Тверді сорти сиру – назви, фото та описи (список)

Пошехонський

Для виготовлення використовують пастеризоване коров’яче молоко та сичужний фермент.У сиру легка однорідна текстура з майже непомітним візерунком та м’який смак. Він дуже ароматний і з тонкою кіркою. Це відмінна самостійна страва та інгредієнт для приготування.

Пошехонський - Білоруські тверді сорти сиру

Монастирський

Твердий сир середньої жирності – близько 50%. При виготовленні він проходить всі етапи: формування, пресування та дозрівання. Смак пряний і виразний, тому такий сир краще їсти окремо.

Монастирський - Білоруські тверді сорти сиру

Тирольський

Ніжно-жовтий еластичний сир із вираженим вершковим смаком та ароматом. Його можна дізнатися за характерним малюнком із незграбних очей. У багатокомпонентних стравах розкриваються його солодкуваті та фруктові ноти.

Тирольський - Білоруські тверді сорти сиру

Голландські тверді сири

Голландські сири вже стали універсальною повсякденною класикою. Вони добрі і просто так, і в кулінарії.Більшість із них виготовляються за технологією пресування.

Едамер

Класичний голландський сир із містечка Едамата гавані Едамер. Його роблять із коров’ячого молока і витримують близько 17 тижнів, за рахунок чого колір та смак стають дуже насиченими. Едамер – чудовий самостійний продукт.

Едамер - Голландські тверді сорти сиру

Гауда

Рецепт класичного голландського сиру розробили близько 700 років тому, і з того часу він лише вдосконалиться. Це витриманий сир, який може дозрівати до 9 місяців і навіть більше. Чим більша витримка – тим специфічнішим стає смак. Гурмани оцінять!

Гауда - Голландські тверді сорти сиру

Лейденський

Оригінальний твердий сир зі спеціями, який наслідували в більшості європейських країн. До складу входить гвоздика, кмин та інші ароматні прянощі. Є такий сир краще окремо.

Лейденський - Голландські тверді сорти сиру