Млинцевий торт в домашніх умовах – рецепти тортів з млинців

Скоро Масляна, і для кожної господині це означає, що скоро доведеться готувати стопки млинців для своїх друзів і рідних. На жаль, не завжди млинці виходять рівними і красивими. Але що робити, якщо вразити гостей своїми кулінарними навичками все-таки хочеться

Приготуйте для своїх близьких незабутніх млинцевий торт. Таке частування спочатку дивує своїм оформленням, а потім запам’ятовується незвичайним смаком. Зрозуміло, в хорошому сенсі. А головне — воно чудово відповідає тематиці свята.

Я зібрала цілих 8 рецептів тортів з млинців, кожен з яких по-своєму унікальний. Так що знайдеться частування на будь-який смак. А тих, хто дочитає до кінця статті, чекає особливий сюрприз) Тільки цур не перегортати!

Як завжди, дуже цікаво почитати ваші коментарі — не забувайте їх залишати. Сподіваюся, що ця добірка буде для вас корисною і допоможе вам організувати таке свято, що ваші рідні будуть згадувати ще не один рік. Ну так що, поїхали?

Торт з млинців у домашніх умовах — рецепт зі згущеним молоком

Цей ніжний торт з горіхово-згущеної начинкою напевно здивує всіх присутніх за столом. Завдяки тому, що в якості коржів тут використовуються млинці, десерт виходить в міру солодким. А його оформлення робить страву справжньою прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти для млинців:

  • Яйце;
  • 30 г цукру;
  • 0.5 л молока (із жирністю 3.2%);
  • 30 г рослинної олії;
  • Щіпка солі;
  • 600 г борошна.

Для крему:

  • 100 г волоських горіхів;
  • 200 р вареного згущеного молока;
  • 100 г пісочного печива.

Послідовність:

Спочатку приготуємо коржі для торта. Наливаємо в миску тепле молоко. За бажанням ви можете замінити цей інгредієнт і спекти млинці на воді або кефірі.

Розбиваємо сюди ж одне яйце.

І всипаємо цукор. Як слід все перемішуємо.

Злегка солимо отриману основу. В цілому пиріг буде солодким, тому важливо не переборщити.

Майже готово. Додаємо рослинне масло.

І частинами просіваємо борошно. Ретельно розмішуємо тісто після додавання кожної порції: у ньому не повинно бути грудочок.

Для того щоб полегшити підготовку, скористайтесь міксером. До того ж, оскільки результат буде більш якісним.

Тепер, коли тісто зроблено, залишилося спекти з нього млинці. Робимо це так само, як зазвичай.

З коржами розібралися — далі все увагу начинці. Обсмажуємо волоські горіхи на сухій сковороді: так вони будуть більш хрусткими.

Пам’ятаєте! Достатньо 4-5 хвилин.

Яким зручним способом (качалкою, блендером або ін.) печиво подрібнюємо в крихту.

Викладаємо на підставку наш перший корж і гарненько промазуємо його згущеним молоком.

Зверху посипаємо подрібненим печивом, а потім накриваємо другим млинцем.

Дрібно рубаємо волоські горіхи.

Другий корж теж промазуємо згущеним молоком, але посипаємо вже горіхами.

Так, чергуючи начинки, збираємо весь торт. Зверху для прикраси посипаємо його і горіхами, і печивом. Також за бажанням можна взяти свіжі або заморожені фрукти і ягоди.

Приємного апетиту!

А ось ще одна видеоподсказка, теж беріть до уваги.

Рецепт млинцевого торта з сирним кремом

Ніжний тортик з м’яких млинців з ароматним сирним кремом — ідеальне доповнення для дитячого святкового столу. Втім, і дорослим такий десерт теж доведеться за смаком. Давайте ж дізнаємося, як його правильно приготувати.

Інгредієнти для тіста:

  • Склянка борошна;
  • 1.5 склянки молока;
  • 3 яйця;
  • ⅓ Ч. л. соди + оцет, щоб її погасити.

Для начинки:

  • 100 г знежиреного сиру;
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • Щіпка ваніліну.
  • Крім цього, нам знадобляться волоські горіхи для прикраси.

