Салат Мімоза з консервою — класичні рецепти приготування

Салат «Мімоза» — свого роду кулінарна класика. Вона була вкрай популярна в СРСР і була незмінним атрибутом практично будь-якого свята. До нас радянські рецепти дійшли, зокрема, в незмінному вигляді і користуються не меншим попитом, в першу чергу із-за простоти приготування і доступністю інгредієнтів.

Крім того, страва має урочистий вигляд, тому ідеально підходить для подачі під час застіль. Варіанти його наповнення зараз настільки різноманітні, що важко знайти людину, чиї смаки не можна було б реалізувати.

В деяких джерелах салат носить назву «Димаста». Хоча він досить простий по своїй структурі, не варто думати, що тут не вдасться експериментувати з оформленням. Наприклад, якщо мова йде про новорічному столі або дитячому святі, ви легко можете викласти «Мімозу» у вигляді якої-небудь фігурки, наприклад, курча. Також поширений варіант подачі у витончених склянках.

Кожен гість отримує окрему порцію, що завжди викликає позитивну реакцію і виявляється досить зручно на практиці.

Нижче наведено кілька рецептів салату «Мімоза» — як стандартних, так і сучасних. Всі вони готуються за схожим алгоритмом, варіюються лише компоненти. Тому впоратися з приготуванням будь-якого з них не складе труднощів навіть при відсутності досвіду.

Мімоза з консервою з сайри – класичний рецепт (шари по порядку)

Один з тих варіантів салату, який так любили наші бабусі і дідусі. Всі складові досить прості, але в поєднанні один з одним набувають багатий смак.

Крім того, досить ситна страва, так що його приготування має сенс ще й у практичному плані.

Для того щоб приготувати такий салат, нам знадобиться:

  • Половинка цибулини;
  • 2 картоплини;Морква – 1 шт.;
  • 1 банка консервів (сайра);
  • Відерце майонезу;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Петрушка

Етапи:

Готуємо салат у наступному порядку.

Яйця, моркву і картоплю відварюємо. Овочі очищаємо від шкірки. Чекаємо, поки продукти охолонуть.

Вміст консервної банки розім’яти виделкою і викласти отриману кашку на блюдо. Це наш перший шар.

Половинку цибулини (сиру) шаткуємо і заливаємо окропом на 5 хвилин. Після цього промиваємо під струменем холодної води і викладаємо на рибу. Зверху змащуємо все майонезом.

Наступний шар складається з білків. Їх натираємо на тертці і викладаємо на блюдо. Щоб надати салату більш акуратний вигляд, можна трохи прим’яти їх за допомогою виделки. Зверху – знову майонез.

Те ж саме робимо з картоплею та морквою (це два різних шару).

Жовтки, що залишилися від яєць, подрібнюємо і посипаємо ними салат. Для прикраси додаємо петрушку або іншу зелень.

Готову страву не поспішайте ставити на стіл. Приберіть його на пару годин в холодильник, щоб салат просочився і став більш соковитим. Після цього можна пригощати гостей. Приємного апетиту!