Сирники із сиру: класичні рецепти пишних сирників

Сирники (або сирник) відносяться до числа найпопулярніших страв на території нашої країни. Називається частування так тому, що до складу тесту тут завжди обов’язково входить сир, який є основним компонентом.

Одним із найпоширеніших варіантів приготування є сирники з родзинками. Однак часто використовуються і інші добавки, наприклад, яблука, кориця, згущене молоко, джеми. Але, і звичайно всі ми любимо класичні рецепти, саме за ним сирника виходять такими пишними і рум’яними.

Існують як солодкі, так і солоні сирника, які, відповідно, подаються до столу з топінгами або соусами. Нерідко для прикраси готових сирників використовують ягоди або шматочки фруктів.

Для того, щоб порадувати близьких смачним і ситним десертом, не обов’язково володіти якимись складними навичками. Всі представлені нижче рецепти досить прості в освоєнні, так що ви без праці зможете приготувати гаряче смачне частування, яке гідно оцінить ваша сім’я. І до речі, зовсім недавно ми з вами робили сирні пончики, хто пропустив, може подивитися ось тут.

Сирники із сиру на сковороді (смачний рецепт, як у садку)

Першим розглянемо класичний варіант приготування сирників. Він не передбачає використання особливих інгредієнтів, але навіть незважаючи на це приготовані за цим рецептом сирника зачаровують своїм ніжним смаком.

Необхідні продукти:

  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 250 г сиру 5-9%-ной жирності;
  • 1 ст. л. манки;
  • 2-2.5 ст. л. пшеничного борошна;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Послідовність:

Яйця і цукор змішуємо в загальній мисці, збивши віночком. Вам необхідно домогтися того, щоб цукровий пісок розчинився.

Далі додаємо сир і сіль за смаком.

Важлива інформація! Для того щоб сирники вийшли більш пишними, сир можна протерти через сито.

Наступний крок, потроху додаємо борошно, ретельно перемішуючи її з іншими інгредієнтами до отримання однорідної маси.

Вручну ліпимо невеликі кульки, трохи сплюснуте з двох сторін. Кожен кульку обвалюємо в манній крупі, попередньо висипані на блюдце, для отримання апетитною скоринки.

На змащену маслом і розігріту сковороду викладаємо ласуни і обсмажуємо з двох сторін. Приємного апетиту!

Готуємо пишні сирники з родзинками

Цей рецепт трохи складніше попереднього, оскільки передбачає використання родзинок і ванільного цукру. Їх поєднання з сиром надає страві деяку вишуканість і шарм. А ви як вважаєте? Діти в дитячому саду їдять такі ласощі з превеликим задоволенням.

Нам знадобиться:

  • 50 г родзинок;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 0.5 кг сиру;
  • 100 р пшеничного борошна;
  • 3-5 ст. л. цукрового піску;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Послідовність:

Підготуйте родзинки. Для цього залийте його окропом і залиште на 5-7 хвилин, після чого злийте воду. Процедуру слід повторити 2 рази.

Яєчні жовтки змішайте з цукром (звичайним і ванільним), додайте щіпку солі.

Ух, ти! Оптимальна кількість цукрового піску ви встановлюєте самі, виходячи з того, наскільки кислий сир.

В отриману суміш додайте сир. Розмішайте до отримання однорідної маси.
Тепер можна висипати родзинки і борошно. У результаті повинно вийти досить щільне тісто, підходяще для формування кульок.

Ліпити сирники можна як за допомогою ложок, так і вручну. Скачайте з тіста кульку і, трохи приплюснувши, обваляйте в борошні. Потім відправте на розігріту сковороду.

Запам’ятайте! Робити кульки краще безпосередньо перед обсмаженням, так як якщо ви сформуєте їх наперед, вони швидко стануть вологими (що обумовлено їх складом) і будуть прилипати до поверхні посуду.

Зверніть увагу на товщину одержуваних лепешечек. Вони не повинні бути занадто великими, щоб вироби пропікалися всередині, але і надмірно тонкими їх робити теж не потрібно.

Готові сирники подавайте на стіл у поєднанні з джемом, сметаною або будь-яким іншим топпінгом на ваш смак. Приємного апетиту!

