Різдвяне печиво – найбільш прості рецепти приготування

Одним з головних атрибутів Різдва є, звичайно ж, різдвяне печиво. У багатьох країнах без нього це свято просто не уявляють. А тому існує безліч варіантів частувань, кожен з яких гарний по-своєму.

Зацікавившись цією темою, я виявила, що різдвяне печиво дійсно може бути самим різним. Це стосується як набору інгредієнтів для самого тесту, так і способів сервіровки та оформлення. Сьогодні я поділюся з вами кількома рецептами, які здалися мені найбільш цікавими і вартими вашої уваги.

Таке печиво відмінно підійде для парадної сервірування будь-якого столу. Це універсальне частування — хороший варіант як для ділового прийому, так і для сімейної вечері. Якщо ви хочете розташувати до себе людину, просто пригостіть його смачним домашнім пряником і розмова зав’яжеться сам собою.

Зрозуміло, вам зовсім не обов’язково повторювати запропоновані варіанти від початку і до кінця. Як я вже сказала, для приготування такої випічки використовуються різні продукти, тому ви можете придумати власні комбінації інгредієнтів і способи декорування.

Крім цього, не забудьте по особливому прикрасити свій будинок, наприклад зробіть вінок і вироби разом з дітьми. Не забудьте запекти гусака чи качку і звичайно ж поставте кутю на стіл.

Різдвяне печиво — рецепт з глазур’ю

У Німеччині існує прекрасна традиція — перед Різдвом господиня кожного будинку збирає для гостей тарілку святкового печива. Готується частування протягом усього грудня і в результаті видається в самих різних варіантах оформлення й сервірування. Давайте подивимося, як справляється з цим завданням автор нашого першого рецепта, і навчимося у неї кількох корисним прийомам.

Для тесту нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 ст. л. молока;
  • 150 г пшеничного борошна і стільки ж — мигдальної;
  • Щіпка солі;
  • 80 г цукрової пудри;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • 125 г вершкового масла;
  • Ще трохи борошна, щоб присипати стіл.

Перелік інгредієнтів для прикраси виглядає так:

  • 100 г марципану;
  • 10 кандированных вишень;
  • 1 ч. л. рубаних фісташок;
  • 2 ч. л. рому;
  • 1 ч. л. цукатів;
  • 1 ч. л. вишневого желе;
  • 1 ст. л. шоколаду.
  • Ну і нарешті, для того щоб зробити глазур, потрібно підготувати:
  • 2 яєчних білка;
  • 200 г цукрової пудри.

Послідовність:

Змішуємо борошно пшеничне з цукровою пудрою і розпушувачем. Просіваємо отриману суміш через дрібне ситечко.

Шматочок вершкового масла нарізаємо на дрібні кубики ножем. Розм’якшувати попередньо масло не варто, потрібно, щоб воно залишалося твердим.

Викладаємо його в ємність з борошняною сумішшю. Додаємо мигдалеву борошно і пакетик ванільного цукру. Заливаємо все молоком.

Перемішуємо інгредієнти за допомогою міксера. В результаті вийде ось таке ось пухке тісто.

Замішуємо його вже руками, щоб вийшов грудку, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на годину в холодильник.

Цим часом можна зайнятися декором. Якщо вишні і цукати вже підсохли і втратили блиск, змочуємо їх ромом і залишаємо на кілька годин. Після будуть як новенькі.

Розрізаємо коктейльні вишні навпіл. Красиві половинки залишаємо цілими, некрасиві ще дрібніше рубаємо — вони нам теж знадобляться.

Присипаємо стіл борошном і викладаємо на нього наше тісто. Розкачуємо його в пласт завтовшки 3-4 мм. За допомогою форм вирізаємо прості фігурки.

Випікаємо печиво 8-10 хвилин при 180 градусах.

Якщо функціонал духовки надає таку можливість, поекспериментуйте з циркуляцією повітря, для різних порцій печива прибираючи або залишаючи її.

Так в різних “заходів” фігурки пропечуться по-різному, і результат вийде більш цікавим. Найкрасивіші печеньки відкладаємо в сторону — їх ми не будемо повністю покривати глазур’ю.

В цілому вийде приблизно 80 штучок В деякі з них вдавлюємо половинки вишень і рубані фісташки.

