Хмиз: тонкий і хрусткий! Дуже смачні перевірені рецепти

Розанцы на сметані

Хто ще не знайомий з таким видом хмизу, як розанцы? Це ще один стародавній рецепт, який відрізняється своїм витонченим смаком. Все за рахунок сметани. Це ніжне печиво відмінно підійде до сніданку з чашкою чаю або ароматної кави.

Нам знадобиться:

  • Жовтки курячих яєць (8 шт)
  • Сметана (200 г)
  • Масло пісне (1 склянка)
  • Борошно (2 склянки)
  • Сіль 1 щіпка)
  • Цукрова пудра

Етапи:

1. Необхідно змішати сметану з яєчними жовтками і сіллю.

2. Додаємо борошно. І починаємо замішувати наше тісто. Далі в процесі необхідно додавати борошно невеликими порціями.

Під час замісу тіста допускається додати столову ложку масла.

Це зробить наше тісто більш пластичним.

3. Ми повинні дуже ретельно розкачати наше тісто. Його товщина не повинна перевищувати 2 мм Чє тонше, тим краще.

4. Далі все як завжди: тісто розрізаємо на прямокутники, робимо надріз всередині кожного і вивертаємо назовні куточок.

5. Ми повинні розігріти олію на сковороді. (Побільше) Кладемо туди розанцы для повноцінної обжарювання.

6. Посипаємо наш виріб пудрою. Всі! Можна пробувати! Виглядає дуже апетитно. Приємного апетиту!

Відео про те, як приготувати хмиз швидко і легко в домашніх умовах

Ще один класний варіант, який мені пощастило побачити в цьому ролику з каналу ютуб. Сподіваюся і ви зацініть, тим більше, що автор все поетапно показує і розповідає. Така інструкція допоможе у всьому детально розібратися.

Як зробити солодкі трояндочки на молоці

Солодкі трояндочки на молоці – це десерт для естетів. Тому що естетика цієї страви зашкалює. Ми зробимо з вами не просто смачну випічку, але і красиву! Вона не тільки вгамує ваш голод, але і прикрасить, різноманітить ваше меню.

Для цього нам знадобиться:

  • Яйце (1 шт)
  • Маргарин (4 ст. л)
  • Сухі дріжджі (1 ст. л)
  • Рослинна олія (4 ст. л)
  • Цукор (4 ст. л)
  • Сіль (0,5 ч. л)
  • Молоко (200 мл)
  • Борошно (450 г)

Етапи:

1. Беремо якусь миску. Змішуємо в неї яйце, маргарин, молоко, рослинне масло, сухі дріжджі, сіль, цукор. Ретельно все перемішуємо до однорідної маси.

2. Беремо посуд(побільше). Робимо якусь ямку, поглиблення. Саме там буде отримана суміш надалі.

3. Необхідно вилити в цю ямку суміш, яку ми отримали з першого пункту.

4. Формуємо наше тісто. Таке воно еластичне і привабливе.

Тісто має добряче настоятися. Тому ми з вами його накриваємо з усіх боків пакетом, а поверх пакету рушником. Щоб тісто знаходилося в теплі. Настоюватися воно буде півгодини.

5. Можемо приступати до розкочування тіста, в процесі чого посипаємо його цукром.

7. Далі ми з вами повинні зробити з тіста кілька товстих ковбасок. Тобто закатати його шар за шаром. А після защемить тісто з одного боку і порізати на кілька дрібних троянд. Ось, що повинно вийти.

8. Тепер приступаємо до духовці. Вона повинна бути нагріта на 180-200 градусів. Кладемо туди наші трояндочки і залишаємо на 30 хвилин.

9. Готово! Можна приступати до страви нашої смакоти. Ну тільки подивіться, які вони повітряні і красиві. Аж їсти шкода.. Згодні зі мною?

Ну ось, всі карти перед вами розкриті. Тепер ви знаєте самі різні варіації приготування домашньої випічки у вигляді хрустких хворостів. Дуже швидко, а саме головне – корисно. І на будь-який випадок життя. Радуйте себе і своїх близьких, до швидкої зустрічі!