Сирна Паска без випічки: 4 царських рецепта в домашніх умовах

Якщо я скажу, що сирна Паска — один із самих чудових десертів, думаю, багато хто зі мною погодяться. Це ніжне частування з шматочками сухофруктів або шоколадом здатне просто звести з розуму. А від того, що готується таке ласощі лише раз в році, воно стає ще більш бажаним.

Оскільки скоро у нас нарешті з’явиться привід порадувати себе цим блюдом, пропоную поговорити про рецептах. Як ви вже здогадалися, в цій статті вас чекає від мене чергова підбірка.

Сирна Паска готується з різними наповненнями. Можна зробити її просто з солодкого сиру, але як правило, його доповнюють мармеладом, горіхами, шоколадом, згущеним молоком… загалом, улюбленими солодощами. Власне, так ми і будемо сьогодні робити.

Врахуйте, що на приготування і “прессовку” Великодня знадобиться як мінімум кілька годин. Тому потурбуйтеся пошуком інгредієнтів і вибором рецепту заздалегідь. І якщо з останнім ви цілком впораєтеся самостійно, то з останнім я вам сьогодні хочу допомогти.

І не забувайте також готувати ароматні і пишні паски, адже вони теж символи світлого свята.

Царська сирна Паска без випічки в домашніх умовах — класичний рецепт без яєць

Цей спосіб приготування перевірений часом, тому не змогла його не показати вам. Великдень за такого варіанту виходить дуже смачною і ситною. Зверніть увагу, що тут автор використовує спеціальну форму — пасочницу. Якщо у вас такої немає, але рекомендую придбати. З нею страву відразу набуває свій “канонічний” вид. Але в принципі підійде і будь-яка інша ємність.

Інгредієнти:

  • 500 г м’якого сиру;
  • 120 г згущеного молока;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Ізюм — 100 г (можна взяти інші сухофрукти).

Послідовність:

Сир протираємо через сито. Власне, для цього етапу і потрібно, щоб він був м’яким: вам так буде простіше працювати. Ну і звичайно ж, Паска вийде більш ніжною.

Викладаємо в сковороду вершкове масло і ставимо її на вогонь. Коли масло розтопиться приблизно на третину, вимикаємо вогонь і додаємо в сотейник згущене молоко. Перемішуємо інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу.

Заливаємо їй сир і знову ж все змішуємо.

Промиваємо і обсушуємо родзинки, а потім додаємо його в сирну суміш. Як ви вже здогадалися — знову заважаємо.

Великдень майже готова. Залишилося викласти сир в пасочницу, выстеленную вологою марлею. Кінцями марлі ми прикриваємо сир, а зверху ставимо який-небудь вантаж. Наприклад, банку з водою. У такому вигляді відправляємо смакоту в холодильник на добу, час від часу зливаючи стікає сироватку.

От і все. Прибираємо вантаж, перевертаємо форму і знімаємо марлю з ласуна.

Прикрашаємо її цукатами, шоколадом або іншими солодощами по своєму смаку. Приємного апетиту!

Паска з сиру з цукатами

В минулому варіанті ми використовували родзинки, а зараз пропоную спробувати Великдень з цукатами. Це не менш ситно і красиво.

До того ж, цукати можете вибрати абсолютно будь-які, так що ви самі вирішуєте, який саме смаковий відтінок буде мати ваше ласощі.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 200 мл молока;
  • 30 г вершкового масла;
  • Цукати — 50 г;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • 4 ст. л. звичайного цукру.

Послідовність:

Розбиваємо в глибоку миску яйця і збиваємо його міксером (приблизно хвилину). Продовжуємо збивати, додаючи цукор. Його кількість можна змінити по своєму смаку. Далі додаємо ванільний цукор і ложку борошна, перемішуємо їх вже віночком до однорідності.

Змішуємо масу з молоком і ставимо на вогонь, попередньо перелив в каструлю.

Помішуємо її до тих пір, поки не вийде досить густий заварний крем.

Ще гарячий крем перекладаємо в тарілку і розчиняємо в ньому шматочок масла. Перемішуємо.

Розминаємо сир звичайною ложкою і заливаємо кремом.

Заважаємо, поки не вийде однорідна кашка. Потім вводимо в неї цукати.

