Чому важко схуднути, просто зменшивши розмір порцій
Розмір порції має велике значення. Головне правило при схудненні – це вживання меншої кількості калорій, що витрачається організмом. Тому для позбавлення від зайвих кілограмів потрібен комплексний підхід у вигляді правильного харчування, фізичних навантажень і масажів.
Як правильно харчуватися, щоб прибрати живіт. Калорійність продуктів, вуглеводи
Білки
Найбільше енергії організм витрачає на переробку білків. Вони є будівельним матеріалом нашого тіла. Білкові продукти потрібно вибирати з мінімальним вмістом жирів.
Білкова їжа повинна бути з мінімальною кількістю жирів
Жири
Більшість тих, що худнуть намагаються зменшити вживання жирів. Насправді продукти, у змісті яких є поліненасичені жири, навіть допомагають скинути зайву вагу. До них відносяться горіхи, авокадо, риба, рослинні олії.
Вуглеводи
У складі продуктів зустрічаються швидкі і повільні вуглеводи. Перші шкідливі для організму. До них належать борошняні вироби, солодощі, продукти з великим вмістом цукру.
А повільні вуглеводи корисні. Наприклад: гречана і перлова крупи, вівсянка, бурий рис, бездріжджовий хліб.
Яскравий приклад повільних вуглеводів, які, як відомо, набагато корисніше швидких, — гречана каша
Яким повинен бути сніданок, обід і вечерю. Є після 6-ти?
На думку дієтологів, сніданок самий головний прийом їжі. Його калорійність повинна становити 30% добової норми. Ранковий прийом їжі переважно повинен бути вуглеводною, щоб організм отримав достатню кількість енергії.
Обід повинен становити 40-45% від загального обсягу споживаної їжі. В обід рекомендується поєднувати вуглеводи і білки в рівних частинах.
Вечеряти рекомендується за 3-4 години до сну і переважно продуктами з високим вмістом білка. Фахівці не рекомендують голодувати після шести вечора. У пізній час дозволяється випити склянку кефіру.