Суп з галушками: прості і смачні рецепти приготування

Курячий суп з галушками як у дитячому садку

Наступний рецепт дозволить вам зануритися в ностальгію і згадати безтурботне дитячої час. Коли найстрашнішим покаранням був докір від мами чи виховательки. Легкий курячий суп з галушками обов’язково сподобається вашій дитині і забезпечить його енергією на цілий день!

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грамів картоплі;
  • Цибулю ріпчасту і моркву – по 60 грамів;
  • 1 куряче яйце;
  • 18 грамів вершкового масла;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1.2 л. курячого бульйону;
  • 60 грамів пшеничного борошна;
  • Зелень за смаком.

Очищену картоплю наріжте брусочками. Він знадобиться трохи пізніше.

Тепер візьміть цибулю і моркву, наріжте і змішайте в сковороді. Додавши вершкове масло, тушкуйте овочі, поки вони не стануть достатньо м’якими.

Ідея! Для різноманітності можна вирізати з моркви забавні фігурки: дитина обов’язково залишиться у захваті від такого сюрпризу.

Картоплю і готову зажарку висипте в киплячий бульйон. Щоб він не помутнів, попередньо трохи зменшіть вогонь.

30-40 мл бульйону відлийте в окрему миску і остудіть. Додайте сире яйце і борошно.

Важливо!Ретельно перемішайте так, щоб вийшло тісто консистенції, підходящою для ліплення кульок.

За допомогою чайної ложки зробіть галушки і опускайте їх в стоїть на вогні каструлю з бульйоном. Коли вони почнуть спливати, можете завершувати підготовку.

Розлийте суп по тарілках і прикрасити зеленню. Смачний і ситний обід готовий. Приємного апетиту!

Суп з сирними галушками (покроковий рецепт приготування)

У приготуванні супу з галушками не варто обмежуватися стандартними варіантами. Ви можете експериментувати з компонентами. Наприклад, вельми незвичайний відтінок додасть страві доданий в галушки сир.

Заздалегідь підготуємо всі необхідні інгредієнти:

  • Яловичий або курячий бульйон (спосіб приготування можна подивитися в попередньому рецепті);
  • Картопля;
  • Цибулю і моркву;
  • Лавровий лист;
  • Яйце;
  • Сир;
  • Часник;
  • Борошно;
  • Вода;
  • Зелень.

Картопля наріжемо кубиками і додайте в бульйон, попередньо доведений до кипіння.

Цибулю дрібно поріжемо, морква натремо на крупній тертці і зробимо з них засмажку.

Починаємо готувати галушки. У заздалегідь підготовлену ємність наллємо трохи води.

Додаємо туди столову ложку рослинної олії, солимо за смаком і доводимо до кипіння. У гарячу воду додаємо борошно і швидко розмішуємо до отримання однорідної маси, за консистенцією схожа на негусту кашку.

Продавлюємо сюди ж часточку часнику і розбиваємо сире яйце. Знову заважаємо.

На завершення висипаємо в ємність натертий на тертці сир. Якщо необхідно, додаємо ще борошна для отримання більш густої суміші.

До сварившемуся тим часом картоплі в каструлю насипаємо засмажку. Двома чайними ложечками починаємо формувати галушки і додаємо в бульйон.

Через 5-7 хвилин суп готовий. Не забувайте помішувати.

Страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.