Смачний суп з фрикадельками і галушками по-українськи
Галушки (чи галушки) чудово поєднуються з фрикадельками. Чи варто говорити про те, що такий суп виходить дуже наваристим і поживним? А найголовніше, надзвичайно смачним! При цьому для приготування не потрібні складні інгредієнти. Більшість необхідного вже напевно лежить у вашому холодильнику.
Отже, для бульйону нам потрібно:
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 1 солодкий перець;
- 2 маринованих огірка;
- 3 ст. л. топленого масла;
- стебло селери.
І нарешті, галушки вимагатимуть:
- 2 ст. л. кефіру;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 100 грамів борошна;
- Яйце;
- 4 зубчики часнику;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- прянощі і сіль за смаком.
Для фрикадельок:
- 200 г фаршу
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
Починаємо з приготування галушок. Для цього збиваємо масло з яйцем і до отриманої суміші додаємо інші інгредієнти. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло тісто без грудочок.
Щоб зробити фрикадельки, також змішуємо всі перераховані вище у списку компоненти ( з тертим на крупній тертці цибулею).
Важливо! Після цього формуємо м’ясні кульки розміром приблизно з волоський горіх.
Потім беремо каструлю, змащуємо її маслом дно і підсмажуємо в ній цибулю, селеру, перець і моркву, попередньо нарізані на дрібні шматочки. Заливаємо овочі 2 літрами води, кидаємо огірки і чекаємо закипання. Далі опускаємо у воду фрикадельки.
Через 5 хвилин починаємо варити галушки. За допомогою двох чайних ложок робимо акуратні кульки і додаємо їх в суп. Коли тісто закінчиться, чекаємо ще кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
Гарячий український суп з фрикадельками і галушками готовий. Можете подавати до столу.