Як зробити мангал своїми руками – легка інструкція з фото та описом

Огляд ідей для створення незвичайного мангалу своїми руками. Фото готових рішень, схеми, креслення та інструкція з фото та описом етапів.

Процес приготування шашлику у багатьох людей викликає асоціацію з приємним відпочинком на дачі або в заміському будинку, з виїздом на природу в компанії друзів. Вдале приготування цього всенародно улюбленого страви залежить не тільки від якості замаринованого м’яса, але і від правильного зручного мангалу.

Особливості і пристрій

Мангалом називається спеціальне пристосування для приготування їжі на вугіллі. Придбати його можна без проблем, але недорогі розбірні вироби швидко виходять з ладу, прогорая і деформуючись, а міцні і якісні мають високу ціну. Тому кращим варіантом, що відповідає вимогам і смакам власника, буде мангал, виготовлений власними руками.

На перший погляд, конструкція виробу досить проста, але при більш детальному вивченні можна помітити деякі особливості, від яких і залежить якість приготовлених страв:

  • глибина;
  • отвори в нижній частині;
  • розмір конструкції;
  • поглиблення для шампурів.

Правильна глибина дозволяє розмістити достатню кількість вугілля і отримати необхідну температуру для приготування м’яса.

Отвори в нижній частині забезпечать надходження повітря, необхідного для підтримки температури вугілля. Розміри мангалів підбираються індивідуально. Вони розраховуються виходячи з кількості використання шампурів або розміру решітки для барбекю.

Виріб повинен мати ширину, достатню для розміщення всього шампура, і довжину, що дозволяє готувати одночасно не менше восьми порцій. Виїмки для установки шампурів дозволяють регулювати положення м’яса для го рівномірного обсмаження.