Вершкові та сирні сири – види, назви та фото

Вершкові та сирні сири: види, назви та фото

Ніжні вершкові та сирні сири є незамінними для десертів, ролів, салатів або основних страв. Вони дуже відрізняються від звичайних м’яких і плавлених сирів, тому замінити одне іншим просто неможливо. Розповідаємо про найпопулярніші види!

Творожні сири для крему, тортів та чізкейків

Для десертів найкраще підходять саме сирні сири. Вони дуже ніжні, легко збиваються з іншими інгредієнтами та гармонійно доповнюють смак.

Фромаж Блан

Французький сирний сир чудово підходить для випікання та інших десертів. Його роблять із молока, закваски та сичужного ферменту. Це дуже простий нейтральний варіант, яким можна замінити звичайний сир.

Фромаж Блан

Бурсен

Найніший сир із молока з вершками відрізняється сирною консистенцією та злегка солонуватим смаком. Незважаючи на це, він чудово підходить для тортів та чізкейків. Хоча його часто роблять із травами, томатами та іншими добавками – для салатів та закусок. Калорійність – близько 400 ккал.

Бурсен

Каймак

М’який сир каймак готують на основі однойменного кисломолочного продукту, особливо він поширений на Кавказі. Легкий і приємний смак стає більш солоним, зі збільшенням термінів витримки. На основі каймака виходять відмінні креми та соуси, хоча він дуже універсальний загалом.

Каймак

Петіт-Свісс

Французький сир Le petit-suisse відрізняється солодкуватим смаком та відмінно підходить саме для випічки. Коров’яче молоко збагачується жирними вершками, причому це старовинний рецепт із часів Середньовіччя!

Петіт-Свісс

Вершкові сири для суші

Такі вершкові сири традиційно жирніші, солонуваті, з нейтральним і м’яким смаком. Рекомендуємо спробувати такі різновиди!