Тонкий і хрусткий приготований хмиз за класичним рецептом
Хочу познайомити вас з класичним хрустким хмизом. Це більш спрощений рецепт знайомого нам печива. Дійсно бюджетний варіант улюбленого страви дитинства. Ви залишитеся в приємному шоці, коли приготуєте саме таку ласунку. А ваші домочадці будуть вас дякувати і цілувати.
Нам знадобиться:
- Борошно (760 г)
- Яйця (3 шт)
- Фільтрована Вода питна (1 склянка)
- Сіль кухонна (1 щіпка)
- Цукрова пудра
- Олія рафінована
Етапи:
1. Дістаємо миску, додаємо туди яйця, потім кухонну сіль і ретельно збиваємо.
2. Наливаємо в миску склянку води і ретельно перемішуємо до однорідної маси. Борошно, просеявшись, повинна бути висипана з усіма інгредієнтами разом.
3. Залишаємо готове круте тісто настоятися хвилин на 25 у прохолодне місце. Після тонко розкачуємо масу, ріжемо на прямокутники і робимо в середині кожного отвір, вивертаючи через нього один край заготовки назовні.
4. Беремо сковорідку, рясно наливаємо олію. Вона повинна бути розжареним. Розкладаємо наші шматочки тіста і готуємо до рум’яності.
5. Посипаємо печиво цукровою пудрою. Наш смачний десерт готовий. Приємного апетиту!
Хрусткий хмиз на горілці: простий рецепт
Самий, мабуть, ексцентричний рецепт з усіх, якими я з вами поділюся. Але не можу не відзначити також і його вишуканості, відмінного смаку! Десерт вийде обалденным. Завдяки горілці наше печиво буде хрустке зовні, а всередині дуже ніжне і м’яке. Уявляєте, як таке можливо? Так, виходить супер! Неймовірний варіант!
Для цього нам знадобиться:
- Яйця (4 шт)
- Кефір (500 мл)
- Борошно (5-6 склянок)
- Сода (1,5 ст. л)
- Горілка (4 ст. л)
- Цукор (4 ст. л)
- Сіль (1 ч. л)
Етапи:
1. Яйця розтираємо з цукром.
Важливо: Горілка повинна вливатися на етапі додавання соди з кефіром до яєць.
2. Ми повинні додати борошно і замісити тісто.
3. Залишаємо тісто на деякий час, а потім приступаємо до розкочування.
4. Ріжемо на тонкі смужки, роблячи з них ромбики а потім отвору і вивертаємо навиворіт.
5. Приступаємо до обжарке. Смажимо тісто на великій кількості олії до золотистого, рум’яного відтінку.
6. Завершальний момент-пудра. І можна подавати до столу наш смачний десерт! Приємного апетиту!