Доброго дня!
Їжа — це перш за все енергія. Прийнято вважати сніданок найважливішим прийомом їжі, але, я думаю, що посмію оскаржити цей момент, сказавши, що вечеря важливий не менше. Ми приходимо з роботи: втомлені, знесилені, голодні. А той, кому знайоме вираз «слона б з’їв» явно мене зрозуміє. Так от, чим можна порадувати себе, прийшовши додому? Звичайно ж – чим смачненьким! Як створити смачний і ситний вечеря, а значить, набратися сил на наступний день – про це ми з вами поговоримо.
Буженина! Чули що-небудь про це прекрасному блюді? Ще немає? Тоді ви за адресою.
З гарніром часто проблем не виникає, а от як підібрати гарне, смачне м’ясо до нього, як його приготувати – це ціле мистецтво. Якому ми з вами зараз навчимося. Хочете дізнатися всі подробиці та секрети?
До речі кажучи, у мене на блозі є ще інші ласі страви, які ви можете зробити, якщо зайдете ось сюди. Днями був пост про картоплю з куркою, ммм…вийшло чудово.
Домашня буженина з свинини у фользі — рецепт в духовці
Соковите, ніжне і свіже м’ясо, так хочеться охарактеризувати дане блюдо. І, крім того, зекономлені гроші! Адже всі ми знаємо, що домашня буженина дешевше. Ну, не буду вас мучити. Спробуйте приготувати за цим рецептом і ви залишитеся в шоці, виходить смачно.
Нам знадобиться:
- Свиняча шия (1-1,2 кг)
- Сіль (2 ст. л)
- Чорний мелений перець (1/4 ч. л)
- Червоний мелений перець (1 ст. л)
- Часник (1 головка)
- Фольга
- Харчова плівка
Тепер найцікавіше..
1. Готуємо наше м’ясо: беремо шматок шийки, очищаємо його від плівки жиру. Далі приступаємо до миття свинини.
Важливо! І після цього в ній необхідно зробити невеликі дірочки, куди ми надалі покладемо наш часник.
2. Беремо часник, пропускаємо його через прес (але тільки два зубчики), інші просто ріжемо на кілька частин. Навіщо ми це робимо, побачите далі по ходу.
3. Беремо шматочки часнику і кладемо в отвори м’яса, які ми зробили з вами на самому початку. А решті подрібнений часник добряче втираємо в свининку. Рясно посипаємо сіллю і перцем.
Це важливо! І все це ретельно втираємо в м’ясо. Робимо якийсь «масаж».
4. Далі обертаємо свинину харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1-2 дні. Воно повинно увібрати в себе всі спеції і добре настоятися.
Саме це додає надалі мяску чудовий смак і аромат.
5. Дістаємо настоявшееся мяско з холодильника, знімаємо з нього харчову плівку. Беремо фольгу і загорнути в нього.
6. Що стосується духовки, її необхідно нагріти до 200°С . Запікати нашу шийку потрібно приблизно годину. Але багато що залежить від її розміру та ваги. Не забудьте перевірити буженину. Ви повинні розгорнути фольгу і перевернути шматочок (для апетитною скоринки).
Та-даам ! Наша соковита буженина готова! Аж слинки течуть. Приємного апетиту!
Буженина з свинини запечена в рукаві (класичний рецепт)
Буженина з свинини, приготовлена в духовці з використанням рукава — ще один варіант приготування улюбленого м’яса. Його можна подавати з гарніром у додатку до ситного вечері, так і різати тоненькими соковитими скибочками на сніданок.
Друзі, ви зазвичай з чим подаєте такий ласий шматочок? Поділіться своєю думкою внизу нотатки. Буду дуже-дуже вдячна.
Нам знадобиться:
- Вирізка свиняча (1 кг)
- Вода (300 мл)
- Мед (1 ч. л)
- Сіль (1 ст. л)
- Чорний перець (1 ст. л)
- Червоний перець (1 ст. л)
- Гірчиця (1 ст. л)
Етапи:
1. Беремо м’ясо, ретельно миємо його і акуратно видаляємо ножем шматочки жиру.
3. Приступаємо до наших спеціям. Червоний і чорний перці необхідно втерти в вирізку, гарненько розмазати. А також сіль.
4. Приступаємо до так званої заправці. З’єднуємо гірчицю з медом. Співвідношення 2:1. Отримуємо таку цікаву суміш.
5. Тепер починаємо натирати з усіх боків цією сумішшю наш шматок. Робимо це дуже ретельно!
6. Дістаємо кулінарний рукав, кладемо туди акуратно м’ясо. Краї плівки обов’язково чим-небудь затисніть.
7. Духовку нагріваємо до температури 200 градусів. Залишаємо там свинину на годину.
Дістаємо нашу буженину і можна подавати на стіл! Смакота!
Соковита і смачна буженина з морквою і часником
Щоб якось урізноманітнити ваш стіл, я вирішила додати саме цей рецепт. Моркву з часником — саме це поєднання додасть закуски пікантності і якоїсь унікальності. Не вірите, тоді швидше пробуйте дане поєднання.