Послідовність:

Дістаємо яйця з холодильника і даємо їм нагрітися до кімнатної температури. Після цього розбиваємо в глибоку миску.

Віночком збиваємо їх до тих пір, поки не вийде ось така пінка.

Додаємо до неї молоко у потрібній кількості.

І знову заважаємо. На цьому ж етапі можна додати сіль — але не більше ніж щіпку.

Тепер вводимо в тісто борошно. Перемішуючи, стежимо за тим, щоб всі сухі грудочки обов’язково розчинилися.

І в самому кінці додаємо гашену соду. Замість оцту можна використовувати окріп.

В результаті вийде однорідне полужидкое тісто.

Змастити сковороду рослинною олією, випікаємо з нього млинці.

Поки наші млинці остигають, зробимо начинку для майбутнього торта. Для неї нам знадобляться такі продукти.

Викладаємо в суху і чисту миску сир.

Висипаємо прямо на нього пудру і додаємо щіпку ваніліну — він додасть аромату.

Міксером збиваємо інгредієнти в ніжну масу і відправляємо її в холодильник для охолодження.

Збираємо пиріг, накладаючи один на одного млинці, промазані сирною начинкою. Прибираємо його в холодильник на 2 години.

Залишилося тільки прикрасити. Для цього відмінно підійдуть волоські горіхи або шоколад. У нашому випадку це перше.

Подаємо охолоджений десерт до гарячого чаю — з ним він поєднується найкраще.

Приємного апетиту!

Торт з млинцями, просочений сметанним кремом і вишнями

Наш наступний десерт зачаровує дивовижним поєднанням вишневої кислинки і солодкого сметаного крему. Це блюдо буде доречно на будь-якому святі і навіть під час звичайного сімейного вечері доведеться дуже до речі.

У літній час на начинку такого торта йдуть свіжі ягоди, а взимку — заморожені або консервовані плоди.

Інгредієнти:

  • Млинці — 21 шт.;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 500 мл сметани (з жирністю 30);
  • Вишня заморожена — 800 р.

Послідовність:

Млинці для цього торта ви можете приготувати за своїм перевіреним рецептом або взяти інгредієнти з тих варіантів, які ми розглянули вище. Перед початком готування розморожуємо вишню і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Цим часом приготуємо сметанний крем. Для цього просто збиваємо сметану, з’єднану з цукровою пудрою.

Починаємо збирати пиріг. Кладемо на підставку наш перший “корж” і на одному з його країв в ряд розміщуємо ягоди.

Звертаємо млинець з вишнею в трубочку і перекладаємо на блюдо. З шести таких трубочок буде складатися перший шар торта.

Гарненько промазуємо його кремом зі всіх сторін.

Наступний шар складається вже з 5 млинців. І їх теж потрібно промазати кремом.

Таким чином збираємо весь торт, зменшуючи кількість в кожному ряду на один. На завершення покриваємо вже цілий пиріг кремом ще раз з боків і прибираємо на пару годин в холодильник.

Перед подачею прикрашаємо десерт будь-яким доступним способом — наприклад, поливаємо розтопленим шоколадом. Приємного апетиту!

Рецепт торта з млинців зі згущеним молоком та сметаною

Цей апетитний торт — даний екстрене порятунок перед приходом гостей. Зробити його зовсім нескладно, якщо вдома є потрібні інгредієнти. 15 хвилин готування + (бажано, але не обов’язково) пара годин просочення — і десерт готовий.

Інгредієнти:

  • 15-20 млинців;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 350 г сметани;
  • 50 г шоколаду для прикраси;
  • Щіпка ваніліну.

Послідовність:

Заздалегідь готуємо потрібну кількість млинців і даємо їм охолонути.

Цим часом робимо крем. У глибоку миску викладаємо сметану.

І додаємо до неї згущене молоко. Якщо хочеться зробити торт більш шоколадним, можете взяти ще пару ложок какао.

Посипавши всі ваніліном, збиваємо інгредієнти до отримання ніжного пишного крему.

Залишилося тільки зібрати десерт. Робиться це дуже просто: промазуємо кремом, що вийшов млинці та накладаємо їх один на одного.