Розкачуємо марципан між двома поверхнями силіконового килимка. А потім вирізаємо з нього фігурки такої ж форми, що і печиво — можна трохи поменше. Решта обрізки можна буде розкачати в пласт ще раз. У підсумку фігурок з марципану вистачить, щоб прикрасити приблизно половину ласощів.

Приклеюємо марципан до печива на вишневе желе. Чекаємо пару годин, щоб деталі надійно скрепились один з одним, і після цього приступаємо до глазированию.

Збиваємо яєчні білки до стану піни і змішати з цукровою пудрою. Також можете використовувати вже готову покупну глазур, якщо вона вам більше подобається, чи це зручніше.

Вмочаємо в глазур всі заготовки крім того, що вже прикрашено вишнями і фісташками і окрім тих, які ми вирішили не покривати.

Далі, поки глазур не застигла, прикрашаємо частування різними інгредієнтами, комбінуючи їх по своєму смаку. Деякі фігурки можна залишити білими.

Зірочки, які ми залишали порожніми, поливаємо тонкою цівкою глазурі або розтопленого шоколаду, формуючи візерунок.

Коли глазур захолоне, створюємо з печива святкову композицію для подачі до столу. Приємного апетиту!

А ось ще один кулінарний шедевр, включайте швидше кнопку перегляду і повторюйте за автором:

Найпростіший рецепт приготування м’якого і смачного печива на Різдво

Це солодке різдвяне печиво обов’язково сподобається і дорослим, і дітям. Завдяки нескладному оформлення, воно буде виглядати святково, але при цьому ви не витратите багато часу на його приготування.

Автор цього майстер-класу пропонує зробити печиво з варенням, але за бажанням ви можете замінити цей інгредієнт на згущене молоко, шоколадну пасту, сметанний крем або улюблений топпінг.

Інгредієнти:

  • 350 г пшеничного борошна;
  • 200 г вершкового масла (дістаємо з холодильника заздалегідь);
  • 1 яєчний білок;
  • Щіпка солі;
  • 125 г цукрової пудри;
  • Ванільний цукор за смаком;
  • Варення за смаком.

Послідовність:

Змішуємо масло і яєчний білок, а потім посипаємо все цукровою пудрою. Збиваємо суміш, поки вона не стане пишнішим, після чого додаємо в миску сіль і ванільний цукор. Далі, потроху просіваючи борошно, замішуємо з усіх інгредієнтів м’яке еластичне тісто. Скачуємо його в кулю і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.

Коли зазначений час вийде, викладаємо тісто на стіл і розкачуємо його в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі кружечки. Половину з них залишаємо цілими, в інших в центрі вирізаємо фігурки.

Викладаємо всі заготовки на деко і випікаємо їх близько 10 хвилин при 200 градусах. Після цього змащуємо цілі кружечки улюбленим варенням і накриваємо гуртками з отворами. Трохи натискаємо на солодощі, щоб половинки краще скрепились. Приємного апетиту!

Як приготувати різдвяні печива своїми руками з імбиром і корицею

Якщо ви завжди хотіли спробувати класичне різдвяне печиво з імбиром і корицею, тепер у вас є така можливість! Завдяки цьому способу ви навчитеся готувати ласощі, як з журнальних картинок. І звичайно ж, це по достоїнству оцінять всі, кого ви запросите на святкову вечерю.

Інгредієнти:

  • 100 г цукру;
  • 170 г меду;
  • 2 ч. л. соди;
  • 1.5 ч. л. імбиру;
  • 1 ч. л. кардамону;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 150 г вершкового масла (розм’якшеного при кімнатній температурі);
  • Близько 400 г борошна.

Для глазурі:

  • Приблизно 200 г цукрової пудри;
  • Сік, вичавлений з половинки лимона.
  • Крім цього, знадобляться формочки для вирізання фігурок і кондитерський мішок.

Послідовність:

Змішуємо мед з цукром і спеціями.

Ставимо отриману масу на вогонь і доводимо її до кипіння.

Переливаємо суміш в чашку, де будемо замішувати тісто. Додаємо соду.

На наших очах суміш почне підніматися. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Розтоплювати попередньо олія не потрібно — ми змішаємо його з гарячою масою, так що він швидко розтане.

Порціями всипаємо борошно.

Перемішуємо.

