Млинцевий торт в домашніх умовах – рецепти тортів з млинців

Скоро Масляна, і для кожної господині це означає, що скоро доведеться готувати стопки млинців для своїх друзів і рідних. На жаль, не завжди млинці виходять рівними і красивими. Але що робити, якщо вразити гостей своїми кулінарними навичками все-таки хочеться

Приготуйте для своїх близьких незабутніх млинцевий торт. Таке частування спочатку дивує своїм оформленням, а потім запам’ятовується незвичайним смаком. Зрозуміло, в хорошому сенсі. А головне — воно чудово відповідає тематиці свята.

Я зібрала цілих 8 рецептів тортів з млинців, кожен з яких по-своєму унікальний. Так що знайдеться частування на будь-який смак. А тих, хто дочитає до кінця статті, чекає особливий сюрприз) Тільки цур не перегортати!

Як завжди, дуже цікаво почитати ваші коментарі — не забувайте їх залишати. Сподіваюся, що ця добірка буде для вас корисною і допоможе вам організувати таке свято, що ваші рідні будуть згадувати ще не один рік. Ну так що, поїхали?

Торт з млинців у домашніх умовах — рецепт зі згущеним молоком

Цей ніжний торт з горіхово-згущеної начинкою напевно здивує всіх присутніх за столом. Завдяки тому, що в якості коржів тут використовуються млинці, десерт виходить в міру солодким. А його оформлення робить страву справжньою прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти для млинців:

  • Яйце;
  • 30 г цукру;
  • 0.5 л молока (із жирністю 3.2%);
  • 30 г рослинної олії;
  • Щіпка солі;
  • 600 г борошна.

Для крему:

  • 100 г волоських горіхів;
  • 200 р вареного згущеного молока;
  • 100 г пісочного печива.

Послідовність:

Спочатку приготуємо коржі для торта. Наливаємо в миску тепле молоко. За бажанням ви можете замінити цей інгредієнт і спекти млинці на воді або кефірі.

Розбиваємо сюди ж одне яйце.

І всипаємо цукор. Як слід все перемішуємо.

Злегка солимо отриману основу. В цілому пиріг буде солодким, тому важливо не переборщити.

Майже готово. Додаємо рослинне масло.

І частинами просіваємо борошно. Ретельно розмішуємо тісто після додавання кожної порції: у ньому не повинно бути грудочок.

Для того щоб полегшити підготовку, скористайтесь міксером. До того ж, оскільки результат буде більш якісним.

Тепер, коли тісто зроблено, залишилося спекти з нього млинці. Робимо це так само, як зазвичай.

З коржами розібралися — далі все увагу начинці. Обсмажуємо волоські горіхи на сухій сковороді: так вони будуть більш хрусткими.

Пам’ятаєте! Достатньо 4-5 хвилин.

Яким зручним способом (качалкою, блендером або ін.) печиво подрібнюємо в крихту.

Викладаємо на підставку наш перший корж і гарненько промазуємо його згущеним молоком.

Зверху посипаємо подрібненим печивом, а потім накриваємо другим млинцем.

Дрібно рубаємо волоські горіхи.

Другий корж теж промазуємо згущеним молоком, але посипаємо вже горіхами.

Так, чергуючи начинки, збираємо весь торт. Зверху для прикраси посипаємо його і горіхами, і печивом. Також за бажанням можна взяти свіжі або заморожені фрукти і ягоди.

Приємного апетиту!

А ось ще одна видеоподсказка, теж беріть до уваги.