Види сирів з цвіллю – назви, фото та описи (список)

Види сирів з пліснявою: назви, фото та описи

Хочемо поділитися з тобою добіркою для справжніх гурманів! Розповідаємо про найкращі види сирів із пліснявою з назвами, фото та описами. Так що озброюйся новою інформацією та сміливо вирушай на пошуки нових гастрономічних вражень!

Сири з білою пліснявою

Такі сири зазвичай бліді, із сіруватим відтінком. Вони найпоширеніші, і водночас це класичний варіант.

Брі

Сир Брі давно не потребує представлення. Округла головка покрита характерною сірою кіркою. Щільність сиру залежить від термінів дозрівання. Запах різкий, але смак ніжний.

Брі

Камамбер

Загалом камамбер не надто відрізняється від бри, але він м’якший і добре плавиться при приготуванні. М’якуш темніший, а у смаку читаються грибні нотки. У складі одночасно цільне та знежирене молоко.

Камамбер

Кулом’є

М’який коров’ячий сир родом із Франції став альтернативою Брі.Традиційно його роблять у маленьких головках, і спочатку так повелося, тому що з транспортуванням великих, але крихких головок бри були проблеми.

Кулом'я

Нахатець

М’який сир довго дозріває, але в результаті виходить найніжніша м’якоть і така ж м’яка та повітряна скоринка. Саме по цій скоринці нещас найпростіше дізнатися.

Нешатель

Шаурс

Маленькі квадратні голівки вкриті білою скоринкою, практично без характерних сірих відтінків. Сам сир швидше кремовий, з грибним або горіховим післясмаком.

Шаурс

Рокамадур

Козий сир із природною пліснявою скоринкою роблять строго з молока з двох удоїв. Він дозріває 4 до тижнів і поступово змінює відтінок від білого до темного рудуватого. Смак рокамадура – ​​кислуватий та горіховий.

Рокамадур