Що може бути приємніше, ніж відчути, ще не встаючи з ліжка, аромат свіжоспечених млинців, що поширюється рано вранці по всьому будинку? Хороший сніданок задає настрій на весь день! І тому сьогодні ми з вами будемо вчитися його готувати: зрозуміло, не тільки для себе, але і для своїх рідних.
У цій статті я вирішила не експериментувати і поговорити про те, як готуються звичайні млинці на молоці. Незважаючи на те, що це частування робив кожен хоча б раз у своєму житті, дійсно хороших рецептів, як і раніше, залишається не так вже багато. А адже саме від цього залежить успіх нашої з вами затії!
Нижче я пропоную вам кілька варіантів, які мені здаються гідними уваги. Не сумніватися в якості способів приготування дозволяють і численні позитивні відгуки про кожного з них. Так що сміливо купуйте все необхідне і вирушайте на кухню.
Як завжди, я буду чекати від вас зворотного зв’язку і з задоволенням прочитаю всі ваші коментарі під статтею. Не бійтеся писати, якщо щось вам не сподобалося: потрібно вчитися на помилках, але краще все-таки на чужих. Тому, якщо ви вкажете на неточність в рецепті і допоможете зробити цю статтю краще, ми всі будемо тільки вам вдячні.
Тісто для млинців на молоці за класичним рецептом
Починаємо з ось такого нескладного варіанти. Напевно ви не раз зустрічали його в різних варіаціях. Тут тільки самі основні інгредієнти. Але не варто думати, що від їх кількості залежить і якість страви. Це зовсім не так, і зараз ми в цьому самостійно переконаємося.
Нам знадобиться:
- 400 г борошна;
- 1 ст. л. цукру;
- 3 яйця;
- 0.5 л молока;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 0.5 ч. л. солі.
Послідовність:
Після того як всі приготовані інгредієнти, можемо замішувати тісто. Першим кроком, звичайно ж, розбиваємо яйця і додаємо до них цукор і сіль.
Збиваємо вміст миски віночком до тих пір, поки всі крупинки цукру не розчиняться.
Далі просіваємо в масу борошно. Нехай вас не дивує порядок дій. Молоко ми додамо трохи пізніше – це дозволить нам більш швидко позбутися від сухих грудок.
Перемішали? Вливаємо приблизно третину молока від наявного у нас кількості. Паралельно відразу ж розмішуємо інгредієнти.
На цьому етапі тісто вийде досить густим.
Продовжуємо вливати молоко до тих пір, поки воно не закінчиться. В результаті у нас вийде ось така досить ніжна маса.
Ну і в кінці додаємо масло. Так наші млинці можна буде смажити на сковороді, не змащуючи її перед кожним заходом.
Готове. Залишилося тільки розжарити сковороду і напекти смачних ароматних млинчиків для всієї родини.
Приємного апетиту!
А ось вам ще один варіант приготування, млинці виходять візерункові, як у бабусі, дивіться відео з каналу ютуб: