Сирна Паска без випічки: 4 царських рецепта в домашніх умовах

Якщо я скажу, що сирна Паска — один із самих чудових десертів, думаю, багато хто зі мною погодяться. Це ніжне частування з шматочками сухофруктів або шоколадом здатне просто звести з розуму. А від того, що готується таке ласощі лише раз в році, воно стає ще більш бажаним.

Оскільки скоро у нас нарешті з’явиться привід порадувати себе цим блюдом, пропоную поговорити про рецептах. Як ви вже здогадалися, в цій статті вас чекає від мене чергова підбірка.

Сирна Паска готується з різними наповненнями. Можна зробити її просто з солодкого сиру, але як правило, його доповнюють мармеладом, горіхами, шоколадом, згущеним молоком… загалом, улюбленими солодощами. Власне, так ми і будемо сьогодні робити.

Врахуйте, що на приготування і “прессовку” Великодня знадобиться як мінімум кілька годин. Тому потурбуйтеся пошуком інгредієнтів і вибором рецепту заздалегідь. І якщо з останнім ви цілком впораєтеся самостійно, то з останнім я вам сьогодні хочу допомогти.

І не забувайте також готувати ароматні і пишні паски, адже вони теж символи світлого свята.

Царська сирна Паска без випічки в домашніх умовах — класичний рецепт без яєць

Цей спосіб приготування перевірений часом, тому не змогла його не показати вам. Великдень за такого варіанту виходить дуже смачною і ситною. Зверніть увагу, що тут автор використовує спеціальну форму — пасочницу. Якщо у вас такої немає, але рекомендую придбати. З нею страву відразу набуває свій “канонічний” вид. Але в принципі підійде і будь-яка інша ємність.

Інгредієнти:

  • 500 г м’якого сиру;
  • 120 г згущеного молока;
  • Вершкове масло — 50 г;
  • Ізюм — 100 г (можна взяти інші сухофрукти).

Послідовність:

Сир протираємо через сито. Власне, для цього етапу і потрібно, щоб він був м’яким: вам так буде простіше працювати. Ну і звичайно ж, Паска вийде більш ніжною.

Викладаємо в сковороду вершкове масло і ставимо її на вогонь. Коли масло розтопиться приблизно на третину, вимикаємо вогонь і додаємо в сотейник згущене молоко. Перемішуємо інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу.

Заливаємо їй сир і знову ж все змішуємо.

Промиваємо і обсушуємо родзинки, а потім додаємо його в сирну суміш. Як ви вже здогадалися — знову заважаємо.

Великдень майже готова. Залишилося викласти сир в пасочницу, выстеленную вологою марлею. Кінцями марлі ми прикриваємо сир, а зверху ставимо який-небудь вантаж. Наприклад, банку з водою. У такому вигляді відправляємо смакоту в холодильник на добу, час від часу зливаючи стікає сироватку.

От і все. Прибираємо вантаж, перевертаємо форму і знімаємо марлю з ласуна.

Прикрашаємо її цукатами, шоколадом або іншими солодощами по своєму смаку. Приємного апетиту!