Чи варто відчинити дверцята холодильника, і в ніс вдарив різкий огидний запах цвілі, зіпсованих продуктів чи затхлості? Що тепер: міняти дорогу техніку чи викликати майстра? Для початку можна спробувати впоратися самостійно. А ми розповімо, як!
1. Генеральне миття
Перший і головний спосіб, з якого потрібно почати, – це ретельне миття холодильника. Без неї навіть найкращі поглиначі запахів позбавлять лише наслідків, а не самої проблеми. Відключи холодильник від мережі, виклади та заодно переглянь продукти, склади їх у сумку-холодильник або на балкон.
М’якою губкою відмий усі стінки, дістань і промий полиці з піддоном, вичисти щіточкою стики та ущільнювачі. Можеш взяти звичайний мильний розчин або спеціальні миючі засоби (делікатні та без абразивів). Ретельно всі висуши і протріть сухими рушниками, щоб ніде по кутах не залишилася вода.
2.Оцет
Розведи оцет з водою навпіл і протри всі поверхні після того, як вимиєш їх з милом. Щоб захистити руки від агресивного розчину, одягни господарські рукавички. Після обробки відкрий вікна на кухні та просуши холодильник з відкритими дверцятами, щоб пішов характерний різкий оцтовий запах.
3. Нашатирний спирт
Нашатирний спирт знищує бактерії, прибирає сторонні запахи і вимиває плями, що залишилися. Щоб зробити розчин, в літр води влий ложку нашатирю і перемішай. Вимочи в рідині губку, протри весь вміст холодильника і провітрю.
4. Лимонна кислота
Лімонна кислота – приємніший засіб для чищення та антибактеріальний засіб без такого різкого запаху, як у оцту або нашатирю. Розведіть ложку порошку або кілька ложок лимонного соку на літр води. Можеш додати трохи звичайного спирту.
Смочи в розчині губку і протри всі поверхні холодильника, а для закріплення результату можеш пройтися поверх свіжою цедрою. Або використовуй пульверизатор для обприскування.