Як зробити пишні сирники із сиру на сковороді в домашніх умовах

А вам хочеться ще чогось такого смачного і досить простого? Тоді цей рецепт саме для вас. Адже, смак у таких сирників дивовижний, а справа все в секретній технології приготування. Який? Дізнайтеся з цього відеосюжету.

Сирник з манкою за класичним рецептом

Урізноманітнити склад сирників можна, і додавши до них манну крупу. Не варто дивуватися настільки незвичайного вибору. Завдяки їй ваші сирники стануть ніжними і будуть буквально танути в роті. Перевірте і ви відчуєте різницю з першого укусу. До того ж за запропонованим варіантом ласощі виходять повітряними і легкими.

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • 2 яйця;
  • 400 г сиру;
  • Сода;
  • Сіль за смаком.

Послідовність:

Сир викладіть в окрему чашку і змішайте з манкою і яйцями. Сюди ж додайте цукор і сіль. Залиште на 20 хвилин.

Щіпку соди погасите (краще лимоном) і висипте в отриману суміш. Перемішайте. Почекайте ще 5 хвилин.

Далі додавайте борошно до тих пір, поки не вийде замісити досить густе тісто для ліплення сирників. Обвалявши в борошняній паніровці, обсмажте сирники на сковороді з двох сторін, стежачи за тим, щоб усередині них не залишалося сирих ділянок.

Готову страву подайте на стіл, прикрасивши шматочками ягід, фруктів або намазати варенням. Приємного апетиту!

Рецепт сирників для духовки

Готувати сирник можна не тільки на сковороді, хоча це і найпоширеніший спосіб. Деякі господині вважають за краще користуватися духовою шафою, щоб не стояти біля плити, поки вироби випікаються. Нижче представлений один з варіантів такого приготування.

Думаю для різноманітності ви з задоволенням такий кулінарний шедевр заберете собі в скарбничку. Чи Не так?

Інгредієнти для 4 порцій:

  • 3 столових ложки цукру;
  • 300 г сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 100 г борошна (близько 3-4 столових ложок);
  • 0.5 чайної ложки соди;
  • Сіль за смаком;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • Йогурт або сметана.

Послідовність:

Першим кроком змішайте яйце, сир і цукор в окремій ємності вручну до отримання однорідної маси або за допомогою блендера. Сюди ж додайте щіпку солі.

Далі в цю ж чашку, додайте соду, погашену лимонним соком.

Потроху додаючи борошно, замісити туге тісто, з якого можна було б сформувати невеликі коржі. Викладіть їх на деко, покрите пекарної папером.

Для того щоб сирника не були занадто сухими, ложкою або пензликом покрийте їх поверхню йогуртом/сметаною. Крім того, так вони вийдуть більш апетитними.

Сирники помістіть в духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Блюдо готове. Його можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати сирники з крохмалем? Простий рецепт

І, нарешті, останній рецепт у цій статті – повітряні сирник з крохмалем. Такі сирники надзвичайно повітряні і мають особливий смак, що віддалено нагадує суфле. Хочете спробувати? Тоді швиденько на кухню творити). Бажаю удачі!

Нам знадобиться:

  • Борошно – 2 столові ложки;
  • Крохмаль – стільки ж;
  • Ізюм – 100 г;
  • Сир – 700 г;
  • Курячі яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 6 столових ложок (можна менше або більше в залежності від кислоти сиру);
  • Щіпка солі.

Послідовність:

Всі інгредієнти змішайте до отримання м’якого тіста без грудочок.

Сформуйте невеликі кульки і стисніть їх з двох сторін так, щоб вийшли акуратні коржі. Майбутні сирника обваляйте в борошні для отримання золотистої скоринки.

Обсмажуйте сирники порціями на розігріту сковороду, змащену рослинним маслом.

Гаряче смачне частування можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Ось і все, їжте сирники на здоров’я, адже це смачно і корисно. І сподіваюся ваші близькі та рідні скажуть вам за такі шедеври — велике спасибі.

Всім успіхів у праці і оборони. Сонячного дня. Поки що.