Капустяні котлети (кращі рецепти)

Доброго часу доби!

Я люблю такий осінній овоч, який називається білокачанна капуста. Він дозріває восени, а скоростиглі сорти і в серпні. Салатик з свіжих листя капусти з іншими овочами є вітамінним і корисним. Свіжовичавлений сік так само благотворно впливає на організм людини.

У нашій родині з цього плоду готують голубці, бігус, пиріжки, маринують і роблять салати на зиму. Про те, що можна приготувати котлети, я дізналася зовсім недавно, і зрозуміла як багато втратила. Вони виходять неймовірно смачними, ніжними і соковитими. Дуже рекомендую тим, хто любить страви з капусти, ви неодмінно оціните їх по достоїнству.

Рецептів виявилося безліч, вони розрізняються складом і способом приготування. Капусту можна використовувати як в сиром, так і у вареному вигляді. Додавати до неї можна сир, м’ясо, зелень, яйце, манку, цибуля, часник, приправи за вашим смаком, в основному перець чорний мелений і сіль.

Для тих, хто сидить на дієті або просто дотримується правильного харчування або хоче урізноманітнити раціон корисним і смачним блюдом, то ви на правильному шляху! Готуються котлетки швидко, а прості інгредієнти доступні для всіх гаманців.

Котлети з сирої капусти — самий смачний і кращий рецепт

Дуже смачні котлети з капусти з сиром та м’ясом ням-ням, пальчики оближеш! Вперше спробувала це блюдо недавно і закохалася в нього не тільки я, але і мої домочадці оцінили його по достоїнству.

Куряче м’ясо потрібно заздалегідь відварити в підсоленій воді, я брала грудку.

На замітку. Ви можете узяти філе будь-якої частини курки, що буде вдома.

Подавати котлети краще гарячими. Можна просто їсти з хлібом або без нього, або з гарніром, наприклад з товченою картоплею.

Інгредієнти:

  • Капуста (половина середнього качана
  • Яйця — 2 шт
  • Сир твердий — 100 г
  • Борошно — 5-8 ст. л
  • Куряче м’ясо відварне -100 р
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Послідовність:

Беремо середній капустяний качан і спочатку промиваємо під струменем води, потім прибираємо верхні листки з качана. Далі ділимо його навпіл і ріжемо ножем на маленькі шматочки одну частину.

Солимо за смаком овоч і починаємо його м’яти руками, як ніби хочемо вичавити весь сік з капусти. Об’єм вмісту повинен зменшиться рівно в два рази. Такий сік не поспішайте викидати, його можна використовувати як напій, готовий до вживання, багатий корисними властивостями.

Яйця перед тим як розбити потрібно вимити, щоб нічого не потрапило зі шкарлупи в миску. Высыпапем перець за смаком і отриману суміш ретельно перемішуємо.

Відварене куряче м’ясо ріжемо невеликими брусочками і додаємо до капусти. Курка з капустою чудово поєднуються.

Дістаємо з холодильника твердий сир і звільняємо від упаковки, на великій тертці натираємо.

Все добре перемішуємо. Всипаємо 8 столових ложок борошна, ще раз розмішуємо і приступаємо до смаження. На розігріту плиту ставимо сковороду з рослинним маслом. Рукою беремо капустяний фарш, формуємо котлети і викладаємо на сковороду.

Смажимо страву на середньому вогні, обов’язково з двох сторін до готовності.

Приємного апетиту!

Котлети з капусти без м’яса з манкою і яйцем

Цей рецепт без м’яса з манкою мені підказала сусідка Таня. Дуже смачний, хоча домашнім я готую з куркою або яловичим фаршем, так як мої чоловіки не поділяють моє бажання менше їсти м’яса і більше овочів.

І все ж одного разу я готувала за цим рецептом і вам раджу, зі сметаною неймовірний смак. Тут я використала не сиру капусту, а запаривала її окропом, котлети стали ніжніше і соковитіше.

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 качан
  • Манка — 4-5 ст. л
  • Масло вершкове — 4 ст. л
  • Яйце — 1 шт
  • Жовток курячий — 2 шт
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Сухарі панірувальні

Послідовність:

Знімаємо з капусти верхні забруднені листя, тому її можна не мити. Прибираємо качан, так як її не вживаємо в їжу. Як можна менше шаткуємо за допомогою спеціальної терки або ножа.

Солимо капусту і залишаємо настоятися приблизно десять хвилин, вона просочиться сіллю і дасть сік. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту кип’ятити.

Потім віджимаємо сік руками, як показано на фотографії, капусту заливаємо окропом і залишаємо на п’ять хвилин. Після закінчення часу знову віджимаємо, тим самим позбавляємося від зайвої рідини.

В капусту додаємо манку, перемішуємо.

Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в жовтки, розбиваємо одне ціле яйце і все збиваємо. Перед тим як вийняти вміст яйця, добре їх вимийте з милом, тим самим забезпечите себе від попадання мікробів зі шкарлупи в суміш.

Вливаємо яєчну суміш в капусту і залишаємо на 10 хвилин.

Беремо однією рукою частина фаршу, другий допомагаємо формувати котлетки. Обвалюємо повністю в сухарях і викладаємо на сковороду, закрити кришкою.

