Добрий день!
Одним з найбільш відомих страв є пончики. Ці солодкі кульки (або бублики) користуються популярністю у всьому світі. І сьогодні я розповім вам, як приготувати цю смакоту у себе вдома.
Говоритимемо не про звичайних пампушках, а про пампушках на згущеному молоці. Така випічка виходить солодкої навіть без додавання цукрового піску, а також виходить дуже ніжною. Особисто в моїй родині вона моментально змітається зі столу.
Готуються пончики дуже просто, так що впорається абсолютно будь-який. Це ідеальний варіант для домогосподарок, які хочуть підготувати щось смачне до приходу гостей, але бояться вдарити в бруд обличчям. З такими ласощами у вас немає на це шансів.
Пишіть в коментарях, чи любите ви пончики зі згущеним молоком і якщо так, які рецепти подобаються вам. Може бути, наші спільні знахідки стануть приводом для ще однієї цікавої статті.
Як приготувати пишні пончики на згущеному молоці
Я назвала б цей рецепт класичним. Звичайні інгредієнти, звичайна технологія — нічого цікавого. Але зате дуже ароматно і смачно!
Інгредієнти:
- Борошно — 170-175 г;
- 100 г згущеного молока;
- Яйце;
- 160 мл соняшникової олії;
- 1 ч. л. цукрової пудри;
- Щіпка солі;
- 0.5 ч. л. розпушувача.
Послідовність:
Переливаємо згущене молоко в миску.
Розбиваємо сюди ж додаємо яйце і сіль. Все перемішуємо вінчиком.
У цю ж миску просіваємо борошно.
Замішуємо з інгредієнтів пластичне тісто і залишаємо його на 15 хвилин.
Після цього обминаємо (не присипаючи борошном) і ділимо на 3 шматки.
Скачуємо кожен шматочок в ковбаску і нарізаємо. Ось так.
Катаємо кульки.
У сотейнику розігріваємо олію. Невеликими партіями викладаємо в нього кульки і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Готові пончики кладемо на серветочку, щоб стік жир.
Перед подачею посипаємо все цукровою пудрою.
Приємного апетиту!