Пончики на згущеному молоці – швидко і смачно

Добрий день!

Одним з найбільш відомих страв є пончики. Ці солодкі кульки (або бублики) користуються популярністю у всьому світі. І сьогодні я розповім вам, як приготувати цю смакоту у себе вдома.

Говоритимемо не про звичайних пампушках, а про пампушках на згущеному молоці. Така випічка виходить солодкої навіть без додавання цукрового піску, а також виходить дуже ніжною. Особисто в моїй родині вона моментально змітається зі столу.

Готуються пончики дуже просто, так що впорається абсолютно будь-який. Це ідеальний варіант для домогосподарок, які хочуть підготувати щось смачне до приходу гостей, але бояться вдарити в бруд обличчям. З такими ласощами у вас немає на це шансів.

Пишіть в коментарях, чи любите ви пончики зі згущеним молоком і якщо так, які рецепти подобаються вам. Може бути, наші спільні знахідки стануть приводом для ще однієї цікавої статті.

Як приготувати пишні пончики на згущеному молоці

Я назвала б цей рецепт класичним. Звичайні інгредієнти, звичайна технологія — нічого цікавого. Але зате дуже ароматно і смачно!

Інгредієнти:

  • Борошно — 170-175 г;
  • 100 г згущеного молока;
  • Яйце;
  • 160 мл соняшникової олії;
  • 1 ч. л. цукрової пудри;
  • Щіпка солі;
  • 0.5 ч. л. розпушувача.

Послідовність:

Переливаємо згущене молоко в миску.

Розбиваємо сюди ж додаємо яйце і сіль. Все перемішуємо вінчиком.

У цю ж миску просіваємо борошно.

Замішуємо з інгредієнтів пластичне тісто і залишаємо його на 15 хвилин.

Після цього обминаємо (не присипаючи борошном) і ділимо на 3 шматки.

Скачуємо кожен шматочок в ковбаску і нарізаємо. Ось так.

Катаємо кульки.

У сотейнику розігріваємо олію. Невеликими партіями викладаємо в нього кульки і обсмажуємо до золотавої скоринки.

Готові пончики кладемо на серветочку, щоб стік жир.

Перед подачею посипаємо все цукровою пудрою.

Приємного апетиту!