Як зробити коптильню холодного копчення: креслення, схеми, конструкції та особливості застосування

Покрокова інструкція, як зробити функціональну коптильню холодного копчення своїми руками. Фото, схеми, креслення, розміри і проектування в домашніх умовах.

Установка холодного копчення

В цьому випадку не можна використовувати звичайні методи спалювання для отримання диму. У більшості випадків найпростіший спосіб холодного копчення – це використання зовнішньої топки, дим від якої закачується в коптильню по трубі. Розміри коптилен можуть бути найрізноманітніші, топкова камера повинна бути не менше 50 см, бочка для коптильні – близько 170 див.

Коли дим проходить по трубі, він остигає. Це гарна ідея, зробити вентиляційний отвір топки так, щоб контролювати тепло вогню і виробництво диму.

Коптильна камера являє собою окремий контейнер, зі стелажами. Ця камера може бути такий же простий, як пластиковий холодильник або стара дерев’яна бочка.

Дешевий і простий варіант коптильні своїми руками – помістити електричну плиту в картонну коробку, покласти кілька дерев’яних шматків на сковороду і помістити в коробку невеликий комп’ютерний вентилятор.

Виріжте кілька вентиляційних отворів у коробці, щоб підтримувати потік повітря. Запустіть кілька фольгованих повітроводів з коробки до вашої камери коптильні (ви можете зробити картонну двері, з отвором відповідного розміру для воздуховода).

Зверніть увагу – ця конструкція небезпечна, так що стежте за нею. Коли дерево димить, вентилятор нагнітає дим через трубу камеру коптильні. Знадобляться дуже точні термометри, щоб контролювати температуру.

Набір для холодного копчення

Якщо у вас є майстерно побудована електрична коптильня, то набір для холодного копчення – це хороший простий варіант. Цей комплект кріпиться до порту завантаження деревної тріски коптильні. Ви можете сподіватися на безперервне копчення протягом 6 годин, при температурі 30°С.

Коптильня може робити трохи креозоту, залишаючи їжу з гірким присмаком. Існує декілька рішень цієї проблеми. Один з них – додати близько 15 див. сушильної трубки, щоб видалити креозот. Це також забезпечить кращий контроль температури.

Інша ідея полягає в тому, щоб спочатку дати вогню достатньо кисню. Нехай тріски спалахнуть, і білий дим вляжеться. Як тільки утворюється тонкий синій дим, подавайте його в коптильну камеру. Просто заповніть дымогенераторы для коптилен гранулами, використовуйте факел, щоб запалити їх на одному кінці, утримуючи полум’я на гранулах, поки вони не займуться.

Нехай гранули горять, поки вони не розжариться, а потім задуйте полум’я. Помістіть курильницю в свою плиту. Це додаток є простим способом отримання диму з допомогою гранул або тирси.

Пристрій забезпечує 4-6 годин диму. Тим не менш, це може бути пов’язано з різними факторами, такими як марка гранули, яку ви використовуєте, чи правильно ви слідували інструкціям.

Сир холодного копчення дає чудові результати приблизно за 2-4 години холодного копчення. Якщо дозволити сиру стати занадто гарячим, то він розплавиться.

Холодне копчення не для всіх. Щоб зробити це безпечно, це вимагає точності і терпіння, потрібно бути готові інвестувати час і гроші. Найбезпечніший спосіб зробити це – прокоптити м’ясо холодним димом, а потім приготувати його перед вживанням в їжу.