Пончики на згущеному молоці — швидкий і смачний рецепт
Цей рецепт простіший і швидший, ніж попередній. Варіант пончиків для ледарів. Особисто я часто ним користуюся, що і вам дуже рекомендую робити.
Інгредієнти:
- 2.5 склянки борошна;
- 3 г соди;
- 400 р згущеного молока;
- 4 яйця;
- Рослинна олія;
- Цукрова пудра.
Послідовність:
Просіваємо борошно з’єднуємо з содою. Окремо віночком збиваємо сирі яйця і згущене молоко.
Вимішуємо їх одержані мас густе тісто, схоже на сметану.
У каструлі розігріваємо олію. Ложкою викладаємо в кипляче масло шматочки тіста і смажимо до повної готовності. Щоб пончики встигали пропектися, вогонь ставимо не дуже великий.
Перед подачею прикрашаємо випічку цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Як зробити пончики з вареним згущеним молоком всередині
Цікава варіація — пончики зі згущеним молоком всередині. Я пару раз користувалася цим рецептом, але зазвичай возитися з тестом немає часу. Якщо у вас його більше, то раджу спробувати: випічка виходить дуже соковитою і ніжною.
Інгредієнти для тіста:
- 1.5 склянки молока;
- Яйце;
- 3 ст. л. цукру;
- 1.5 ч. л. сухих дріжджів;
- Щіпка солі;
- 70 г вершкового масла;
- 4 склянки (кожен 200 мл) борошна.
Послідовність:
Змішуємо тепле молоко з розтопленим вершковим маслом.
Додаємо сюди ж цукор і сіль. Розбиваємо яйце. Перемішуємо.
Додаємо дріжджі і частинами — борошно, поступово вмішуючи її в тісто.
Накриваємо миску серветкою і залишаємо тісто на столі на годину-півтора.
За цей час воно підніметься і буде готове для випічки.
Щоб зробити такі пончики зі згущеним молоком всередині, нам знадобиться:
- Порція тіста;
- Банку вареного згущеного молока;
- 0.5 л рослинного масла;
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Обминаємо тісто і ділимо навпіл. Кожну частину розгортаємо в пласт.
На відстані близько 5 см один від одного викладаємо на перший пласт шматочки згущеного молока.
Накриваємо все другим пластом і формочкою вирізаємо гуртки зі згущеним молоком всередині.
Розігріваємо рослинне масло. Викладаємо в нього пампушки. Масла повинно бути стільки, щоб вони поринули в нього наполовину. Спочатку обсмажуємо одну сторону, а потім другу на невеликому вогні.
Готові ласуни кладемо на серветку.
Перед подачею посипаємо їх цукровою пудрою.
Готове. Приємного апетиту!