Обсмажуємо вкусняшки на рослинній олії з обох боків на середньому вогні до готовності.

До гарячих котлеткам відмінно підійде сметанка!

Приємного апетиту!

Капустяні котлети з фаршем — дуже смачно!

Ці котлети незвичайні, в тому плані, що вони без яєць та борошна. Коли мені дали цей рецепт, я вирішила, що просто забули про очевидні продукти, а виявилося що можна обійтися без цих інгредієнтів. За рахунок того, що капуста і цибуля перекручуються в м’ясорубці, при з’єднанні з фаршем виходить досить і в’язка однорідна структура, яка не розвалюється при смаження.

Тільки перед публікацією заготовок на сковороду, потрібно змочити руки холодною водою.

Інгредієнти:

  • Капуста — 500 г
  • Фарш курячий — 300 г
  • Цибуля — 250 г
  • Сіль — 1,5 ч. л
  • Перець чорний мелений, спеції — за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Послідовність:

Очищаємо цибулю від лушпиння, ріжемо на чотири частини. Капусту миємо, видаляємо качан, ріжемо на частини середні за величиною. Пропускаємо через м’ясорубку овочі. Додаємо до фаршу.

Солимо, перчимо, посипаємо улюбленими приправами і добре перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції.

Наливаємо у фритюрницю масло, ставимо на вогонь. Формуємо з фаршу котлети вологими руками, щоб вони не прилипали до пальців, і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Подаємо до столу в гарячому вигляді. Удачі!

Пісні котлети від Ю. Висоцької з капустою

Якщо наближається посаду або ви на дієті, рецепт для вас від Юлії Висоцької як раз в допомогу. Картопля, морква, вівсяні пластівці, зелень і приправи з капустою, в поєднанні просто бомба! У хорошому сенсі!

Мої дітки дуже їх люблять, не дивлячись на те, що в них немає м’яса. Ми, дівчатка на кухні можемо творити справжні шедеври, оригінальні страви, нітрохи не поступаючись їжі в ресторанах. Головне правило це взяти якісні продукти, правильний рецепт і гарний настрій.

Інгредієнти:

  • Капуста — 200 г
  • Морква — 1 шт
  • Картопля варена — 1 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Пластівці геркулес — 3 ст. л
  • Часник — 2 зубчики
  • Кмин — 1/2 ч. л
  • Зелень петрушки — 3 гілочки
  • Рослинна олія — 30 мл
  • Сухарі панірувальні — 4 ст. л
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Послідовність:

Капусту очистити від верхнього листя. Ріжемо на середні шматочки. Потім опускаємо їх у кип’ячену воду і варимо хвилин п’ять. Обов’язково посоліть рідина по смаку. Зливаємо воду через друшляк, посипаємо кмином овоч.

Перекладаємо в блендер і подрібнюємо.

Знімаємо з моркви овочечисткою шкірку, з лука видаляємо лушпиння. Оранжевий овоч трьом на дрібній тертці, а цибулю дрібно ріжемо. Викладаємо на сковороду і смажимо до золотистого кольору цибулі на соняшниковій олії.

Картоплю натираємо на тертці. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Моєму петрушку і дрібно рубаємо ножем. Все змішуємо в мисці, додавши пластівці і спеції.

Все ретельно перемішуємо, щоб геркулес набух, залишимо масу на 10 хвилин.

Наливаємо олію у сковорідку, сформовані котлети обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні. Приємних відкриттів!

Як приготувати котлети з цвітної капусти в духовці

Котлетки можна готувати не тільки з білокачанної капусти, але і кольоровий. Смажити не будемо на сковороді, краще запечемо в духовій шафі.

Вони виходять не жирні, легені ніби тануть у роті.

Актуально для маленьких дітей і людей дотримуються правильного харчування. Прекрасний привід урізноманітнити домашній раціон і побалувати себе і близьких. До того ж з насиченням у ваш організм прийде і користь, від входять до складу капусти вітамінів і мінералів.

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 кг
  • Яйця — 2 шт
  • Борошно — 100 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Панірувальні сухарі

Послідовність:

Цвітну капусту ділимо на суцвіття і опускаємо в киплячу воду на пару хвилин, не забудьте підсолити. Потім зливаємо воду і охолодити.

Ріжемо на дрібні суцвіття на частини, як на картинці.

Додаємо два яєчних білка і жовтка в миску, до них спеції за смаком, борошно і все добре перемішуємо. Даємо настоятися 15 хвилин.

Надягаємо рукавички і формуємо котлети, обвалюючи кожну в панірувальних сухарях.

Духовку включаємо, виставляємо температуру на 200 градусів, і час на 20 хвилин. Котлетки перекладаємо на деко і відправляємо в піч. Випікаємо до золотистого кольору.

Дістаємо з духовки і угощаемся, поки не охололо блюдо.

Капустяні котлети — простий рецепт для ледачих

Ну і в ув’язненні хочу запропонувати вам відео, яке допоможе вам в освоєнні такого цікавого і не важкого варіанти. Вам точно сподобається, бо вийде обалденно! Пробуйте зробити такі капустики). До того ж це ще досить бюджетно, так що рекомендую.

Їжте із задоволенням! Сподіваюся вам сподобалися рецепти капустяних котлеток! Готуйте із задоволенням! Всім пока!