Як завести тісто на млинці на молоці? Класичні рецепти

Що може бути приємніше, ніж відчути, ще не встаючи з ліжка, аромат свіжоспечених млинців, що поширюється рано вранці по всьому будинку? Хороший сніданок задає настрій на весь день! І тому сьогодні ми з вами будемо вчитися його готувати: зрозуміло, не тільки для себе, але і для своїх рідних.

У цій статті я вирішила не експериментувати і поговорити про те, як готуються звичайні млинці на молоці. Незважаючи на те, що це частування робив кожен хоча б раз у своєму житті, дійсно хороших рецептів, як і раніше, залишається не так вже багато. А адже саме від цього залежить успіх нашої з вами затії!

Нижче я пропоную вам кілька варіантів, які мені здаються гідними уваги. Не сумніватися в якості способів приготування дозволяють і численні позитивні відгуки про кожного з них. Так що сміливо купуйте все необхідне і вирушайте на кухню.

Як завжди, я буду чекати від вас зворотного зв’язку і з задоволенням прочитаю всі ваші коментарі під статтею. Не бійтеся писати, якщо щось вам не сподобалося: потрібно вчитися на помилках, але краще все-таки на чужих. Тому, якщо ви вкажете на неточність в рецепті і допоможете зробити цю статтю краще, ми всі будемо тільки вам вдячні.

Тісто для млинців на молоці за класичним рецептом

Починаємо з ось такого нескладного варіанти. Напевно ви не раз зустрічали його в різних варіаціях. Тут тільки самі основні інгредієнти. Але не варто думати, що від їх кількості залежить і якість страви. Це зовсім не так, і зараз ми в цьому самостійно переконаємося.

Нам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 яйця;
  • 0.5 л молока;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 0.5 ч. л. солі.

Послідовність:

Після того як всі приготовані інгредієнти, можемо замішувати тісто. Першим кроком, звичайно ж, розбиваємо яйця і додаємо до них цукор і сіль.

Збиваємо вміст миски віночком до тих пір, поки всі крупинки цукру не розчиняться.

Далі просіваємо в масу борошно. Нехай вас не дивує порядок дій. Молоко ми додамо трохи пізніше – це дозволить нам більш швидко позбутися від сухих грудок.

Перемішали? Вливаємо приблизно третину молока від наявного у нас кількості. Паралельно відразу ж розмішуємо інгредієнти.

На цьому етапі тісто вийде досить густим.

Продовжуємо вливати молоко до тих пір, поки воно не закінчиться. В результаті у нас вийде ось така досить ніжна маса.

Ну і в кінці додаємо масло. Так наші млинці можна буде смажити на сковороді, не змащуючи її перед кожним заходом.

Готове. Залишилося тільки розжарити сковороду і напекти смачних ароматних млинчиків для всієї родини.

Приємного апетиту!

А ось вам ще один варіант приготування, млинці виходять візерункові, як у бабусі, дивіться відео з каналу ютуб: