Вершкові та сирні сири – види, назви та фото

Вершкові та сирні сири: види, назви та фото

Ніжні вершкові та сирні сири є незамінними для десертів, ролів, салатів або основних страв. Вони дуже відрізняються від звичайних м’яких і плавлених сирів, тому замінити одне іншим просто неможливо. Розповідаємо про найпопулярніші види!

Творожні сири для крему, тортів та чізкейків

Для десертів найкраще підходять саме сирні сири. Вони дуже ніжні, легко збиваються з іншими інгредієнтами та гармонійно доповнюють смак.

Фромаж Блан

Французький сирний сир чудово підходить для випікання та інших десертів. Його роблять із молока, закваски та сичужного ферменту. Це дуже простий нейтральний варіант, яким можна замінити звичайний сир.

Фромаж Блан

Бурсен

Найніший сир із молока з вершками відрізняється сирною консистенцією та злегка солонуватим смаком. Незважаючи на це, він чудово підходить для тортів та чізкейків. Хоча його часто роблять із травами, томатами та іншими добавками – для салатів та закусок. Калорійність – близько 400 ккал.

Бурсен

Каймак

М’який сир каймак готують на основі однойменного кисломолочного продукту, особливо він поширений на Кавказі. Легкий і приємний смак стає більш солоним, зі збільшенням термінів витримки. На основі каймака виходять відмінні креми та соуси, хоча він дуже універсальний загалом.

Каймак

Петіт-Свісс

Французький сир Le petit-suisse відрізняється солодкуватим смаком та відмінно підходить саме для випічки. Коров’яче молоко збагачується жирними вершками, причому це старовинний рецепт із часів Середньовіччя!

Петіт-Свісс

Вершкові сири для суші

Такі вершкові сири традиційно жирніші, солонуваті, з нейтральним і м’яким смаком. Рекомендуємо спробувати такі різновиди!

Філадельфія

Цей найпопулярніший вершковий сир роблять із молока та вершків найвищої якості. Він ідеально поєднується з морепродуктами, рибою та свіжими овочами. Його калорійність у середньому близько 253 ккал. Єдина суттєва вада філадельфії – його ціна, особливо у зв’язку з логістичними труднощами.

Філадельфія

Маскарпоне

Це один із найбільш калорійних вершкових сирів із виразним молочним запахом. Його з успіхом застосовують у всіх кулінарних сферах – від ролів до вишуканих чізкейків. У маскарпоні ніжний солодкуватий присмак. Класичний рецепт включає навіть вершки молока буйвола.

Маскарпоне

Рікотта

На відміну від маскарпоне, у рікотті навпаки мінімум калорій – 174. Це італійський сир, який зараз виготовляють із різних видів молока. Крім того, при виготовленні використовується морська вода, що дає цей солоний присмак і робить сир ще кориснішим.

Рікотта

Буко

Нейтральний вітчизняний вершковий сир, який радує різноманітністю лінійки. Зокрема, його випускають різної жирності, тому завжди можна підібрати варіант для себе. З переваг доступна ціна. У складі молоко, вершки та закваска.

Буко

Креметте

Широкодоступний у будь-якому продуктовому супермаркеті вершковий сир продається у зручних невеликих упаковках. Він добре тримає форму ролів, відрізняється простим нейтральним смаком, і з ним упорається навіть новачок.

Креметте

Творожніта вершкові сири для салатів

Для салатів підходить буквально все, що заманеться. Адже гармонія смаку залежить від поєднання продуктів загалом, а чи не лише від сиру. Зверніть увагу на такі варіанти!

Фета

Грецька фета – вірний супутник грецького салату та інших рецептів місцевої кухні. За консистенцією фета нагадує пресований сир, але набагато солоніший. У смаку читається виражена кислинка. Середня калорійність – близько 260 ккал. До речі, раніше справжню фету робили лише з молока кіз чи овець, але зараз це вже не так суворо.

Фета

Манурі

Ще один грецький сир, але цього разу вершковий і куди менш солоний, ніж фета. Він дуже м’який і ніжний, і зазвичай готується з козячого чи овечого молока. Калорійність манурі найчастіше коливається не більше 300-400 ккал. Текстура така, що при нарізанні вона не повинна розсипатися.

Манурі

Шавру

Ніжний кремовий сир найкраще розкривається саме у салатах та закусках. Але його можна використовувати в основні страви і навіть десерти. Це м’який козячий сир, з якого якраз добре починати знайомство із сирами цього сегменту.

Шавру

Альметте

Творожний коров’ячий сир випускають у чистому вигляді та з різними добавками зі спецій та зелені. В основі – молоко та натуральний йогурт, який забезпечує м’яку однорідну консистенцію. За текстурою та зовні альметте дуже сильно нагадує сир.

Альметте

Мізітра

Цей ніжний розсипчастий сир кришать у салати або висушують у солі для натирання. Для нього потрібна підігріта сироватка, молоко та вершки. Існує кілька різновидів мізитри, у тому числі кисла. Калорійність – близько 198 ккал.

Мізітра