Як зробити мило своїми руками поетапно – легка інструкція з фото та описом

Вчимося робити цікаве мылок в домашніх умовах. Поетапна інструкція з докладним описом, схемами і рецептом від майстринь порталу.

Миловаріння в домашніх умовах вважається захоплюючим заняттям. Поєднання натуральних інгредієнтів і дотримання пропорційності речовин дозволяє зробити якісний продукт, який буде зволожувати і живити шкірний покрив.

Досвідчені косметологи рекомендують регулярно використовувати дану продукцію. Сьогодні розроблено безліч інструкцій і рецептів, як правильно зробити мило своїми руками. У ході роботи можна використовувати пелюстки троянд, екстракти фруктових кісточок, різні глітер та яскраві пігменти.

В спеціалізованих магазинах натуральні косметичні засоби відрізняються своєю високою вартістю. Як зробити мило в домашніх умовах? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів для виготовлення уходового кошти.

Що знадобиться для миловаріння?

Професійні миловари виготовляють мило з використанням жирів і лугу. У спеціалізованих відділах для творчості представлений широкий вибір мильної основи, яку застосовують в якості сполучного ланки для косметичного засобу.

– Початківцю мыловару рекомендується використовувати в якості основи звичайне дитяче мило без будь-якого запаху. У складі даних засобів по догляду за обличчям і тілом не використовують різні екстракти та їдкі пігменти. Таке мило рекомендовано використовувати для немовлят. Їх шкірний покрив відрізняється своєю уразливістю до дії агресивного хімії.

Що входить в простий рецепт виготовлення домашнього мила?

Для цього знадобитися наступні речовини:

  • 3 пачки простого дитячого мила;
  • 6 ложок натурального масла. Для роботи можна використовувати оливкове, мигдальне, кокосове масло. Вони відрізняються своєю жирністю і наявності величезної кількості вітамінів;
  • 200 мл окропу;
  • 3 ложки гліцерину.

Якщо в якості додаткових речовин використовують трав’яні відвари, то кількість гарячої води розраховується виходячи з об’єму рідини. Готова продукція не підлягає тривалому зберіганню.

Попереднє мильні бруски натирають на дрібній тертці. Досвідчені миловари рекомендують здійснювати дану маніпуляцію в захисних рукавичках і масці. Дрібні частинки при механічному впливі можуть потрапити на слизові оболонки очей та носа. Надалі вони можуть призвести до подразнення і опіку.

В пластикову ємність наливають масла і гліцерин. Суміш трохи нагрівають і поступово починають додавати дрібну мильну стружку. Всі інгредієнти ретельно перемішуються один з одним.

Коли консистенція загусла можна додавати воду. Основне завдання полягає в повному розчиненні мильної стружки в складі рідини.

Готова маса повинна мати консистенцію пісочного тіста. В мильну суміш додають різні речовини, що володіють скрабирующим ефектом. Після цього можна формувати мильні бруски. Для цього використовують силіконові форми. Їх попередньо змащуються оливковою олією. Коли продукція повністю сформована її залишають до повного остигання в протягом 1 дня.