Канапе для фуршету на святковий стіл (прості і смачні рецепти канапе на шпажках)

Канапе на шпажках — це ідеальна закуска для будь-якого випадку. Як для домашніх посиденьок, так і для офісного фуршету. Сьогодні поговоримо про останній і навчимося готувати закуски, які допоможуть вам справити враження навіть примхливих колег.

Для приготування канапе не потрібно спеціальних умінь і знань. Все, що від вас потрібно — нанизати інгредієнти на шпажки в потрібному порядку. А експериментувати з їх поєднаннями можна практично нескінченно!

Взагалі основна мета канапе — зробити застілля зручніше. По суті, ця закуска являє собою міні-бутерброди, які можна відправити в рот цілком. Ніхто не бруднить руки, до того ж виглядає таке блюдо при правильному оформленні дуже естетично.

Пропоную вам цілих 7 варіантів приготування закусок для офісного столу. Сподіваюся, що серед цього різноманіття вам вдасться знайти ідеальний рецепт і порадувати всіх своїм фірмовим частуванням.

Канапе на шпажках на святковий стіл з оселедцем

І перший же варіант дивує нас незвичайним поєднанням інгредієнтів. Так-так, це оселедець з яблуком і лимонним соком! Не поспішайте вернути ніс — краще спробуйте і, я запевняю вас від цієї закуски буде не відірвати.

Все, що знадобиться:

  • 6 скибочок нарізної бородінського хліба;
  • Філе 1 слабосоленої оселедця;
  • 1 зелене яблуко;
  • Половинка лимона;
  • 2 ч. л. майонезу.

Послідовність:

Користуючись спеціальною формочкою або звичайною чаркою, вирізаємо з хліба невеликі кружечки.

Філе риби нарізаємо на невеликі шматочки приблизно в 1 см завтовшки.

Яблуко ріжемо на часточки, видаливши серцевину. Збризкуємо кожну часточку лимонним соком.

Змащуємо шматочки хліба легким майонезом.

Поверх майонезу кладемо шматочки оселедця. На них — скибочки яблука. Закріплюємо все шпажками.

Приємного апетиту!

А ось ще один цікавий спосіб подачі, пропоную розглянути його у відеосюжеті:

Простий і смачний рецепт канапе для фуршету з виноградом і сиром

Виноград і сир — вже класичне поєднання для всіляких закусок. Зрозуміло, я не могла обійти його стороною. Давайте ж подивимося, як приготувати канапе на такій основі.

Інгредієнти:

  • 70-80 г сиру напівтвердих сортів (“Гауда”, “Дор Блю”, “Чеддер”);
  • 15 білих виноградин без кісточок;
  • 15 листочків свіжого тархуну (за бажанням).
  • Крім того, знадобиться 15 шпажок для канапе.

Послідовність:

Нарізаємо сир на кубики зі стороною 1.5 див.

Виноград моєму і викладаємо на серветку, щоб стекла зайва рідина. Те ж саме повторюємо з тархуном.

Нанизуємо на кожну шпажку ягідку винограду, листочок тархуну і кубик сиру. Сир потрібно протикати неповністю, інакше закуска вийде неусточивой.

Приємного апетиту!

Канапе з червоною рибою

Дуже вишуканим частуванням є закуски з червоної риби. Знайшла я для вас і такий спосіб приготування.

Це відмінний варіант на випадок, якщо хочеться, щоб закуска була по-справжньому презентабельною.

Інгредієнти:

  • 100 г слабосоленої сьомги;
  • 1 авокадо;
  • 120 г кисломолочного сиру;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 1 батон;
  • 3-4 гілочки кропу;
  • Оливки для прикраси.

Послідовність:

Ріжемо батон на скибочки товщиною в 1 см. Підсушуємо їх на сухій сковороді.

Змішуємо сирний сир з подрібненим кропом. Додаємо перець і сіль за смаком.

Авокадо розрізаємо навпіл і дістаємо кісточку. Ложечкою виймаємо всю м’якоть. Поливаємо її соком з половинки лимона, а потім розминаємо виделкою.

З’єднуємо авокадную масу з сирним сиром. Як слід перемішуємо.

Рясно смазывае отриманою начинкою кожен шматочок хліба.

Нанизуємо На шпажки оливки і смужки червоної риби. Встромляємо їх хліб.

