сіль — 0.5 ч. л.;
  • 2 яблука;
  • Ванільна есенція — 1 ч. л.

Послідовність:

Спочатку приготуємо опару. Для цього змішуємо тепле молоко з борошном і дріжджами. Через пару хвилин дріжджі повинні почати свою дію.

Залишаємо опару під рушником на півгодини в теплому місці. Нам потрібно, щоб вона піднялася.

Ось так тісто буде виглядати.

Додаємо в нього яйця, масло і ванільну есенцію. Не забуваємо про сіль і цукор.

Перемішуємо тісто і знову, накривши рушником, не чіпаємо 30 хвилин.

Цим часом чистимо і дрібно ріжемо яблука.

Висипаємо їх у тісто і знову перемішуємо. Даємо тісту настоятися в останній раз — ще 20 хвилин.

Ось так виглядає готове тісто з яблуками.

Випікаємо оладки, перед кожною порцією опускаючи ложку в холодну воду.

Важливо не відволікатися, щоб оладки не підгоріли.

Готово! Подаємо частування з медом, кленовим сиропом або іншим улюбленим топпінгом.

Ось такі апетитні оладки ви тепер зможете приготувати завдяки цим рецептами. Радуйте себе і своїх близьких смачненьким кожен день, а не тільки у свята. Приємного апетиту!