Млинці без яєць, які тануть у роті

Не знаю, як ви, а я дуже люблю пекти млинці. Для мене це справжній відпочинок. А ще приємніше після дивитися, як їх із задоволенням наминали за обидві щоки близькі. Але іноді буває трохи ліньки возитися з тестом, і в такому випадку на допомогу приходять рецепти швидких млинці без яєць.

Якщо вам теж знайома ця проблема, то давайте лінуватися разом. Варто зазначити, що такі їстівні «сонечка» гарні будуть в пост. А також сподобаються мамам дітей з алергією на яйця і вегетаріанцям.

Млинці без яєць — це відмінний перекус на всі випадки життя. Вони виходять не менш смачні, ніж класичні, але готуються трохи швидше. Так і продуктів йде менше.

Трохи нижче ділюся з вами варіантами, які мені сподобалися (і не тільки мені). Сподіваюся, що ви їх знайдете гідними теж. Обов’язково напишіть мені в коментарях, який варіант вам сподобався найбільше, і чим ви порадуєте своїх домашніх в першу чергу.

Млинці без яєць і молока — тануть у роті

Цей рецепт сподобається навіть переконаним веганам — тут немає ні молока, ні яєць. Здавалося б, млинці без цих інгредієнтів повинні вийти квелыми і позбавленими смаку. Але на практиці ми бачимо зовсім протилежне.

Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 3 ст. л. цукру;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л. соди;
  • 700 мл сироватки;
  • 30 мл соняшникової олії без запаху.

Послідовність:

Виливаємо сироватку в миску, а потім поступово розчиняємо в ній все борошно. Стежимо, щоб не залишилося грудочок. Працювати зручніше всього віночком.

Додаємо в тісто цукор і сіль, а також трохи соди. Все перемішуємо і даємо масі постояти 5-10 хвилин.

У самому кінці додаємо в тісто олію. Ще раз заважаємо.

Випікаємо млинці. Змащувати сковороду не обов’язково — особливо, якщо вона з антипригарним покриттям.

Виходить в результаті 15-17 штук.

Доповнюємо їх медом, сметаною або джемом і подаємо до столу!

Прошу подібний варіант приготування розглянути відео з каналу ютуб.

Рецепт тонких млинців з дірочками на молоці без яєць

Наш другий варіант для тих, хто все ж хоче додати трохи молока. Такі млинці практично не відрізняються від звичайних. Ви переконаєтеся в цьому, коли їх приготуєте: відсутність яєць практично непомітно за рахунок інших інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Стакан молока;
  • Склянка борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 0.5 склянки води;
  • 2 ч. л. оцту;
  • 6-7 ч. л. цукру;
  • 3 ст. л. рослинного масла.

Послідовність:

Трохи підігріте молоко виливаємо в глибоку чашку. Додаємо цукор і соду. Якщо любите млинці якнайсолодше, цукру можете взяти і більше.

Далі вводимо в тісто олію. Воно зробить вироби більш м’якими і допоможе їм не пригорати до сковороді.

Ну і потім разом всипаємо всю муку. Врахуйте, що для окріп, молоко і борошно потрібно набирати одним і тим же склянкою! Тільки так інгредієнти будуть взяті в рівних пропорціях, що для нас дуже важливо.

Далі працюємо міксером. Перемішуємо тісто, паралельно тонкою цівкою вливаючи в нього окріп. Якщо хочете, щоб млинці вийшли ажурними, окропу потрібно у два рази більше — тобто цілий стакан.

Ну і на завершення додаємо в тісто оцет, який відразу ж починає взаємодіяти з содою, роблячи масу повітряної.

Розігріваємо сковороду і, не зволікаючи, починаємо відразу ж пекти млинці.

Вони мало відрізняються від тих, що готуються за класичним рецептом.

З такої кількості продуктів виходить приблизно 8 кулінарних виробів.

Приємного апетиту!

Млинці без яєць на кефірі

Якщо любите млинці з легкою кислинкою, замість молока для них можете взяти кефір.

Таке ласощі виходить ароматним і ситним, а готується дуже просто. Та й інгредієнтів тут потрібен мінімум.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 100 мл води;
  • Щіпка солі;
  • 0.5 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 130 г борошна.

Послідовність:

Виливаємо в миску кефір. Додаємо до нього сіль, цукор і соду. А потім змішуємо все з борошном. Паралельно кип’ятимо воду і, коли суміш стане повністю однорідною, швидко вливаємо в неї 100 мл окропу.

Залишилося додати масло. Ще раз перемішуємо тісто і залишаємо його на 15 хвилин.

Перед випіканням ще раз перемішуємо. Якщо млинці прилипають до сковороди, смажимо їх на вершковому маслі.

А після гарячі відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати млинці на воді без яєць з розпушувачем

Якщо ви готуєте млинці без молока і яєць, важливо знайти хороший рецепт тіста — щоб вони не були занадто тонкими. Ну або просто додати трішечки розпушувача. З ним тісто стане більш пишним і на сковорідці ласуни піднімуться на ура.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2.5 склянки води;
  • 4 ст. л. цукру;
  • ⅓ Ч. л. куркуми;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 г ваніліну;
  • 1 ст. л. вершкового масла — за бажанням, щоб змастити млинці.

Послідовність:

Просіюємо в миску борошно, а потім додаємо до неї всі інші сухі інгредієнти. Далі вливаємо в тісто воду, паралельно перемішуючи його міксером, і рослинне масло.

Випікаємо млинці так само, як це робимо зазвичай. Ось такими рум’яними вони виходять завдяки куркумі.

А це — вид з іншого боку.

Готово! Його можна подавати до столу.

Тепер ви знаєте, що робити, якщо в холодильнику раптом не виявилося яєць або хочеться порадувати себе або близьких під час посту. Головне — не відступати від інструкції. Приємного апетиту!