Суп з галушками: прості і смачні рецепти приготування

Ось і закінчилась літня пора, і на зміну строкатому разнотравью серпня прийшла золота осінь. А разом з нею і перші холоди. У такі дні особливо хочеться домашнього тепла і затишку, тим більше після трудового дня. А що може зігріти тіло і душу краще, ніж чашка гарячого ароматного супу?

Напевно, багатьом знайоме приємне почуття, коли повертаєшся після прогулянки, а на столі вже чекає тарілка з смачним бульйоном, дбайливо звареним бабусею чи мамою. Тепер ми виросли, але це не означає, що таких маленьких радощів у житті немає місця.

У цій статті ми розглянемо варіанти приготування супу з галушками, здатного стати ситним обідом для цілої родини. Це блюдо, яке швидко готується, а з’їдається ще швидше.

Отже, влаштовуйтеся зручніше, припасайте папір і ручку і вибирайте потрібний рецепт, щоб вже завтра порадувати своїх близьких кулінарними сюрпризом.

Як приготувати суп з галушками на курячому бульйоні

Починаємо ми з ніжного супчика на курячому бульйоні. Це легке, майже дієтичне блюдо, яке по достоїнству оцінять як дорослі, так і діти.

Для приготування бульйону нам знадобиться:

  • 700-900 грамів курячої грудки;
  • 3 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • Сіль і зелень за смаком.

Самі галушки готуються з наступних інгредієнтів:

  • 7-8 ст. л. пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. молока;
  • Зелень за смаком.

Починаємо готувати бульйон. Для цього беремо курячі грудки, промиваємо їх, а потім заливаємо холодною водою і ставимо варитися. Чекаємо закипання.

Коли з’явиться піна, знімаємо її, додаємо сіль і встановлюємо повільний вогонь.

Через годину бульйон буде готовий. М’ясо виймаємо, відокремлюємо від кісток, шкіри, жиру, нарізаємо на маленькі шматочки.

Тепер потрібно зробити засмажку. Цибулю і моркву очистити, дрібно ріжемо і відправляємо на сковороду. Періодично помішуємо овочі, стежачи за тим, щоб вони не підгоріли.

Коли все готово, можна зайнятися галушками. Молоко і сирі яйця збиваємо, солимо й додаємо трохи зелені. В отриману суміш висипаємо борошно, після чого все перемішуємо до стану однорідної маси.

В цей же час паралельно нарізаємо картоплю на невеликі кубики і ставимо на вогонь, висипавши в каструлю з бульйоном. Через 5-7 хвилин додаємо зажарку і чекаємо закипання.
Після цього опускаємо в бульйон наші галушки. Найзручніше формувати їх за допомогою двох чайних ложок.

Щоб кульки не прилипали один до одного або стінок посуду, потрібно періодично помішувати суп.

Чекаємо ще 5-7 хвилин і подаємо страву на стіл.

Готовий суп можна прикрасити зеленню і полити майонезом. Приємного апетиту!