Сирники (або сирник) відносяться до числа найпопулярніших страв на території нашої країни. Називається частування так тому, що до складу тесту тут завжди обов’язково входить сир, який є основним компонентом.
Одним із найпоширеніших варіантів приготування є сирники з родзинками. Однак часто використовуються і інші добавки, наприклад, яблука, кориця, згущене молоко, джеми. Але, і звичайно всі ми любимо класичні рецепти, саме за ним сирника виходять такими пишними і рум’яними.
Існують як солодкі, так і солоні сирника, які, відповідно, подаються до столу з топінгами або соусами. Нерідко для прикраси готових сирників використовують ягоди або шматочки фруктів.
Для того, щоб порадувати близьких смачним і ситним десертом, не обов’язково володіти якимись складними навичками. Всі представлені нижче рецепти досить прості в освоєнні, так що ви без праці зможете приготувати гаряче смачне частування, яке гідно оцінить ваша сім’я. І до речі, зовсім недавно ми з вами робили сирні пончики, хто пропустив, може подивитися ось тут.
Сирники із сиру на сковороді (смачний рецепт, як у садку)
Першим розглянемо класичний варіант приготування сирників. Він не передбачає використання особливих інгредієнтів, але навіть незважаючи на це приготовані за цим рецептом сирника зачаровують своїм ніжним смаком.
Необхідні продукти:
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- 250 г сиру 5-9%-ной жирності;
- 1 ст. л. манки;
- 2-2.5 ст. л. пшеничного борошна;
- Рослинна олія;
- Сіль.
Послідовність:
Яйця і цукор змішуємо в загальній мисці, збивши віночком. Вам необхідно домогтися того, щоб цукровий пісок розчинився.
Далі додаємо сир і сіль за смаком.
Важлива інформація! Для того щоб сирники вийшли більш пишними, сир можна протерти через сито.
Наступний крок, потроху додаємо борошно, ретельно перемішуючи її з іншими інгредієнтами до отримання однорідної маси.
Вручну ліпимо невеликі кульки, трохи сплюснуте з двох сторін. Кожен кульку обвалюємо в манній крупі, попередньо висипані на блюдце, для отримання апетитною скоринки.
На змащену маслом і розігріту сковороду викладаємо ласуни і обсмажуємо з двох сторін. Приємного апетиту!