Тверді сорти сиру – назви, фото та описи (список)

Французькі тверді сири

Французькі сири легкі та яскраві одночасно. Саме з Франції до нас прибули такі популярні сорти.

Шевр

Це ціла категорія сирів з козиного молока, які можуть відрізнятися твердістю та смаком. Чим більша витримка – тим твердіше і пікантніше Шевр. Є цікаві види з травами, родзинками, медом, мариновані та інші. Відмінний вибір для закусок, салатів та сендвічів.

Шевр - Французькі тверді сорти сиру

Бреби баск

Твердий французький сир із овечого молока ідеально поєднується з вином та варенням. Найпопулярніший різновид – оссо-ірати. Але, як і у випадку із Шевром, Бребі баск – це ціла категорія продуктів.

Бребі баск - Французькі тверді сорти сиру

Комте

Твердий коров’ячий сир виготовляється переважно в однойменному регіоні. Це варений сир, який виготовляють у великих головках близько 40 кг вагою, і на одну йде по 450 л молока. Конте добре зберігається і переносить транспортування, тому був популярний і за межами Франції багато років тому.

Комте - Французькі тверді сорти сиру

Морбіє

Зрілий пресований сир роблять тільки в горах і лише з сирого коров’ячого молока. Зазвичай йому використовують закваску, що залишилася від виробництва Конте. Для захисту її посипали сажею, яка досі дає характерний синюватий прошарок та тонкі фруктові ноти.

Морб'є - Французькі тверді сорти сиру

Канталь

Твердий пресований сир виготовляють у вигляді незвичайних циліндричних головок до 45 кг вагою. Рецепт вже був відомий наприкінці 13 століття і використовується до цих пір. Канталь гарний у кулінарії: від основних страв до десертів. Він відрізняється термінами витримки – від 30 до 240 днів і більше.

Канталь - Французькі тверді сорти сиру

Англійські тверді сири

Англійські тверді сири менш відомі, і даремно. Вони мають свої неповторні смакові ноти.