Домашнє пісочне печиво дуже смачне

Пісочне печиво — це частування, яке з задоволенням змітають зі столу як діти, так і дорослі. Свою назву воно отримало завдяки особливій консистенції: десерт просто тане в роті з-за того, що виходить дуже розсипчастим.

Я зібрала для вас 7 перевірених рецептів, які допоможуть приготувати смачне пісочне печиво для всієї родини. Такий десерт стане відмінним доповненням до гарячого чаю або склянці свіжого молока. Подати його не соромно навіть на святковий стіл.

Завдяки своєму складу і структурі таке ласощі довго не черствіє. Воно залишається таким же ніжним навіть через кілька днів. Тому можете, не боячись, приготувати побільше!

При бажанні його можна доповнити різними начинками, про що ми сьогодні теж поговоримо. Розглянемо різні варіанти десерту, а ви в кінці самі виберете варіант, який сподобається найбільше.

Дуже смачний рецепт пісочного печива в домашніх умовах на маргарині

Традиційно пісочне печиво готують на маргарині. Сьогодні його замінюють рослинним маслом або навіть майонезом, але ми не будемо так робити. Приготуємо ситний і смачний десерт за класичною рецептурою.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

  • 150 г маргарину;
  • 1-2 яйця;
  • Близько 2 склянок борошна;
  • Цукор — 150 г;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Послідовність:

Заздалегідь викладаємо маргарин з холодильника і чекаємо, поки він стане м’якше при кімнатній температурі. Це потрібно, щоб потім без праці розтерти його з цукром.

Далі в цю ж миску розбиваємо яйце.

І збиваємо масу, яка у нас вийшла, за допомогою міксера. Вона підніметься і стане ось такий пишною.

Тепер залишилося додати борошно з розпушувачем і вимісити тісто. Всипати сухі інгредієнти потрібно порціями, щоразу добре розмішуючи. Коли вийде м’яке гладке тісто, перекладаємо його на дошку і ставимо в холодильник (на 15-30 хвилин).

Охолоджене тісто можна буде легко розкачати і зробити з нього печиво будь-якої форми. Допоможуть спростити процес м’ясорубка або кондитерський мішок.

Підійдуть і звичайні формочки.

Випікаємо заготовки при 180 градусах до повної готовності.

Частування виходить ніжним і дуже розсипчастим. Приємного апетиту!

А ось ще один подібний варіант, пробуйте зробити, дивіться відеоінструкцію:

Пісочне печиво на маслі — розсипчасте і таке ніжне

Якщо не любите маргарин, використовуйте вершкове масло. Печиво вийде не тільки таким же розсипчастим, але навіть більш ніжним. До того ж, роздобути цей інгредієнт, напевно, буде легше — у багатьох він знайдеться прямо зараз в холодильнику.

Список інгредієнтів:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • Щіпка соди;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1 грам апельсинової цедри.

Послідовність:

Висипаємо в миску цукор і додаємо до нього яйце. Злегка збиваємо інгредієнти за допомогою віночка.

Викладаємо сюди ж шматочки вершкового масла. Щоб його було зручніше різати, рекомендую перед приготуванням заздалегідь дістати його з холодильника.

Розминаємо масло звичайною виделкою як можна ретельніше.

Окремо готуємо цедру. Вона нам потрібна в подрібненому вигляді, тому розтираємо її до стану крихти.

Висипаємо цедру в просіяне борошно разом з содою.

Поступово додаючи борошно до рідкої суміші, виделкою вимішуємо її, поки не вийде ком достатньо щільного тіста.

Ось так.

Розкачуємо тісто в пласт і вирізаємо печиво необхідної форми.

Викладаємо фігурки на деко, покрите силіконовим килимком або пергаментним папером. Випікаємо їх 10-15 хвилин при 180 градусах.

Готове. Можна нести ласощі до столу!

Рецепт печива з родзинками на швидку руку (швидкий спосіб порадувати рідних і гостей)

Ще один відмінний варіант апетитного ласощі. Починаємо потроху відходити від класичного опису. І для початку додамо в нього родзинки!

Необхідні інгредієнти:

  • Борошно — 2.5 склянки;
  • 2 яйця;
  • 110 р цукру;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Родзинки (цукати, шоколад або інша начинка) — ⅓ склянки;
  • Сода — ⅓ ч. л.;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • Лимонний сік — 3 ст. л.;
  • Цукрова пудра — якщо хочеться прикрасити печиво.

Послідовність:

Беремо всі сухі інгредієнти, що є в нашому списку, і змішуємо один з одним. В даному випадку це цукор з сіллю, а також борошно і сода.

Коли перемішали, вливаємо в цю ж ємність розтоплене вершкове масло. Далі додаємо сирі яйця і поливаємо все лимонним соком.

Трохи заважаємо. Всипаємо в миску родзинки.

Вимішуємо Руками інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в м’яке і в міру еластичне тісто.

Залишилося розкачати його в пласт товщиною 1 см і вирізати кружечки печива.

Готується таке частування в духовці при 160-180 градусах приблизно 15-20 хвилин. Після цього його можна подавати до столу.

Приємного чаювання!

Печиво пісочне з варенням і крихтою

Експериментувати можна не тільки з начинками, але і з оформленням. Ось таке печиво з крихтою напевно сподобається вашим друзям і близьким.

Домашній десерт нітрохи не поступається за красою магазинним ласощам, а за смаком перевищує їх у кілька разів!

