Курячий суп з галушками як у дитячому садку
Наступний рецепт дозволить вам зануритися в ностальгію і згадати безтурботне дитячої час. Коли найстрашнішим покаранням був докір від мами чи виховательки. Легкий курячий суп з галушками обов’язково сподобається вашій дитині і забезпечить його енергією на цілий день!
Необхідні інгредієнти:
- 300 грамів картоплі;
- Цибулю ріпчасту і моркву – по 60 грамів;
- 1 куряче яйце;
- 18 грамів вершкового масла;
- 1 ст. л. солі;
- 1.2 л. курячого бульйону;
- 60 грамів пшеничного борошна;
- Зелень за смаком.
Очищену картоплю наріжте брусочками. Він знадобиться трохи пізніше.
Тепер візьміть цибулю і моркву, наріжте і змішайте в сковороді. Додавши вершкове масло, тушкуйте овочі, поки вони не стануть достатньо м’якими.
Ідея! Для різноманітності можна вирізати з моркви забавні фігурки: дитина обов’язково залишиться у захваті від такого сюрпризу.
Картоплю і готову зажарку висипте в киплячий бульйон. Щоб він не помутнів, попередньо трохи зменшіть вогонь.
30-40 мл бульйону відлийте в окрему миску і остудіть. Додайте сире яйце і борошно.
Важливо!Ретельно перемішайте так, щоб вийшло тісто консистенції, підходящою для ліплення кульок.
За допомогою чайної ложки зробіть галушки і опускайте їх в стоїть на вогні каструлю з бульйоном. Коли вони почнуть спливати, можете завершувати підготовку.
Розлийте суп по тарілках і прикрасити зеленню. Смачний і ситний обід готовий. Приємного апетиту!
Суп з сирними галушками (покроковий рецепт приготування)
У приготуванні супу з галушками не варто обмежуватися стандартними варіантами. Ви можете експериментувати з компонентами. Наприклад, вельми незвичайний відтінок додасть страві доданий в галушки сир.
Заздалегідь підготуємо всі необхідні інгредієнти:
- Яловичий або курячий бульйон (спосіб приготування можна подивитися в попередньому рецепті);
- Картопля;
- Цибулю і моркву;
- Лавровий лист;
- Яйце;
- Сир;
- Часник;
- Борошно;
- Вода;
- Зелень.
Картопля наріжемо кубиками і додайте в бульйон, попередньо доведений до кипіння.
Цибулю дрібно поріжемо, морква натремо на крупній тертці і зробимо з них засмажку.
Починаємо готувати галушки. У заздалегідь підготовлену ємність наллємо трохи води.
Додаємо туди столову ложку рослинної олії, солимо за смаком і доводимо до кипіння. У гарячу воду додаємо борошно і швидко розмішуємо до отримання однорідної маси, за консистенцією схожа на негусту кашку.
Продавлюємо сюди ж часточку часнику і розбиваємо сире яйце. Знову заважаємо.
На завершення висипаємо в ємність натертий на тертці сир. Якщо необхідно, додаємо ще борошна для отримання більш густої суміші.
До сварившемуся тим часом картоплі в каструлю насипаємо засмажку. Двома чайними ложечками починаємо формувати галушки і додаємо в бульйон.
Через 5-7 хвилин суп готовий. Не забувайте помішувати.
Страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.