М’які сири дуже різні за щільністю та консистенцією. А ось виділити у них загальні смакові риси дуже складно, настільки вони всі оригінальні. Тому ми дізналися для тебе все про різні види м’яких сирів, і підготували – список із назвами, фото та описами!
М’які сири з білою пліснявою
Благородна біла пліснява – це класика для гурманів. Такі сири дуже популярні, поширені та універсальні. З них і можна почати знайомство зі специфічним продуктом!
Брі
М’якість і текстура сиру бри залежить від термінів дозрівання. Чим він менший – тим м’якша і ніжніша текстура. Брі – один із найпопулярніших і класичних сирів із білою пліснявою.
Камамбер
Камамбер дуже схожий на бри, але його м’якуш ще м’якший. Він добре плавиться, тому його часто смажать. Колір сиру досить темний, а смак – трохи грибний.
Нахатець
У цього сиру дуже приємна не тільки м’якоть, а й сама скоринка з білої цвілі.За рахунок тривалого дозрівання у неї дещо відрізняється текстура. У нешатель дуже вишуканий смак, і це чудова закуска.
Каре
Жирний м’який сир має досить нейтральний смак і легший аромат, порівняно з іншими сирами з пліснявою. Якщо це твій перший досвід у подібних закусках – починай із каре!
Шаурс
Текстура цього сиру настільки м’яка, що його можна було б назвати кремовим. Смак шаурсу такий самий оригінальний – чи то грибний, чи то горіховий.
М’які сири з блакитною пліснявою
Вишукані сири – розкішна самостійна закуска. Крім того, їх використовують у салатах, соусах, основних стравах і навіть у деяких десертах!
Рокфор
Традиційно його готують із овечого молока, причому на одному з етапів приготування використовується житній хліб. Саме тому у нього такий рідкісний, особливий та відомий смак.