Салат Цезар з куркою в домашніх умовах. 6 простих і класичних рецептів

Доброго дня!

Прокинувшись вранці, я зрозуміла, що дуже хочу зварганити який-небудь салат. Недовго думаючи, я зупинилася саме на ньому – «Цезар». На сьогоднішній день жоден ресторан не обходитися без цієї страви. Воно досить поширене і все завдяки своєму вишуканому смаку і, звичайно ж, назві, яка на слуху у всіх.

Скажіть ви знайомі з ним? Так, звичайно! Тому така закуска завжди стоїть на столах у всіх, і за простий склад інгредієнтів ми її і любимо.

Це блюдо прийшло до нас з північноамериканської кухні. Однак сучасні рецепти дещо відрізняються від колись створених. Але саме про них ми з вами і поговоримо. Я підготувала для вас 6 найкращих рецептів приготування салату «Цезар» на будь-який смак. Так що вам доведеться вибирати однозначно.

Пробуйте, експериментуйте, і ви явно буде в шоці. Стільки вже інтерпретацій придумано від класичних до самих несподіваних і оригінальних, що не злічити, вибирайте.

Друзі, не забувайте до салату подати якесь друге гаряче блюдо, як на рахунок буженини з свивины або курочки з картоплею.

Цезар з куркою – простий класичний рецепт

Зрозуміло, щоб перейти до експериментів, необхідно почати з найпростішого рецепта — класичного салату «Цезар». Він повинен всім сподобатися однозначно. Адже всі інгредієнти в ньому гармонують один з одним, нічого зайвого. За рахунок чого і виходить такий витончений смак.

Таку закуску ви можете зустріти в будь-якому закладі, будь-якій країні, але навіщо? Якщо можна запросто створити цю страву самим. Згодні? Палець вгору!

Нам знадобиться:

  • сир (70 г)
  • куряча грудка (300 г)
  • часник (2 зубчики)
  • хліб (200 г)
  • олія оливкова
  • салат

Соус:

  • олія оливкова (100 мл)
  • гірчиця (2 ч. л)
  • лимонний сік (2 ст. л)
  • жовтки круто (2 шт)
  • часник (1 зубчик)
  • сіль і перець (за смаком)

Послідовність:

1. Дістаємо миску. Її ми повинні заповнити подрібненим часником, змішаним з 5ью столовими ложками олії. Залишимо на 20 хвилин.

2. Ріжемо хліб дрібними кубиками, дивіться, як прикольно виглядають ці шматочки.

3. Приступаємо до курки. Беремо філе, промиваємо його і також нарізаємо кубиками. Потім необхідно обсмажити подрібнені шматки на сковороді з маслом, додаючи перець і сіль. Туди ж додаємо наш подрібнений хліб.

4. Що стосується заправки, ми повинні розтерти виделкою варені жовтки. До них закидаємо гірчицю і подрібнений часник. До всіх інгредієнтів додаємо оливкову олію, лимонний сік (свіжий), перець і сіль. Ретельно все перемішуємо.

5. Натираємо сир і кладемо його в окрему миску.

6. Тепер приступаємо до готування безпосередньо нашого салату, зі всіма вже готовими його складовими. Дістаємо велику тарілку, попраздничнее і побільше.

Першим ділом йдуть листя салату. Далі кладемо сухарики і готове куряче філе. Слідом за ним поливаємо нашим соковитим соусом і в кінці посипаємо подрібненим сиром.

Наше диво можна їсти. Приємного апетиту!