Коли “коржі” закінчаться, покриваємо торт кремом ще і з боків — його залишків повинно вистачити.

Даємо кулінарного виробу просочитися пару годин і прикрашаємо тертим шоколадом перед подачею. Приємного апетиту!

Смачний млинцевий торт з заварним кремом

Заварний крем часто використовується для прикраси різноманітних тортів і тістечок. Чому б не взяти його і для нашого десерту? Тим більше, що готується він зовсім нескладно. Давайте подивимося, що ж вийшло з цієї ідеї в нашому черговому варіанті.

Інгредієнти для тіста:

  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • 280 г борошна;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 0.5 л молока.

Для крему:

  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 4 ст. л. білого цукру;
  • 900 мл молока;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2 яйця.
  • Додатковий інгредієнт: ягоди для декору.

Послідовність:

Розбиваємо в глибоку миску яйця, а після збиваємо їх з сіллю і цукром.

Додаємо 200 г молока.

Поступово всипаючи борошно, перемішуємо тісто до однорідності. Далі вливаємо молоко, що залишилося і масло. І знову заважаємо.

Через 15-20 хвилин з цього тіста можна випікати млинці. Готуємо їх і прибираємо в бік охолонути.

Тепер замешаем начинку. Розбиваємо в миску яйця і додаємо до них два види цукру.

Далі додаємо борошно і крохмаль і добре збиваємо все віночком.

50-70 мл молока додаємо до отриманої маси.

Решту його частина ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Після того як молоко закипіло, перемішуємо ще раз яєчну суміш і вливаємо його в молоко тонкою цівкою. Паралельно заважаємо все віночком, не зупиняючись.

Готуємо крем ще пару хвилин до загустіння, а потім накриваємо харчовою плівкою “в контакт” і даємо охолонути.

Збираємо пиріг з млинців, промазанных заварним кремом. Накладаємо їх один на одного.

Приблизно через 30-40 хвилин заготівлі як слід просочаться і торт буде готовий до подачі. Якщо використовуєте для декору заморожені ягоди, краще прикрашати ними десерт безпосередньо перед тим, як нести на стіл — інакше вони можуть потекти. Приємного апетиту!

Як приготувати торт з млинців з маскарпоне

Як ви вже зрозуміли, крем для млинцевого торта може бути будь-яким. Сьогодні у нас в основному солодкі варіанти, але деякі кухарі готують таку закуску навіть з солоною начинкою! Автор нашого чергового рецепта пропонує використовувати маскарпоне — легкий і ніжний вершковий сир — зі згущеним молоком. І нехай на перший погляд ця ідея здасться безрозсудною, варто тільки спробувати, як десерт зачарує вас повністю.

Інгредієнти для млинців:

  • Молоко — 700 мл;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 4 яйця;
  • Борошно — 280 м;
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • Сіль — 0.5 ч. л.

Для крему:

  • Маскарпоне — 500 г;
  • Згущене молоко — 380 р.

Послідовність:

Починаємо, звісно, з млинчиків. Розбиваємо сирі яйця і додаємо до них цукор і сіль.

Сюди ж вводимо борошно і вливаємо 200 мл молока.

Перемішуємо всі інгредієнти міксером. Молоко спеціально додаємо частинами, тому що в дуже рідкому тісті міксер не подрібнить всі грудочки борошна. А поки він чудово з цим справляється.

Ось тепер можна влити що залишився молоко і масло.

Ще раз використовуємо міксер — виходить досить рідке тісто. Так і повинно бути.

Випікаємо з нього млинці.

Складаємо їх стопкою і даємо їм охолонути.

Поки наші “коржі” остигають, займемося кремом для майбутнього торта. Для цього просто змішуємо маскарпоне і згущене молоко.

За допомогою міксера перетворюємо ці інгредієнти в ось такий ніжний крем.

Промазуємо кремом заготівлі та накладаємо їх один на одного. Готовий пиріг мажемо ще і з боків.

Через 3-5 годин у холодильнику тортик як слід просочиться і буде готовий для подачі до столу. Прикрашаємо його шоколадом, а після несемо гостям. Приємного апетиту!

