Зелені яблука багаті на вітаміни та корисні мікроелементи. Особливо в них багато вітаміну С, про що легко здогадатися завдяки кислинці смаку. Але вибір не обмежується парою-трійкою популярних видів. Так що тримай цілий каталог найкращих сортів зелених яблунь із назвами та фото!
Літні сорти зелених яблунь
Літні яблуні дають урожай у розпал літа. Вони погано зберігаються, але до зберігання зазвичай і не доходить, адже після зими так хочеться свіжих фруктів!
Димчастий аркад
Ранній сорт дає гарні апетитні плоди вагою до 100 г. Їх використовують у свіжому вигляді, тому що для зберігання та заготівлі вони не підходять.
Біле астраханське
Кисло-солодкі яблука з білою м’якоттю важать в середньому від 100 до 200 г. Дерева досить чутливі до морозів, тому вимагають дбайливого догляду.
Білий налив
Класичний літній сорт, який дає рівні округлі плоди, хороші у свіжому вигляді та заготовках. Яблуня починає плодоносити через 5-6 років.
Літнє біле
Кисло-солодкі яблука з жовтуватою м’якоттю начебто трохи плескаті. Плоди хороші у свіжому вигляді та у переробці, але використовувати їх треба відразу.
Сонце біле
Округлі плоди дозрівають на початку літа і важать від 100 до 200 г. Вони майже не придатні для зберігання, зате з них виходить чудове повидло, варення та десерти.
Осінні сорти зелених яблунь
Осінні яблука вже краще лежать і їх можна «розтягнути» до зими. Дозрівають вони десь у вересні, коли на вулиці ще досить тепло та сонячно.
Антонівка
Безперечний лідер серед осінніх сортів радує ароматними зеленими плодами, які поступово жовтіють у міру зберігання. Смак Антонівки сповна розкривається приблизно через місяць після збирання.