Курячі гомілки з картоплею в духовці – прості і смачні рецепти

Доброго дня!

Не можу придумати привід, при якому ця страва не було б доречно на столі. Курячі гомілки з картоплею — універсальний варіант як для свят, так і для буденних прийомів їжі. Незважаючи на те, що частування виходить ситним і виглядає досить складно, приготувати його зможе абсолютно кожний.

Пробували таке блюдо, я думаю, без винятку. Можна сказати, це те, що повинно бути в арсеналі кожної господині. До яких звичайно ж ставилися і до цих пір відносяться наші мами і бабусі.

На мою думку, курячі гомілки з картоплею — це відмінне блюдо для того, щоб продемонструвати свої кулінарні здібності, не докладаючи особливих зусиль. Всі інгредієнти доступні і вимагають мінімальної підготовки. Але на виході виходить досить значний результат.

Курку з картоплею можна посмажити або загасити, але ми сьогодні попользуемся духовкою. Будемо запікати страву для сімейного вечері. А якщо вам цього недостатньо, ви легко можете самі знайти і інші рецепти і поділитися найцікавішими тут.

Не забудьте приготувати ще парочку салатів в ролі закусок, наприклад беріть варіант з кальмарами або принесіть овочевий, типо Цезаря або Грецького.

Курячі гомілки з картоплею, приготовані в духовці — найсмачніший рецепт

Цей спосіб приготування гомілок отримав масу захоплених відгуків, і я вирішила його донести до вас. Дійсно, в якості варіанту сумніватися не доводиться навіть при пильному вивченні.

Вдале поєднання інгредієнтів і грамотна технологія приготування обіцяють досить апетитний результат.

Основні інгредієнти:

  • 5 курячих гомілок;
  • 1.5 цибулини;
  • 1 морквина;
  • Картопля — 5 шт.

Для маринаду:

  • 200 г сметани;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • Сіль;
  • 3 зубчики часнику;
  • Мелений перець;
  • Гостро-солодкий соус чилі — за смаком.

Послідовність:

Спочатку зробимо маринад. Для цього змішуємо всі необхідні інгредієнти (зубчики часнику попередньо потрібно пропустити через прес). Солі краще не економити. Соус чилі можете не додавати, якщо не дуже любите гостре.

Тепер переходимо до основної частини страви. Миємо й чистимо всі овочі.

Нарізаємо картоплю, моркву і цибулю скибочками зручного розміру. Складаємо все в загальну миску і поливаємо соусом.

Перемішуємо овочі і залишаємо на 10-15 хвилин.

Цим часом як слід промиваємо курячі ніжки. Якщо будете надягати на них папільотку, по самому низу гомілки потрібно зробити надріз, злегка оголивши кістка. Поливаємо м’ясо тим же маринадом, що і овочі, і гарненько втираємо його. Залишаємо на 15-30 хвилин.

Після цього викладаємо у форму для запікання овочі, а на них — м’ясо. Рекомендую обернути кісточки ніжок фольгою — так буде зручніше їх перевертати. Якщо хочеться, додаємо ще гострого соусу і відправляємо форму на годину-півтора в розігріту до 200 градусів духовку.

Періодично дістаємо форму і перевіряємо готовність продуктів, а також перевертаємо гомілки, щоб вони пропеклися рівномірно.

Блюдо готове.

Приємного апетиту!

А ось ще один чудовий кулінарний шедевр, давайте і його візьмемо на замітку, ммм… смакота: