Плюшки з цукром з дріжджового тіста. Топ-6 простих і смачних рецептів

Плюшки із здобного дріжджового тіста – одне з тих самих страв, які асоціюються з дитинством і теплою турботою бабусі або мами. Приготувати ароматну домашню випічку зовсім нескладно, якщо діяти за перевіреним рецептом.

Плюшки з цукром або корицею будуть доречні як на тихому сімейному вечері, так і виступлять в якості відмінного доповнення до сніданку. Ви можете експериментувати з начинкою і оформленням, щоразу отримуючи самі незвичайні результати.

Форма булочок може бути різною. Це і посилання на сердечка, і равлики, і метелики, і багато іншого. Не турбуйтеся, якщо у вас немає досвіду в приготуванні булочок будь-яких нестандартних форм. Ви з легкістю зможете навчитися, оскільки це зовсім не важко.

Нижче представлено кілька варіантів приготування булочок з цукром. Кожен з них перевірений господинями і отримав безліч позитивних відгуків. Тому ви можете бути впевнені, що булочки, випечені за цими рецептами, не залишать байдужими ваших близьких.

Ну, а якщо ви хочете ще й спекти плюс до всього і тортик, то можу запропонувати вам зупинитися на маннике. Обов’язково спробуйте і порадуйте своїх рідних і близьких).

Як спекти булочки з цукром в духовці (перевірений рецепт)

Класичний варіант приготування булочок. Рецепт, за яким готували наші мами і бабусі. Прийшов час і вам порадувати своїх близьких ароматною випічкою!

Для приготування нам знадобиться:

  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Стакан молока;
  • Сіль – 0.5 ч. л.;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • 0.5 склянки рослинного масла;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Пакетик сухих дріжджів;
  • Пакетик розпушувача

Етапи роботи:

У розігріте молоко, змішане з вершковим маслом, висипте цукор і розкришите дріжджі. Через 5 хвилин всипте розпушувач з борошном. Посоліть.

Тепер тісто необхідно як слід перемішати, щоб не було грудочок.

Потрібно, щоб воно вийшло таким же повітряним, як на фотографії. Після цього чашку з тестом поставте в тепле місце або на водяну баню, накривши щільною тканиною, на 30 хвилин.


Далі потрібно розділити тісто на однакові невеликі шматочки і можна приступати безпосередньо до ліплення булочок. Ми будемо робити їх у формі сердечка. Для цього потрібно шматочок тіста розкачати, змастити рослинним маслом і зверху посипати цукром.

Після цього тісто згорнути в рулетик, який потім надрізається посередині і розкривається так, щоб цукор виявився зовні.

Не забудьте закріпити краю, щоб плюшка під час випікання не розповзлася по листу.

Далі на пергаментний папір викладіть отримані сердечка і відправте на 15 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів. Коли ви побачите, що на поверхні з’явилася апетитна скоринка, плюшки можна виймати і подавати до столу. Приємного апетиту!