Тверді сорти сиру – назви, фото та описи (список)

Маасдам

Колись цей сорт критикували за кількість великих округлих очей. Але не можна недооцінювати його якість та смак.Тим більше, Маасдам дешевший від більшості голландських аналогів. Але це не тому, що він гірший, а лише тому, що він швидше дозріває.

Маасдам - ​​Голландські тверді сорти сиру

Буренкаас

Для виготовлення цього сиру використовується лише сире молоко, але в жодному разі не пастеризоване. Це забезпечує його оригінальний насичений смак. До речі, форма виготовлення як пресованого кола запатентована саме під цей сорт.

Буренкаас - Голландські тверді сорти сиру

Швейцарські тверді сири

Швейцарські сири відрізняються вишуканим та насиченим смаком, хоч і обійдуться дорожче. Традиційно швейцарські сири варяться.

Емменталь

Найзнаменитіший швейцарський сир із великими гладкими очками. За смаковими якостями він частково нагадує Маасдам, тому в кулінарії вони взаємозамінні. Емменталь властивий пікантний і солодкуватий горіховий смак після 2 місяців витримки.

Емменталь - Швейцарські тверді сорти сиру

Апенцелер

Сорт родом з Альп відрізняється гладкою текстурою без очей та горіхово-фруктовим ароматом. Чим довше він визріває, тим прянішим і гострим стає. При виготовленні в оригінальному рецепті використовується сидр та пряні трави. Краще їсти такий сир окремо чи з вином.

Аппенцеллер - Швейцарські тверді сорти сиру

Сбрінц

Цей сорт відноситься до екстратвердих завдяки щільній зернистій текстурі. Він дуже сухий і пряний, частково нагадує пармезан, тому найчастіше його використовують серед закусок або для посипання страв. Сбрінц визріває майже півтора роки.

Сбрінці - Швейцарські тверді сорти сиру

Шабцигер

У твердого Шабцигера незвичайний ніжно-зелений відтінок та легкий бобовий присмак. Це дуже оригінальний сорт з пажитником, який не має аналогів у світі. До речі, приготовлений за оригінальним рецептом, сир виходить безлактозним. Найчастіше його використовують у гарячих стравах.

Шабцигер - Швейцарські тверді сорти сиру