Манник на молоці – дуже смачні рецепти повітряного пирога в духовці

Добрий день, гості і підписники блогу!

Дитинство моє припало на пору практично порожніх полиць в нашій країні. Абсолютно всі, в тому числі і різні смаколики для нас, малюків, доводилося «діставати». Але я тоді, звичайно ж, про це не підозрювала.

Так, шоколадні цукерки з’являлися на столі нечасто. Зате ні одне чаювання не обходилося без пирогів.

Найчастіше моя вічно зайнята на роботі мама пекла манник. Це просто (без перебільшення!) чудовий пиріг: часу на його приготування потрібно мінімум, а, якщо «пограти» з добавками, то можна мало не щодня отримувати новий смак.

Не вірите? А ви спробуйте його спекти!

Манник на молоці — дуже смачний і повітряний!

Перший рецепт, який я пропоную вам спробувати – маннік на молоці. Його можна готувати навіть на сніданок для великих маленьких нехочух. Для мами дуже зручний тим, що треба мінімум часу та інгредієнтів, а завжди виходить дуже смачно (навіть у тих, хто піч не вміє, від слова «зовсім»).

Нам знадобляться:

  • По 1 склянці молока, манки, борошна і цукру
  • 1 ч л розпушувача
  • 3 яйця
  • 2 ст л рослинного масла
  • 30 гр масла вершкового
  • За смаком – ванілін

Послідовність:

1. Молоко наливаємо в каструльку і доводимо до кипіння.

На замітку. Звичайно ж молоко можна замінити і на кефір, такий варіант теж існує, але про нього якось в інший раз.

2. Розчиняємо в молоці вершкове масло. Залишаємо, щоб трохи охололо.

3. В окремій мисці до білого кольору збиваємо яйця з ваніліном і цукром.

4. Додаємо рослинне масло і все гарненько збиваємо міксером (або виделкою).

5. У додаємо яйця (продовжуючи збивати!) тепле молоко з маслом.

6. Додаємо манку, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20, щоб крупа злегка набрякли.

7. У просіяне борошно додаємо розпушувач і перемішуємо.

8. Змішуємо заготівлю тіста і борошно. Перемішуємо.

9. Беремо форму, змащуємо її маслом і трохи присипаємо манкою.

10. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

11. Готовність, як і у будь пирога перевіряємо зубочисткою.

12. Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, виймаємо з форми. Всі!