Види сирів з цвіллю – назви, фото та описи (список)

Фурм д`Амбер

Це коров’ячий сир, але для нього підходить тільки молоко, зібране в горах. Зверху він покритий дуже світлою сухою скоринкою, у ось усередині розходяться витончені прожилки. Це один із найніжніших сирів із блакитною пліснявою.

Фурм д`Амбер

Камбоцола

У цьому незвичайному сирі поєднуються риси камамберу та горгонзоли. М’яку консистенцію забезпечує додавання вершків. Смак залежить від терміну визрівання, спецій та жирності. Також є кремоподібний вид на основі йогурту.

Камбоцола

Бле де Косс

При визріванні головки цього французького сиру періодично посипають сіллю, що дає характерну скоринку та присмак. У складі лише високоякісне незбиране молоко.

Бле де Косс

Пікодон

Головка козиного пікодону вкрита легким нальотом блакитної цвілі, яка надає йому характерного аромату. У нього немає строгих термінів дозрівання, тому всі види хороші по-своєму. Найбільш насичені за смаком та ароматом – більш витримані сири.

Пікодон

Сири з червоною пліснявою

Це справжня рідкість і дивина в царстві сирів із пліснявою. Їх існує не так багато, але вони дуже пікантні і з ароматом, який неможливо сплутати з іншими видами.

Ліваро

Найпопулярніший сир з червоною пліснявою має впізнаваний коричневий відтінок.Це класичний коров’ячий сир, але має цікаву технологію визрівання. Процес має тривати понад півроку, але при цьому не взимку. У ліваро пікантний гострий присмак.

Ліваро

Брі Нуар

А ось у бри нуар скоріше рожевуватий відтінок, причому не лише скориночки, а й м’якоті. Для нього потрібне жирне коров’яче молоко. Смак пряний, з легкою кислинкою, а текстура здається трохи маслянистою.

Брі Нуар