Млинцевий торт з маком

Для приготування цього торта потрібно зовсім небагато часу і ще менше інгредієнтів. Такий десерт стане чудовим варіантом як для Масляної, так і для сімейної вечері. Причому зробити його смачним зможе абсолютно кожний.

Для тесту нам потрібно:

  • 2 яйця;
  • Літр молока;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Цукор — пара столових ложок;
  • Рослинне масло — 20 мл;
  • 2 щіпки солі.

Для крему:

  • 320 г згущеного молока;
  • 100-грамовий шматочок вершкового масла;
  • Мак — 50 р.

Послідовність:

Спершу спечемо млинці. Просіюємо в миску борошно і додаємо до неї яйця. Посипаємо все сіллю і цукром, після чого перемішуємо.

Поступово вливаючи молоко, замішуємо однорідне тісто.

В самому кінці вводимо в нього рослинне масло — це дозволить млинців не липнути до сковороді.

Випікаємо тонкі рум’яні млинці.

Складаємо їх стопкою і поки прибираємо в сторону. Нам потрібно, щоб вони охололи.

Цим часом робимо крем. З’єднуємо згущене молоко і розм’якшене масло.

Міксером збиваємо їх до однорідного стану, після чого додаємо мак. Його потрібно попередньо потримати в окропі — так він розпариться і стане більш м’яким.

У автора вийшло 30 тонких сонечок. У вас вийде приблизно стільки ж.

Змащуємо кожен млинець кремом і збираємо пиріг.

Не чіпаємо готовий десерт приблизно 30 хвилин, щоб він добре просочився. Перед подачею нарізаємо торт на шматочки і прикрашаємо на свій розсуд. Можна залишити і так. Приємного апетиту!

Закусочний млинцевий торт з куркою і грибами

Я вже говорила, що млинцеві торти бувають не тільки солодкими. Наш останній рецепт чудово це ілюструє і тим самим відрізняється від інших. Таке частування підійде для закуски і стане відмінним доповненням дорослого столу. Головне — його правильно приготувати.

Інгредієнти для млинців:

  • 1 склянка борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 2 яйця;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Послідовність:

Для особливого торта — спеціальне тісто. Щоб приготувати його, просто в глибокій мисці змішуємо всі необхідні інгредієнти. Врахуйте, що яйця і молоко повинні бути кімнатної температури.

Випікаємо млинці.

В залежності від того, якого розміру ваша сковорода, повинно вийти 10-12 млинчиків.

Для начинки потрібні інші продукти:

  • 700 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 400 г печериць;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 0.5 пучка кропу;
  • 2-3 ст. л. рослинного масла.

Чистимо овочі, а філе відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Гриби ріжемо на невеликі шматочки. Точно так само подрібнюємо цибулю.

Обсмажуємо цибулю з грибами і додаємо до них дрібно рубаний кріп. Посипаємо все сіллю і перцем. Вже остигле варене філе розрізаємо шматками і відправляємо в блендер. Робимо з нього фарш.

Змішуємо м’ясо з овочами в мисці. Якщо хочеться, додаємо перець і сіль. Начинка може бути сухуватою — в такому випадку трохи полийте її бульйоном, в якому варилася курка.

Щоб зробити соус, візьміть:

  • 4 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 150-200 г твердого сиру;
  • Мелений перець і сіль.

Змішуємо майонез і сметану, перчимо і солимо їх по своєму смаку. Якщо хочеться зробити соус більш рідким, додаємо трохи молока. Сир окремо подрібнюємо за допомогою великої терки.

Беремо форму для торта і кладемо на дно два «сонечка». Промазуємо їх соусом і посипаємо начинкою. Наступний шар блін — соус тертий сир. Продовжуємо до тих пір, поки продукти не закінчаться. Останнім шаром повинен залишатися блін.

Посипаємо верх пирога сиром. Відправляємо його в духовку і запікаємо в режимі верхнього розігріву 20-25 хвилин при 180 градусах. Перед подачею нарізаємо на порції. Готово!

На цьому все, пишіть, який рецепт вам сподобався найбільше і які ще ідеї ви хотіли б бачити в моїх статтях. Всім ситних свят і приємного апетиту!