Нам знадобиться:
- Свиняча вирізка (1 кг)
- Моркву (1 шт)
- Часник (2 зубчики)
- Мелений запашний перець (1/4 ч. л)
- Паприка (1/4 ч. л)
- Чорний перець (1/4 ч. л)
- Мелений коріандр (1/4 ч. л)
- Паприка (1/4 ч. л)
- Сіль (за смаком)
Етапи:
1. Ретельно моєму свинину і очищаємо від плівок жиру. Шматочок беремо свіжий, обов’язково дивіться термін придатності на упаковці.
2. Нарізаємо моркву довгими брусочками. Ось так, як показано на даному фото.
3. Нарізаємо часник, занадто дрібно його не треба різати, такими пластинками.
4. Знову робимо прорізи в м’ясі. Кладемо туди часник і моркву. І натираємо м’якоть прянощами і сіллю.
5. Дістаємо фольгу і загортаємо в неї м’ясо. Слідом нагріваємо духовку до 220 градусів. Залишаємо свинину на годину. Дістаємо буженину і вуаля!
Ммм.. М’ясо ну дуже соковите. Приємного апетиту!
Як приготувати буженину у фользі з гірчицею
Серед вас однозначно є цінителі м’ясних страв, різних закусок. Природно, я не змогла залишити вас без цього рецепта. Здавалося б, що ще нового і дивного можна придумати..? Повірте мені, можна!
І я вам скажу по секрету: на вас чекає ще два. ДВА таких рецепта. Почнемо з передостаннього.
Нам знадобиться:
- Свинина (1,5 кг)
- Готова гостра гірчиця
- Часник (1 головка)
- Червоний мелений перець (1 ч. л)
- Чорний перець (1 ч. л)
- Базилік, чебрець (пів чайної ложки)
- Фольга
- Сіль (2 ч. л)
Етапи:
1. Моєму м’ясо, очищаємо його від жирової плівки. Вода повинна бути проточною і прохолодною, окріп не включаємо.
2. Готуємо спеції. Насипаємо різні суміші, включаючи сіль, в яку-небудь невелику тарілочку. Чистимо часник. Часточки часнику обвалюємо в спеціях.
3. Робимо нам вже знайомі проколи в м’ясі — отвори, в які кладемо порізаний часник.
Рада! Такі проколи необхідно проводити з усіх сторін обов’язково.
5. Потім обмазуємо скрізь м’ясо спеціями з сіллю. Далі добренько, щільно змащуємо все гірчицею.
6. Ну що ж, м’ясо вже у фользі. Йому потрібно настоятися, залишаємо маринуватися на ніч у холодильнику. Ранок дістаємо і продовжуємо готування.
7. Ретельно покриваємо м’якоть ще одним шаром фольги, що б нічого згодом не витекло.
8. Ставимо в духовку, нагріваємо до 200 градусів. При такій температурі тримаємо буженину 30-40 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і чекаємо годину. Подаємо наше ласощі на стіл! Смакота!
Ну і ми підійшли з вами до заключного варіанту.
Буженина з свинини у фользі: рецепт на Новий рік
Новий рік — це сімейне свято, в якому застілля відіграє чи не ключову роль. Безумовно, страви на це застілля повинні відзначитися особливою вишуканістю. Саме таке блюдо ми з вами навчимося зараз готувати. Крім, подайте до нього пару салатиків, наприклад, Мімозу або Ніжність.
Нам знадобиться:
- Свинина (1кг)
- Часник 4-5 зубчиків)
- Трави прованські (1 ч. л)
- Сіль (0,5 ч. л)
- Чорний перець мелений (0,25 ч. л)
- Гірчиця (3 ч. л)
- Масло рослинне (3-4 ст. л)
Етапи:
1. Готуємо мяско: ретельно миємо та очищаємо його. Дістаємо різні спеції.
2. Готуємо маринад. З’єднуємо гірчицю, масло, сіль, перець, часник, прованські трави. Все це ретельно змішуємо.
3. Рясно натираємо свинину з усіх боків сумішшю.
4. Загортаємо м’ясо у фольгу і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин.
5. Дістаємо з холодильника промаринований шматочок, щільно загорнути його ще декількома шарами фольги і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів. Залишаємо на 30-40 хвилин.
Можете діставати своє ласощі, нарізати його шматочками і подавати на стіл разом з овочами. Смак цього нового року вам запам’ятається точно.
Готуємо буженину зі свинячої лопатки. Самий простий і смачний рецепт
Пропоную звернути до відео з каналу ютуб, вчіться у автора і творіть такі кулінарні шедеври прямо сьогодні. Ваші домочадці нехай пробують і дегустувати.
Ось ми і розглянули з вами шість чудових рецептів приготування свинини. Дуже корисно і смачно. Пропоную вам випробувати це на собі прямо зараз!