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла або маргарину;
  • 0.5 ч. л. харчової соди;
  • 2 яйця;
  • Варення — 450 мл;
  • Щіпка ваніліну;
  • 200 г цукру;
  • Приблизно 4 склянки борошна;
  • Чайна ложка яблучного оцту.

Послідовність:

Дістаємо масло (або маргарин) їх холодильника і ріжемо його невеликими шматочками. Тепер потрібно розм’якшити їх. Для цього підійдуть водяна баня або мікрохвильовка.

Далі додаємо ванілін і цукор.

І міксером збиваємо всі інгредієнти до стану однорідної маси.

В процесі вводимо курячі яйця…

… і соду, погашену оцтом.

Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не стане схожа за консистенцією на крем.

Після цього можна поступово всипати борошно. Вона перемішується все тим же міксером.

В результаті вийде липке тісто. Знімаємо його з лопатей міксера і руками скачуємо в грудку, виклавши на присипану борошном поверхню.

Поділяємо отриманий обсяг тесту на дві частини. Один шматок тіста кладемо в камеру холодильника, а другий — в морозилку на 10 хвилин.

Першу частину дістаємо і, присипавши борошном, розміщуємо на деку.

Розкачуємо його в тонкий пласт.

У процесі можна допомагати собі руками.

Промазуємо його товстим шаром варення. Бажано, щоб воно було густим. Відмінно підійде вершкове. Також можна використовувати джем з чорної смородини. Краї тіста начинкою не покриваємо.

Тісто, яке лежало в морозилці, теж дістаємо і прямо на вазі натираємо над листом.

Розігріваємо духовку до 189 градусів і відправляємо в неї наш пиріг на 15 хвилин.

От і все. Залишилося тільки нарізати його у вигляді різних фігурок і подати до столу. Приємного апетиту!

Класичний рецепт печива на маргарині через м’ясорубку

Якщо хочете оригінально оформити печиво, не витрачаючи на це зайвий час, раджу уважно прочитати наступну інструкцію. Не будемо вирізати або ліпити фігурки руками, а просто зробимо їх за допомогою м’ясорубки. Як? Дивіться далі.

Інгредієнти:

  • 250 г маргарину;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • 0.5 ч. л. соди (гашеної оцтом).

Послідовність:

Викладаємо маргарин в миску і нарізаємо шматочками. Окремо збиваємо яйця і цукор, після чого додаємо гашену соду. З’єднуємо суміш з маргарином. Збиваємо вдруге.

Порціями вводимо борошно. Вимішуємо щільне тісто. Воно повинно бути нелипким — в іншому випадку додаємо ще борошна.

Готуємо деко і розігріваємо духовку до 200 градусів. Відриваємо від тесту шматочок і пропускаємо через м’ясорубку. Решту можна поки прибрати в холодильник.

Зрізаємо кожні 5-7 см прокрученного тіста ножем. Викладаємо шматочки на деко. Повинно вийти ось так.

Випікаємо печиво протягом 35-40 хвилин. Після цього запускаємо наступну порцію. Приємного апетиту!

Як приготувати печенюшки з формочок без яєць (найпростіший рецепт)

Побалувати себе смачненьким хочеться навіть під час посту, чи не так? Спеціально для вас я знайшла варіант пісного пісочного печива. Таке ласощі не тільки швидко готується, але і не відкладається на боках. А чудовий аромат кориці будь-якого вашого гостя зведе з розуму.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 70 г крохмалю;
  • 2 ст. л. цукру (для начинки);
  • 2-3 ст. л. цукру (для тесту);
  • 0.5-1 ч. л. кориці;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 100 мл води;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • Щіпка солі.

Послідовність:

З’єднуємо борошно, крохмаль і розпушувач. Додаємо до них цукор і сіль.

Вливаємо в отриману суміш олію і воду.

Збиваємо. Якщо тісто вийде дуже рихлим, додаємо води.

Окремо змішуємо цукор з корицею — це майбутня посипання.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0.5-1 див. Розрізаємо на шматочки і посипаємо корицею з цукром.

Випікаємо заготовки при 180-200 градусах. Тримаємо його в духовці 15 або 20 хвилин, щоб отримати більш м’який або більш хрусткий варіант відповідно.

Приємного апетиту!

Печиво розсипчасте з сиром

Ну і останній на сьогодні варіант частування. Приготуємо ніжне печиво з сирною начинкою. І смачно, і корисно! Особисто я перед таким ласощами точно б не змогла встояти.

Інгредієнти для тіста:

  • 360 г борошна;
  • 80 г цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 200 г вершкового масла або маргарину.

Для начинки:

  • 300 г домашнього сиру;
  • 1 яйце;
  • 1-2 банана;
  • 100 г цукру (звичайного або ванільного).

Послідовність:

Викладаємо в одну миску маргарин і борошно. Додаємо цукор і розпушувач. Подрібнюємо інгредієнти ножем.

Після цього вручну розтираємо їх до стану крихти.

Інгредієнти для начинки змішуємо окремо і перетворюємо в однорідну масу за допомогою блендера.

Змащуємо форму рослинним або вершковим маслом. Висипаємо на неї ⅔ тесту. Розрівнюємо.

Зверху викладаємо начинку.

А на неї — кружечки бананів. Теж рівним шаром.

Посипаємо все, що залишилася крихтою. Приймати її руками не потрібно.

Випікаємо печиво протягом 40 хвилин при 190-200 градусах.

Готову випічку нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

От і все. Радуйте своїх близьких смачними стравами і, звичайно ж, не забувайте про себе! Бажаю приємного апетиту і кулінарних успіхів!