Види сирів з цвіллю – назви, фото та описи (список)

Каре

Жирний сир з м’яким присмаком відмінно підходить для знайомства із сирами з пліснявою. Якщо хочеться більшої виразності, каре можна їсти разом із скоринкою.

Каре

Булет д`Авен

У цього сиру настільки неприємний аромат, що спробувати його ризикне не кожен. Але цей недолік компенсується багатством смаку. Булет д`Авен виготовляють із сирної маси, витриманої у пивному розчині з травами та спеціями.

Булет д`Авен

Ружетт

Росольний цвілий сир має трохи рожевий відтінок, тому що в ньому є паприка. Аромат різкий і трохи аміачний, тож до нього доведеться звикнути.

Ружетт

Сири з блакитною пліснявою

Блакитні прожилки надають сиру не тільки неповторного смаку та аромату, а й цікавого зовнішнього вигляду. Вони одразу привертають увагу на прилавку!

Рокфор

Цей відомий сир із блакитною пліснявою готують із овечого молока з додаванням житнього хліба. Для рівномірного та акуратного малюнку цвіль впроваджують за допомогою спиць.

Рокфор

Данаблю

Цей сир відрізняється виразним запахом та солонуватим присмаком.Загалом він нагадує рокфор, але його зручніше виробляти в промислових умовах, а коров’ячого молока в ньому достатньо.

Данаблю

Бле де Бресс

Дуже м’який та ароматний сир примітний тонким та вишуканим присмаком. Його забезпечують специфічні умови дозрівання – 15 тижнів за підвищеної вологості.

Бле де Бресс

Баварія Блю

Баварський блакитний сир покритий білою пліснявою скоринкою. Жовта м’якоть з синіми прожилками дуже ніжна і злегка кислувата. Завдяки високій жирності цей сир легко маже.

Баварія Блю

Горгонзол

Горгонзола – один із рекордсменів за дозріванням, бо йому потрібно до 22 тижнів. Він має оригінальний солодкуватий присмак, за рахунок чого він часто використовується в десертах, солодких салатах і просто подається з фруктами.

Горгонзола