Коли тісто стане досить густим, перекладаємо його на стіл і продовжуємо замішувати, при необхідності присипавши борошном поверхню столу.

Розкачуємо тісто в пласт. Оптимальна товщина — 3-4 мм. Якщо хочеться, щоб печиво було більш пухким, можна збільшити товщину.

За допомогою формочок вирізаємо з тіста фігурки. Після обрізки знову розгортаємо і використовуємо, таким чином, максимальна кількість тіста.

Викладаємо заготовки на пергаментний папір і випікаємо 5-10 хвилин при 160-180 градусів. Коли тісто зарум’яниться, виймаємо деко.

Обережно перекладаємо частування на плоску поверхню. Не кладемо його один на одного! Воно дуже крихке і може зламатися. Коли всі фігурки будуть готові, зробимо глазур. Для цього вичавлюємо з лимона сік і пропускаємо його через сито. Поступово додаємо в нього цукрову пудру до тих пір, поки глазур не придбає консистенцію, підходить для створення візерунків на печиво. Зазвичай йде близько 200 г пудри або трохи більше.

Заливаємо нашу глазур в кондитерський мішок і декоруємо з його допомогою наші фігурки. Коли глазур захолоне, частування можна буде подавати до столу. Приємного апетиту.

Рецепт різдвяного печива без імбиру

Готувати таке печиво можна з різних інгредієнтів. Це не обов’язково повинні бути класичні кориця і імбир. Наприклад, автор нашого наступного рецепта ділиться способом готування розсипчастою медової випічки, яка буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • Щіпка солі;
  • 0.5 ч. л. кориці;
  • 90 г меду;
  • 0.5 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. апельсинової цедри;
  • 1 яйце.

Послідовність:

У глибокій мисці змішуємо вершкове масло і яйце. Збиваємо. Додаємо мед і лимонну цедру. Збиваємо все ще раз.

Всипаємо в ємність борошно. Додаємо сіль і розпушувач, корицю.

Замішуємо м’яке, у міру щільне тісто. Воно буде трохи липнути — щоб цього не відбувалося, прибираємо його на 30 хвилин у холодильник, попередньо загорнувши в пакет.

З готового тіста скачуємо невеликі ковбаски, кожну з яких згортаємо в кільце. Викладаємо отримані бублики на деко і готуємо 10-15 хвилин при 180 градусах.

Присипаємо ще тепле печиво цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Майстер-клас про те, як зробити печиво до Різдва Христового з шоколадом

Приготувати смачне святкове печиво зовсім не так складно, як здається. Існує величезна кількість інгредієнтів, які при поєднанні дадуть приголомшливий результат. Зовсім як у нашому останньому рецепті!

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки;
  • 100 г шоколаду;
  • Вершкове масло — 1 пачка;
  • Манна крупа — 4 ст. л.;
  • 4 ст. л. звичайного або тростинного цукру;
  • 2 ч. л. кориці;
  • 3 ч. л. сушеного імбиру;
  • Рідкий мед — 3-4 ст. л.;
  • Розпушувач — 1-2 ч. л.;
  • Мускатний горіх — 2 ч. л.;
  • Щіпка меленої гвоздики — за бажанням.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра — 0,5 склянки;
  • Лимонний сік — 1 ст. л.

Послідовність:

Просіваємо борошно, а потім змішуємо з імбиром, манкою, корицею і розпушувачем. Також додаємо гвоздику і мускатний горіх.

Шоколадку ламаємо на шматочки і викладаємо в одну ємність разом з медом і цукром. Розтоплюємо всі інгредієнти до однорідного стану. Для цього можна поставити каструльку на вогонь або організувати водяну баню.

Заливаємо масою борошняну суміш. Замішуємо з неї м’яке пластичне тісто. Скачуємо його в кулю і, обмотавши харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Далі дістаємо тісто і ділимо його на дві частини. Одну розгортаємо в пласт і вирізаємо з нього фігурки за допомогою кондитерських форм.

Готуватися така випічка буде при 180 градусах приблизно 10-15 хвилин.

В цей час розкачуємо половину і готуємо фігурки для другого заходу. При бажанні можна зробити глазур і прикрасити печиво.

На цьому наш невеликий майстер-клас закінчено. Сподіваюся, ви винесли для себе багато корисного і вже знаєте, чим порадувати своїх близьких на Різдво. Приємного апетиту!