Прикрашаємо закуску свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Святковий рецепт канапе на шпажках з креветками і беконом

Не менш вишуканою є і закуска з креветок і бекону. Так, інгредієнти не найдешевші, але результат у вигляді соковитих і ароматних канапешок варто того!

Інгредієнти:

  • 400 г тигрових креветок;
  • 100 г соєвого соусу;
  • Зубчик часнику;
  • 1 ч. л. кленового сиропу;
  • 70 г бекону;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Послідовність:

Спочатку зробимо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік з соєвим соусом. Додаємо кленовий сироп, подрібнений часник. Посипаємо все сіллю і перцем. За бажанням доповнюємо тертим імбиром.

Варимо і чистимо креветки. Кладемо їх в маринад і не чіпаємо 40 хвилин.

Після закінчення цього часу дістаємо, загорнути в бекон і нанизуємо на шпажки. Обсмажуємо креветки в беконі на сковороді без масла. По парі хвилин з кожного боку. Після цього знімаємо зі шпажок або прямо так подаємо до столу.

Недорогий рецепт канапе зі шпротами

Це бюджетний, але теж вартий уваги варіант закуски. В основі цих канапе — звичайні шпроти. І кілька інших продуктів, які напевно знайдуться у кожного вдома.

Інгредієнти:

  • 1 середня морквина;
  • Шпроти;
  • Зубчик часнику;
  • 1 середня цибулина;
  • 60 г сиру;
  • Майонез;
  • Сіль і перець;
  • Свіжий огірок;
  • Хліб;
  • Рослинне масло.

Послідовність:

Ріжемо хліб на невеличкі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Смажимо до тих пір, поки не з’явиться легка золотава скоринка. Масла потрібно небагато.

Моркву тремо, цибулю дрібно ріжемо. Солимо і перчимо їх за смаком, а потім разом обсмажуємо.

Сир подрібнюємо за допомогою терки.

Додаємо його до цибульно-морквяної суміші. Перемішуємо. Сюди ж додаємо пропущений через прес часник. Заправляємо отриману начинку майонезом по своєму смаку.

Викладаємо шар начинки на кожен шматочок хліба. Зверху кладемо шпроти. Завершуємо оформлення закуски пластинками свіжого огірка і закріплюємо все шпажками. Приємного апетиту!

Рецепт канапе для фуршету з сьомгою та овочами

Продовжуємо тему рибних закусок. На цей раз використовуємо сьомгу і навчимося поєднувати її з овочами. Є безліч варіантів, але я вибрала канапе з рибою і огірком — така закуска вийде дуже ароматною і буде мати яскравий свіжий смак.

Інгредієнти:

  • 100 г солоної сьомги;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 50 г свіжого огірка;
  • 50 г вершкового масла;
  • 150 г хліба

Послідовність:

Нарізаємо хліб на квадратики і змащуємо їх вершковим маслом.

Рибу ріжемо тонкими скибочками під розмір шматочків хліба.

Поверх масла на хліб кладемо шматочки огірка.

Далі слід сьомга.

І гілочки петрушки. За бажанням ви можете використовувати будь-яку іншу зелень: кріп, зелена цибуля і т. д.

Фіксуємо канапе шпажками.

Закуска готова, приємного апетиту!

Канапе з фруктів на шпажках

Ну і звичайно ж, не можна не згадати про канапе з фруктів. Від такої закуски будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Особливо в холодну пору року.

Інгредієнти:

  • 3 яблука;
  • 4 ківі;
  • Консервований ананас;
  • Полуниця;
  • Виноград;
  • Лохина — всі останні інгредієнти 200 г

Послідовність:

Чистимо яблука і нарізаємо їх невеликими кубиками.

Те ж саме робимо з ківі.

Моєму полуницю і лохину. Відриваємо хвостики.

Виноград як слід промиваємо. Знімаємо ягоди з гілочок.

Кубиками ананас ріжемо.

У будь-якому порядку нанизуємо фрукти на шпажки. Викладаємо отриману закуску на блюдо і подаємо до столу.

На цьому замітку закінчую. Бажаю, щоб ваші канапе обрадували сьогодні ж гостей і були самими смачними пригощаннями на святковому столі. Готуйте з радістю і натхненням і тоді все вийде.