Форму застеляємо марлею і викладаємо в неї сир. Утрамбовуємо його ложкою, після чого прикриваємо кінцями марлі і ставимо зверху вантаж. Відправляємо отриману заготовку в холодильник на 5-6 годин.

Після закінчення цього часу дістаємо Великдень і прикрашаємо цукатами по своєму смаку. Тепер його можна подавати до столу. Приємного апетиту!

А ось ще один спосіб приготування Царської красуні, пробуйте і ви створити таку красу:

Сирна Паска без випічки з желатином

У нашому третьому рецепті приготуємо десерт, який не тільки виходить смачним, але і чудово тримає форму. В цьому нам допоможе невеликий додатковий інгредієнт — желатин. Давайте подивимося, що вийде з цього інгредієнта.

Інгредієнти:

  • Зернистий сир 0.2% — 300 г;
  • Яйце;
  • 8 г желатину;
  • 3 ст. л. цукру (кількість можна змінити);
  • 0.5 ч. л. ваніліну;
  • Вершки 15% (або жирніше) — 3 ст. л.;
  • 50 мл води;
  • 25 г лимонних цукатів;
  • 40 г кураги;
  • 1.5 ст. л. кокосової стружки;
  • Прикраси з мастики — за бажанням.

Послідовність:

Змішуємо сире яйце з цукром і збиваємо.

Змішуємо сир з отриманою масою.

Подрібнюємо Блендером до однорідного стану. Крупинок практично не повинно залишатися.

Тепер додаємо вершки.

І потім — лимонні цукати дрібно порізану курагу.

Розчиняємо желатин на водяній бані. Щоб він добре розчинився, його потрібно постійно помішувати.

Разом з ваніліном додаємо його в сирну масу. Перемішуємо.

Для створення Великодня можна використовувати пасочницу або пергаментний форму, як автор рецепта. Беремо круглу форму висотою 8 см та діаметром 7 див. Застеляємо її вологою марлею.

Наповнюємо форму сирною масою і залишаємо в холодильнику на ніч.

На наступний день дістаємо.

Посипаємо ласощі кокосовою стружкою.

І потім декоруємо по своєму смаку. Можна мастикою.

Сирна Паска готова! Приємного апетиту.

Як приготувати Пасху з шоколадом і сухофруктами

Ну і звичайно ж не можу обійтися без шоколаду. Спеціально для ласунів ось такий варіант цього і так солодкого ласощі. До речі, крім шоколаду тут ще багато всього цікавого. Втім, краще вам подивитися самим.

Інгредієнти:

  • Сир (не зернистий) — 500 г;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 50 г вершкового масла;
  • Кориця і ванілін за смаком;
  • Вершки 33% — 40 мл;
  • 100 г родзинок;
  • Пара пучок кедрових горіхів;
  • Курага — 10 шт.;
  • Сушений інжир — 5 шт.;
  • Темний шоколад — за смаком.

Послідовність:

Розламуємо шоколад на шматочки і викладаємо в тарілку разом з вершковим маслом. Ставимо на водяну баню. Розтоплюємо інгредієнти до стану однорідної маси, постійно помішуючи. Після цього даємо їй охолонути.

Промиваємо інжир, родзинки і курагу. Після цього замочуємо їх на 10 хвилин в окропі і зливаємо воду. Нарізаємо курагу і інжир на невеликі шматочки.

Додаємо в сирну масу. Також додаємо ванільний цукор, корицю і пудру. Заливаємо все вершками. Розминаємо всі інгредієнти товкачиком до стану кашки. Пробуємо і, якщо треба, додаємо ще ваніліну або кориці.

Ділимо масу навпіл і одну з них змішуємо з розтопленим шоколадом. Перемішати потрібно дуже добре.

Після цього беремо пасочницу і застеляємо її складеною вдвоє марлею. Шарами викладаємо шоколадний і білий сир, як слід трамбуючи його ложкою. Коли форма заповниться, прикриваємо сир кінцями марлі і ставимо зверху вантаж.

Ніч в холодильнику — і святковий шедевр готова. Прикрашаємо її горішками, а потім подаємо до столу! За бажанням можна полити ще медом або варенням.

Ось такі нескладні рецепти допоможуть вам порадувати своїх близьких солодким у світле свято Великодня. Поповнюйте свою кулінарну книгу і робіть життя яскравішим!  Приємного апетиту.