Епуас
Ще один коров’ячий сир із червоною пліснявою, але цього разу ніжніший і вершковий. В нього не такий різкий смак. Дізнатися епуас можна по ребристій скоринці, тому що він визріває на певного виду дерев’яних полицях. У процесі сир омивають сольовим розчином та бургундською горілкою.
Мюнстер
Відмитий французький сир почали робити ченці-бенедиктинці багато століть тому. Незабаром навколо монастиря утворилося ціле село – Мюнстер, від якого сир і отримав назву. Для виробництва використовується молоко корів з високогірних пасовищ і кожні кілька днів його протирають солоною водою з джерел.
Ремуду
Цейсорт відрізняється термінами витримки – близько 10-15 тижнів. Він гострий, з темною червоною скоринкою і досить м’якою ніжною м’якоттю. Батьківщина Ремуду – Бургундія.
Пон-л`Евек
Не найпопулярніший, але дуже смачний французький сир – гідний конкурент для ліваро. Це старовинний нормандський рецепт, який згадується ще у літописах дванадцятого сторіччя. Пон-л`Евек від частини нагадує камамбер.
Марой
Термін визрівання цього сиру набагато менший, ніж у ремуду – від 4 тижнів. На відміну від більшості інших різновидів марою виробляють у квадратних головках. Причому цвіль з поверхні постійно обмивають, тому на скоринці її не видно.
Сир із зеленою пліснявою
Зелені сири вважаються найуніверсальнішими з усіх сирів із пліснявою. Вони чудово поєднуються з вином, закусками та просто з іншими продуктами!
Дор Блю
Найвідоміший сир із зеленою пліснявою роблять лише з найякіснішого молока. Цвіль вводять у нього штучним шляхом, за рахунок чого вдається отримати цікавий малюнок-прожилки. Дор Блю – ароматний та пряний м’який сир.