Суп з галушками: прості і смачні рецепти приготування

Смачний суп з фрикадельками і галушками по-українськи

Галушки (чи галушки) чудово поєднуються з фрикадельками. Чи варто говорити про те, що такий суп виходить дуже наваристим і поживним? А найголовніше, надзвичайно смачним! При цьому для приготування не потрібні складні інгредієнти. Більшість необхідного вже напевно лежить у вашому холодильнику.

Отже, для бульйону нам потрібно:

  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 маринованих огірка;
  • 3 ст. л. топленого масла;
  • стебло селери.

І нарешті, галушки вимагатимуть:

  • 2 ст. л. кефіру;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 100 грамів борошна;
  • Яйце;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • прянощі і сіль за смаком.

Для фрикадельок:

  • 200 г фаршу
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Починаємо з приготування галушок. Для цього збиваємо масло з яйцем і до отриманої суміші додаємо інші інгредієнти. Все ретельно перемішуємо, щоб вийшло тісто без грудочок.

Щоб зробити фрикадельки, також змішуємо всі перераховані вище у списку компоненти ( з тертим на крупній тертці цибулею).

Важливо! Після цього формуємо м’ясні кульки розміром приблизно з волоський горіх.

Потім беремо каструлю, змащуємо її маслом дно і підсмажуємо в ній цибулю, селеру, перець і моркву, попередньо нарізані на дрібні шматочки. Заливаємо овочі 2 літрами води, кидаємо огірки і чекаємо закипання. Далі опускаємо у воду фрикадельки.

Через 5 хвилин починаємо варити галушки. За допомогою двох чайних ложок робимо акуратні кульки і додаємо їх в суп. Коли тісто закінчиться, чекаємо ще кілька хвилин і знімаємо каструлю з вогню.

Гарячий український суп з фрикадельками і галушками готовий. Можете подавати до столу.