Вважаєш себе справжнім експертом у сирах та шукаєш нові смаки? А може, навпаки, тільки плануєш розібратися, які вони взагалі бувають і чим відрізняються? У будь-якому випадку, ми вже підготували тобі список твердих сортів сиру з назвами, фото та описами. Користуйся здоров’ям!
Російські тверді сири
До російських сирів багато хто ставиться скептично, і абсолютно дарма. Ми також маємо кілька цікавих знахідок!
Російський
Найвідоміший вітчизняний сир, який виготовляється у всіх регіонах. У нього характерний дрібний візерунок та легкий нейтральний смак. Для виготовлення використовується пастеризоване коров’яче молоко. Найкраще вживати його теплим.
Радянський
Найстаріший за технологією виготовлення сорт серед сучасних. Головки сиру світло-жовті, пластичні, із овальними або круглими отворами. Смак трохи солодкий і пряний.
Алтайська
В основному цей сир виробляється в Алтайському краї, чому й завдячує своєю назвою. Як і Радянський, він солодкуватий і пряний, але при цьому гостріший. Краще не використовувати його для термообробки. Найближче за характеристиками Швейцарський сир.
Голландська
Незважаючи на назву, це вітчизняна технологія, і лише деякі її тонкощі запозичені у Голландії ще понад 150 років тому. У сиру ніжна та пластична консистенція та чистий молочний смак з легкою кислинкою. Його найближчий родич – Костромський сир.
Білоруські тверді сири
Білоруська молочна продукція славиться далеко за межами рідної країни, і сири не стали винятком. Вони мають відмінну якість і приємну ціну.