Паска без дріжджів (прості рецепти)

Привіт!

Паска є традиційною пасхальною випічкою, так що готують його в це свято абсолютно все. Цілком закономірно, що варіацій цієї страви вже з’явилося безліч — є як класичні, так і нестандартні варіанти.

У “традиційній” версії паска готується з дріжджами. Вони допомагають тісту піднятися і роблять його більш повітряним. Але не всім подобається їх аромат і кислуватий присмак, тому з часом з’явилися й інші варіанти. Про них ми сьогодні і поговоримо.

У невеликій добірці з 4 рецептів розглянемо різні варіанти того, як можна зробити паски пишними і смачними без дріжджів. Кожна рецептура по-своєму цікава, тому раджу прочитати до кінця.

Якщо ви ніколи не готували пасочки, спеціально для вас у статті є докладні фото, які допоможуть не заплутатися. Ну і звичайно є я, яку завжди можна про щось запитати в коментарях. Не соромтеся це робити.

Паска без дріжджів на кефірі по простому рецептом

Цей варіант сподобається початківцям кулінарам, тому що він дуже простий. Але результат, тим не менш, виходить дуже навіть професійним. Швидше збирати потрібні інгредієнти і бігом на кухню — перевіряти!

Інгредієнти для тіста:

  • 750 р борошна;
  • 250 г цукру;
  • 600 г кефіру;
  • Родзинки — 150 г;
  • 1 ч. л. соди;
  • Розпушувач — 6 м;
  • Мак — 25 р.

Для глазурі:

  • 40 г кефіру;
  • Цукрова пудра — 150 г;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ч. л . лимонного соку.

Послідовність:

Промиваємо родзинки і хвилин на 10 замочуємо у воді. Після цього воду зливаємо, а родзинки обсушуємо. Обвалюємо в борошні родзинки — так він згодом рівномірніше розподілиться по тесту.

Змішуємо кефір із содою і прибираємо в бік — хай поки що взаємодіють.

Цим часом з’єднуємо борошно, цукор і розпушувач. Цукор, до речі, можна брати тростинний, якщо захочеться.

Тепер додаємо родзинки.

І за ним — мак.

Перемішуємо, після чого отриману суміш заливаємо кефіром.

Вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Змащуємо форми рослинним маслом і кладемо всередину порції тіста. Врахуйте, що заповнювати форми треба не повністю — тісто ще підніметься.

Випікаємо паски протягом 40-50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Перевіряємо, пропікся чи кулінарний шедевр, дерев’яної шпажкою. Якщо вона залишається сухою, можна виймати.

Тепер робимо глазур. Для цього готуємо суміш з крохмалю і цукрової пудри.

І розводимо її лимонним соком з кефіром. Виходить ось така маса. Тут вона карамельного кольору, тому що пудра була з тростинного цукру.

Поливаємо готові вироби глазур’ю, а потім прикрашаємо на свій смак. Для цього підійде кокосова стружка, кондитерська посипання, цукати і т. д. загалом, вибір за вами. Приємного апетиту!

Ну а тепер пропоную ще один ледачий спосіб випікання, ловіть: