Буженина з свинини в духовці. Рецепти в домашніх умовах

Доброго дня!

Їжа — це перш за все енергія. Прийнято вважати сніданок найважливішим прийомом їжі, але, я думаю, що посмію оскаржити цей момент, сказавши, що вечеря важливий не менше. Ми приходимо з роботи: втомлені, знесилені, голодні. А той, кому знайоме вираз «слона б з’їв» явно мене зрозуміє. Так от, чим можна порадувати себе, прийшовши додому? Звичайно ж – чим смачненьким! Як створити смачний і ситний вечеря, а значить, набратися сил на наступний день – про це ми з вами поговоримо.

Буженина! Чули що-небудь про це прекрасному блюді? Ще немає? Тоді ви за адресою.

З гарніром часто проблем не виникає, а от як підібрати гарне, смачне м’ясо до нього, як його приготувати – це ціле мистецтво. Якому ми з вами зараз навчимося. Хочете дізнатися всі подробиці та секрети?

До речі кажучи, у мене на блозі є ще інші ласі страви, які ви можете зробити, якщо зайдете ось сюди. Днями був пост про картоплю з куркою, ммм…вийшло чудово.

Домашня буженина з свинини у фользі — рецепт в духовці

Соковите, ніжне і свіже м’ясо, так хочеться охарактеризувати дане блюдо. І, крім того, зекономлені гроші! Адже всі ми знаємо, що домашня буженина дешевше. Ну, не буду вас мучити. Спробуйте приготувати за цим рецептом і ви залишитеся в шоці, виходить смачно.

Нам знадобиться:

  • Свиняча шия (1-1,2 кг)
  • Сіль (2 ст. л)
  • Чорний мелений перець (1/4 ч. л)
  • Червоний мелений перець (1 ст. л)
  • Часник (1 головка)
  • Фольга
  • Харчова плівка

Тепер найцікавіше..

1. Готуємо наше м’ясо: беремо шматок шийки, очищаємо його від плівки жиру. Далі приступаємо до миття свинини.

Важливо! І після цього в ній необхідно зробити невеликі дірочки, куди ми надалі покладемо наш часник.

2. Беремо часник, пропускаємо його через прес (але тільки два зубчики), інші просто ріжемо на кілька частин. Навіщо ми це робимо, побачите далі по ходу.

3. Беремо шматочки часнику і кладемо в отвори м’яса, які ми зробили з вами на самому початку. А решті подрібнений часник добряче втираємо в свининку. Рясно посипаємо сіллю і перцем.

Це важливо! І все це ретельно втираємо в м’ясо. Робимо якийсь «масаж».

4. Далі обертаємо свинину харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1-2 дні. Воно повинно увібрати в себе всі спеції і добре настоятися.

Саме це додає надалі мяску чудовий смак і аромат.

5. Дістаємо настоявшееся мяско з холодильника, знімаємо з нього харчову плівку. Беремо фольгу і загорнути в нього.

6. Що стосується духовки, її необхідно нагріти до 200°С . Запікати нашу шийку потрібно приблизно годину. Але багато що залежить від її розміру та ваги. Не забудьте перевірити буженину. Ви повинні розгорнути фольгу і перевернути шматочок (для апетитною скоринки).

Та-даам ! Наша соковита буженина готова! Аж слинки течуть. Приємного апетиту!